maanantai 30. joulukuuta 2013

Nilkkasukat

Kai villasukkiakin voi sanoa nilkkasukiksi kun ne on sen mittaiset?


Lanka: sukat painaa 68 grammaa, josta osa on Fabel´ia ja sininen on VillaLankan sukkalankavalioimasta EllNor Strumpf&Sportgarn, jota käytin Taran kämmekkäisiin.Nyt noista molemmista on vain pienet pallerot jäljellä, en enää jaksanu neuloa pidempään.
Puikko: Addi-pyörö 2.5
Malli: tavissukka kärjestä aloitettuna, Broked Seed Stich -silmukoilla, pohjassa tavis sileätä.
Kohde: Lankakaupan Annalle toivotuksin, että varpaat pysyisivät lämpiminä puodin kylmää hohkavasta lattiasta huolimatta.
X X X
Kävin Saunalahti-kaupassa tinkaamassa kun nettisopimukseni edullinen osuus päättyi. Jatkon sain sitt vähän kalliimmalla mutt kuitenkin edullisemmin kuin mitä alkuper.sopimuksen 2. vuosi olis ollut. Tämä on nyt langaton yhteys semmosella kännykän kokoisella mötikällä (reititin?) Välillä on 3G ja joskus 4G, mitä lie gee-voimia ovat, ei kait sentään g-pisteitä;)? Näitä mötiköitä ne nyt markkinoi, niitä nettitikkuja ei kuulemma enää harrasteta. Mulla on kyll laatikossa yks semmonen käyttämättä, mitä mä sille nyt sitt teen? On tää kehitys niin huimaa ettei perässä pysy.
Mä oon kyll vähän uuno näiss nettihommissa ku en osaa telkkariohjelmiakaan katsoa! En niistä nyt niin välitä mutt joskus jotain vois katsoa. En vaan osaa, ja jotain veroakin ilmeisesti oon koko vuoden maksanu.

X X X
Täss on mun saamat joulukortit. Monta itsetehtyä mahtuu tähän joukkoon. Kaikki on kivoja ja KIITOS että sain kortin juuri Sinulta. Yksi "multimedia-viestinä" puhelimen välityksellä netissä luettavaksi tullut on semmonen, että en tunnista kuka sen lähetti: "Tiina ja Esa"?


X X X
Kun mä varaan pesutuvan niin mä oletan, että pyykkinarujakin on mun käytössä. Vaan eipä ollut tänään. Siellä oli kahden muun pyykkiä niin että mulle oli sitt tasan yks naru käytettävissä. Mä en ollut varannut mitään naruja ku tosiaan oletan niitä muutaman kuuluvan ja kanssapyykkäreiden ajattelevan samoin. Mutt sehän on liikaa vaadittu. Naruvaraus pitäis merkitä kirjaan mutta nyt ei ollu merkattu. Joku siis pesee kotona pyykin mutta tuo sen kuivaushuoneeseen kuivumaan.

X X X
Pitäiskö järkätä uudenvuodenvastaaotto-neulojaiset? Oisko kukaan tulossa?
Raketit jo paukkuu vaikk laki kieltää, niih!
KS

19 kommenttia:

  1. Onpa raikkaan ja kivan näköiset sukat! Mitens tuota broken seed stich neulosta neulotaan? Löytyisikö joku linkki tai ihan lyhyt selite. Kivan näköistä pintaa. Varmastikin saaja ilahtuu. On tylsää kyllä, jos pyykkitupavuorolla ei saa omia pyykkejään kuivumaan. Minä kyllä pistäisin ilmoituksen, tai sitten olisin sen verta härski, että kasaisin pyykkejä joko narulle tai sitten penkille ja ilmottaisin jotenkin suht nätisti kuitenkin, että pyykkitupavuoroon kuuluvat ne kuivausnarut kanssa. Meillä oli aikoinaan Haukilahdessa pyykkitupa, mutta kone ei toiminut, joten siitä ei ollut hirmuusti iloa. Oli meil kyllä oma kone, mutta se oli aika ketku ja se oli keittiössä, niin aina piti olla kotona kun pesi, ettei mitään vesivahinkoo sattunut. Terveisii ja oikeen mahtavaa vuodenvaihdetta, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmineuletta neulotaan kirjavalla langalla mutta joka toinen kerros neulotaan väliin pelkkää oikeata yksivärisellä, lisää ohjetta löytyy Broken seed sticth tai räjähtävä helmineule tai rikottu helmineule, esim tässä linkki
      http://kuunliljapihani.blogspot.fi/2012/07/broken-seed-stitch.html

      Poista
    2. Kiitos linkistä. On niin kivan näköistä neuletta, että pistänpä kokeiluun:). Tuohan ei ole edes hirmuisen vaikeaa. Kiitti, kiitti. Oikein hyvää vuodenvaihdetta, M-L ja Ossi!

      Poista
  2. Nuo sukat ovat varsinaiset herkut. Rakastan noita värejä.
    Oikein Idearikasta Uutta Vuotta Sinulle ja Kiitos Kuluneesta Vuodesta.

    VastaaPoista
  3. Voi kun sinä olet saanutkin paljon ihania joululahjoja ja kortteja, voiko sen tulkita muutoin kuin että olet ollut kiltti ja muistanut itsekin ystäviä:)
    Minähän olen totaalisesti pudonnut tietotekniikan kelkasta. Mulla on ihan tavallinen puhelin ja mokkulalla toimiva läppäri. En ymmärrä mitään ipadeista tai älypuhelimista:( Telkkaria osaan kyllä katsoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnustan olleeni kiltti yms.
      Mulla ku ei oo telkkaria niin netistä voisin joskus katsoa jos osaisin. Puhelin mulla on ikivanha mustavalkonäytöllä, ei äly- tms. puhelinta. Mä tarviin vaan soittaa tai vastata puheluihin;)

      Poista
  4. Todella mielenkiitoinen sukkakuvio! Olet ahertanut jälleen monenmoisissa puuhissa. Lämmin kiitos tästä päättymässä olevasta vuodesta ja mielenkiinnolla odotellen alkavan vuoden 2014 asioita.

    VastaaPoista
  5. Onpa kauniit sukat ja lämmittävät varmasti saajan mieltä ja jalkoja.

    Onkos puhelimen mötikkä erillinen ja pitääkö sitä kantaa kaupungillakin mukana, että voi käyttää puhelinta.

    Uudenvuodenvastaanottoneulojaiset olis ihan mukavat. Tosin minä en tästä taida selvitä tänään minnekään kun vasta aamukahvilla istun.

    PS. poikkeile meillepäin käsityön kanssa, jos sinne ei ole kukaan tulossa. Täytekakkua on tarjolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mötikkä on tähän nettiin vastaava ku nettitikku, puhelimen kokoinen mutta ei liity puhelimeen mitenkään.

      Poista
  6. Kivan näkäöiset nuo sukat. Oikein Käsityörikasta Uutta Vuotta Sinulle ja tietysti Halille.

    VastaaPoista
  7. Oispa kiva päästä neuletapaamiseenne. Ihanaa neulevuotta sinulle.
    Tykkään tästä sukkaneuleesta, lanka pääsee edukseen.

    VastaaPoista
  8. Onnellista Uutta Vuotta Kristiina ja Hali. Olisi ollut kiva tulla, mutta vietämme Ilkan kanssa illan kahdestaan kotona saunoen ja minä neulon. Nähdään torstaina VillaLankassa. Vohdoinkin tuon lupaamani kakun ;)
    Tiina

    VastaaPoista
  9. Mukavaa uutta vuotta sinulle ja Halille. Noita sukkia on kiva neuloa kun nopsasti valmistuvat ja tulee mukavan näköistä, hienot nilkkurit.

    VastaaPoista
  10. Voi Kristiina! Aivan älyttömän suuret kiitokset! Ja lankakauppias kun olen, niin en osaa paremmin kiittää, kuin antamalla sinulle vastavuoroisesti lankaa. Jos olet vielä innokas neulomaan itsellesi villa Lankassa keikkuneen Tiger Lily-boleroliivin, niin saat siihen langat + ohjeen torstaina Kässäillassa.

    Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2014!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ai, noin ylenpalttista kiitosta en kaipaa:) Torstaina tavataan.

      Poista
  11. Hyvää Uutta Vuotta sinulle Kristiina. Yritän lopetella blogi hiljaisuuttani. mutta kun reader tänä aikana loppui, niin hukassa olen vanhojen ystävieni kanssa. Sinun blogisi nimen onneksi muistin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa takas blogistaniaan. Perinneblogissa on niin kauniita kaikki neuleet, että olen siellä silloin tällöin käynyt ihan vaan katselemassa.
      Vahinko, että se Haavisto KAL blogi oli vain Tuulan hallinnoima. Niin paljon on kirjoneuleet ja perinnekuviot tulleet taas pinnalle, että olis kiva niitä yhdessä paikassa nähdä.
      Hyvää uutta vuotta Sinulle.

      Poista
  12. Mukavaa ja antoisaa uutta vuotta 2014!

    VastaaPoista
  13. Tähän nyt pieni nimivinkki sieltä meijän kulmilta ;-) Nilkkapituiset villasukat on siellä terukkaat, oletkos ennen kuullut ko. nimeä?

    Mutta asiaan, ne on kivat ja ihan Annan oloiset :-) Tuo rikottu helmineule on yksinkertaisuudessaan näyttävä ja kaunis. Itse siihen tutustuin vasta syksyllä ja tykästyin kovasti :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.