perjantai 31. tammikuuta 2014

Kävelyllä Kivinokassa

Kiva juttu, Erja ja Chico tulivat näille kulmille päivälenkille. Treffattiin Hertsikan metrolla ja arvottiin mennäänkö Tullisaareen vai Kivinokkaan. Suojaisampi Kivinokka voitti koska just alkanut lumisade ja tuuli vaikuttivat aikas vilakoilta.
Kivinokassa on tosi kivoja ja kauniita kesämajoja, joukossa tietysti muutama vähän ränsistyneenkin näköinen. Ne ovat kooltaan aika pieniä mutta ei sitä isompaa tarvitsekaan, "the Saaren" isoimmat teltat ovat varmaan tulpaten näiden mökin kokoisia. Kesämaja-alueita on stadissa muitakin, niillä on sääntönä mm.:

"Kesämajan ympäristö tulee säilyttää mahdollisimman Luonnonmukaisena, eikä sitä saa rajata aitaamalla, istutuksin, pensasaidoin, kiveyksin tai muina keinoin. Tavoitteena on metsäinen, luonnonmukainen kesämaja-alue, ei siirtolapuutarha-alue."

Kulosaaren kartano

Chico, paimensukuinen lapinkoira


Kesäkahvila

Palanut kesämaja

Kesämaja maastovärein, huomatkaa "punkkivaara" -merkki!

Dallape´ orkesterin perustamispaikka

Luontopolku Puumerkki
Olipas kiva luontopolku, lyhyt mutta paljon antava. Polun alussa on hieno opaste ja sama jatkuu koko matkan ja perillä on lisää tietoa: kaikki myös pistekirjoituksella!
Pisteet 1-6  ovat eri puita, maastossa puun vieressä on opaste, joka kertoo puusta ja jostain eläimestä tai hyöteisestä yms. Opasteessa on myös kohokuvio linnusta, hyöteisestä, hämähäkin verkko, nuori koivunoksa ja mitä niitä nyt olikaan. Näkövammainen voi siitä sitt tunnustella ja lukea mistä on kyse. Ai että oli hieno kokemus tämäkin, näin se pitäis olla monessa muusakin paikassa. Tämä luontopolku on osa Helsinki kaikille -projektia.

Metsässä lunta ei ollut kuin hiukan, ja se just alkanut lumisade ei vielä ollut ehtinyt aluskasvillisuuteen asti. Mustikan- ja puolukanvarvut sekä iholla tuntuva kylmyys loivat jotenkin epätavallisen tunnelman, silmien ja ihon antama tieto aiheutti aivoissa ristiriidan: kylmää valkoista ja vihreätä metsää?!

 Kuten Juicenkin alla toteaa, niin "kannattaa poiketa metsään" ;)


On helppoa olla samaa mieltä,
on helppoa olla mieletön,
vaan enemmän löytää,
kun poikkeaa tieltä
ja oikaisee läpi metsikön.

-Juice Leskinen
 
KS

6 kommenttia:

 1. Mainiolta vaikuttava paikka, kiitos visiitistä:)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että näkövammaisiakin muistetaan.
  Mukava tuollainen ulkoilupaikka, vaikka en ole itse siellä käynytkään. Toivottavasti säilyy asuntorakentamiselta.

  VastaaPoista
 3. Juice on niiin hyvä...
  Kiva retki teillä.

  VastaaPoista
 4. Kivinokka on tosiaan kaunis ja idyllinen paikka. Mä oon käynyt siellä kerran, joskus 17 vuotta sitten varmaankin...olin siellä yhden ystävän luona päivävierailulla (joka oli vuokrannut mökin kuukaudeksi). Siellä jotenkin unohtuu kaikki muu, se on niin oma maailmansa. Vähän niin kuin the Saarikin ;)

  VastaaPoista
 5. Mukava talvipäivän retki. Upeaa, että näkövammaisiakin on muistettu. Pistekirjoituksella varustetut tekstit ovat hinoa muistamista näitä näkövammaisia kohtaan. Ei heidän elämänsä muutenkaan ole helppoa. Vanhan työkaverini tytär oli tälläinen joka sokeutui kokonaan noin kahdentoista vanhana ja siihenkin asti oli nähnyt tosi huonosti. Syntyi niin pienenä keskosena nelisenkymmentä vuotta sitten ja silloin hapen määrää ei kait osattu säännöstellä niin hirmuisen hyvin ja tämä happi jotenkin tuhosi silmät ja näön. No ilman happea olisi mennyt koko tyttö. Terveisii M-L ja Ossi-mäyris.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.