keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Mörvelö lapaset

Joskus muinoin joku keksi sanan mörvelö epäonnistunutta neuletta kuvaamaan.  Nämä on nyt oikeat mörvelö lapaset. Valehtelematta purin ekaa lapasta viisi kertaa! Monenlaista kirjoneuletta yritin tehdä mutta aina liian tiukkaa tai sekavaa tms. Lopulta päätin silmukoita jäljentäen tehdä samanlaisen kuvion kuin Finnin pipoon. Mutta ei sekään nyt onnistunut, ei millään.
Mutta: minkä neuloin sen neuloin! Niih, nää menee kuitenkin lahjaksi, olkoot millaset mörvelöt vaan. Just joo, ei ne kuvassa niin hirveiltä näytä mutt oikeesti ne on kamalat. Näkyyhän tuossa muotopuolipeukalot ainaski.


Lankana on Maija. Nyt taitaa täst edes jäädä Maija-langat kauppaan. Se on niin huonoksi mennyt ettei enää ole ilo neuloa. On hyvin löyhää kierrettä ja koko ajan tulee säikeitä neulottua. Ja purkamista ei kestä lainkaan, puhumattakaan että saisi pudonneen silmukan siististi poimittua.
Siitä on vielä yhdet lapaset tekeillä, nekin tiukkaa kirjoneuletta mutta onneksi löysin niille iloisen pienikätisen vastaanottajan kunhan valmistuvat.

Kun yks ja kaks asiaa menee pieleen niin ... ei kahta ilman kolmatta. Onnistuin neulomaan sukankutimen kiinni tuoliini! Aloittaessa oli vaan ottanut lankoja kopasta sen kummemmin katsomatta tekemisiäni. Niinhän niitä lankoja sitt tuli käsinojan välistä ja alta ja sivusta ja .. ja. Sitt vielä sotkua lisäsi se, että mulla on kaksi kerää (kirjava ja yksvärinen) ja niitä neulotaan sekä sisältä että päältä, ja kahta sukkaa yhtaikaa pyöröllä. Niih. En siis ollu viitsinyt keriä lankakeriä puoliksi, niinku yleensä teen. Aina, tai yleensäkään, ei kannata mennä siitä missä aita on matalin.

Olihan siitä sitt joku lanka katkaistava, että sain kutimen mukaani VillaLankaan. Siellä olikin taas oikein kiva ilta eilen. Pitkästä aikaa tuli nähtyä Marsukin, ja todettua että maailma, tai Suomi, on tosi pieni maa. Toistensa sukua ja tuttuja taas löytyi Annan kanssa, kuten aiemmin Outi-M:n käydessä puodissa. Siis Kaakonkulman-jengiä. VillaLankan FB-sivulla on tästä kerrottua, ja sivuhan on avoin luettavaksi vaikka ei olis FB-jäsen.
KS

15 kommenttia:

  1. Hah, hah. Jopas olet lankoja kiertänyt. No, sattuuhan sitä joskus.
    Lapaset näyttää ainakin ihan käyttökelpoisilta.
    Maija-lankaa en minäkään osta, ainakaan vähän aikaan. On entisiäkin lankoja ja sitten pitää tutkailla uusia, jos löytyy hyviä eli tasaisia ja mukavia neuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan tasaista ja hyvin neuloutuvaa lankaa pitää olla. Ja onhan niitä, mun vaan pitää tehdä lapasia tuommoisesta helposti pestävästä langasta ja sukat kans ku käyttäjät haluu koneessa pestä.
      Omat lapaset voi olla sitt ihan villaakin ja mieluummin ei "superwash" käsiteltyä, se on useimmiten parempaa.

      Poista
  2. Oot kyllä aika pakkaus! Kerroin äiskällekin tosta sun tuolisekoilusta, ja naurettiin ittemme kipeiksi. Meiltäkin löytyy samanlainen korituoli - pitäisköhän kokeilla?

    Enää en kyllä hämmästy mitään sun kohdallasi! En edes vaikka ensi kerralla raahaisit koko sohvakaluston mukanasi Kässäiltaan sukankutimeen kiedottuna.

    Kai munkin on sitten tunnustettava, että osta minäkään Maijaa. Sitä aitoa, alkuperäistä käytin (siis sitä, jonka ihka ensimmäisen värikartan olen suunnitellut), mutta nykyään se(kin) on täyttä kakkaa! Harmittaa ja ärsyttää, kun hyviä tuotteita mennään pilaamaan sillä periaatteella, että ne pitää pystyä tuottamaan mahdollisimman halvalla. Uskon/toivon, että neulojat kuitenkin arvostavat omaa työtään sen verran paljon, että suostuvat maksamaan laadusta <= siis nimenomaan laadusta, ei jostain merkistä tai brändistä! Ja muistavat katsoa merkkien/brändien taustoja, sekä miettiä mielessään, mitä niiden takaa oikein löytyykään!

    Tässä kohtaa haluan huomauttaa, että en niin sanotusti 'pelaa omaan pussiini', sillä villa Lanka kamppailee jatkuvasti löytääkseen valikoimiinsa monipuolisen ja laadukkaan sukkalankavalikoiman.

    Kristiina, se pienikätinen ystävämme tulee kyllä aivan huippu-iloiseksi lapasistaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kuten edell. Anittalle vastasin niin langan pitää olla kunnollista, ja neulottavaa ja pidettävää. Raivostuttaa neuloa lankaa mikä ei kulje puikoilla ja säikeilee ja ,,, ja.
      Se on kiva ku voi ilostuttaa kaiffareita, ja kyllä heti näki naamasta että mieluisat lapaset tulee.

      Poista
  3. Mä näen vihreät kauniit lapaset,enkä mitään mörvelöä. Tuo tuoli-lankajuttu on hyvä,hih,hih:D Kun enisn katsoin,niin ajattelin,että Hali ollut asialla!

    VastaaPoista
  4. Onneks mä neuloskelen sohvan nurkassa jossa ei ole avonaisia käsinojia.
    Tilkkuhommissa on kyllä käynyt useammin kuin kerran että olen ommellut kankaan nurjanpuolen oikeata vasten ja purkuhommiinhan siinä on joutunut.

    VastaaPoista
  5. Hih hih, täytyypä varoa neulomasta käsinojien lähettyvillä. Onneksi sohvassa ei tuota vaaraa ole. Ihan nätit lapasethan nuo ovat, ei tosiaan kuvasta huomaa mitään vikaa.

    VastaaPoista
  6. Tuoliin kutominen kuulosti niin tutulta, ääääh. Käyttökelpoisennäköiset mörvelöthän nuo!

    VastaaPoista
  7. No ihan hyvännäköiset ja käyttökelpoiset mörvelöt. Ihana sana:) En ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan. Aina oppii jotain uutta. Halille haleja ja terveisii täältä Kirkkonummen metsistä:) M-L ja Ossi-mäyris.

    VastaaPoista
  8. Kiitos aamun piristyksestä! Anteeksi, mutta nauraa käkätin ääneen tuota tuoliin kiinnittymistäsi. Taitolaji se tuokin. :D :D

    VastaaPoista
  9. Eivät nuo lapaset todellakaan pahalta näytä:) Vai neuloit itsesi kiinni tuoliin :D

    VastaaPoista
  10. Mitä mahtavimmat lapaset!! Ja vielä mahtavammat tulossa ;)

    VastaaPoista
  11. Ai hyvä ihme miten mua nauratti tuo tuoliin kiinni neulominen ;D
    Tällä epäonnisella on kanssa mennyt kaikki pieleen...hoh.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.