maanantai 13. tammikuuta 2014

Langoissa ON eroa!Kävin tänään pitkästä aikaa Villen luona kylässä. Olipas tosi kiva nähdä "oma" vanha Emppu-kissa. Ai että se oli kiva, kiiltävä ja sileä karva, laihtunut just sopivan kokoiseksi yms. Kyllä se taisi mut muistaa. Ilmeisesti Halin tuoksuja nuuski tosi tarkasti.
X X X

Ville on saanut joululahjaksi tyttöystävän kutomat sukat. Voi jösses missä kunnossa ne on jo! Ne on sitä N-merkkistä lankaa mitä mä en enää käytä mihinkään.
Kovasti on sukat nöyhtääntyneet ja lörpsähtäneet, eikä niitä ole vielä pestykään, eihän ny parin viikon kotikäytön jälkeen vielä tarvi mitään tehdä.
Ne on siis noi siniset. Nuo toiset on pajon pidetty ja pesty ja pidetty, eikä niille ole mitään tapahtunut, vähän nyppyjä on mutt sehän on normaalia. Lankana näissä on Maija (tuskin Janne ku nää vaikutti ohuemmilta ku toiset, joita en sitt nyt kuvannu vaikk olivat tosi hyvässä kuosissa nekin.
 
Sukat sisäpuolelta, siniset oli ihan täynnä hötöä, oransseissa vain vähän ohutta hötöä.

Noi sukat oon Villelle kutonu loka-marraskuussa 2011! Lankana taitaa olla Maija, kuva klik. Ja toiset, jotka on kanss ihan priimakunnossa on tehty 2010, lankana Janne, kuva klik.
Olis noita hyvin säilyneitä sukkia itselläkin kuvattavaksi mutt eiköhän nuo nyt riitä tällä kerralla.

X X X
Sitt vielä pari kuvaa mun liljasta, joka edelleen tuoksuu niin että . ..

Täss nyt oli jotain kuulumisia ettei blogi oo vallan hiljainen. Oon mä pari neuleliinaa tehny kevättä varten, ja nukenvaate on tekeillä.
KS

31 kommenttia:

 1. Onpas valtavasti nöyhtääntynyt. Ja sitten on heitä, jotka väittävät, että ei varmasti mitenkään nöyhtää...
  Emppu näyttää niin kauniilta.

  VastaaPoista
 2. Saman huomion olen tehnyt ja jättänyt ne n-langat neulomatta. Paits et Joulun alla viimetipassa jouduin sitä lankaa ostamaan ruokakaupasta, kun muuta ei täältä maalta saa ja kauempaa ei ehtinyt lankaa hakemaan, tytär halusi "poikakaverille" harmaat sukat neulahuovutetuilla sydämillä. Minä sitten sukat kiireellä tikutin ja oli muuten karheaa lankaa, tyttö huovutti sydämet ja oli onnellinen (kait poikakin). Joulun jälkeen näin sukat jalas ja tollasikshan ne oli menny, nuhjuset kuin... No, ei passaa muistella enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua sapettaa tää asia just sen takia ku täss maassa on varmasti satoja käsityöntekijöitä, joilla ei ole muuta mahdollisuutta ku käyttää N-lankoja. Kaikilla ei todellakaan ihan oikeasti ole mahdollisuutta tilata netistä.

   Poista
 3. Emppu-kissa taisi olla mielissään kun pääsi syliisi.
  Langoissa on tosiaan eroa. Katsoin just velipojan sukkia, Vuosi sitten Maija-langasta tehtyjä ja oli muuten ihan hyvät, paitsi kantapäät menossaa rikki. Nyt tein jouluksi sukat N-langasta. Sapa nähdä mitä niistä on jäljellä vuoden kuluttua.
  Nuo liljat on ihania, mutta iltaisin se tuoksu on todella huumaava (ainakin jos liljoja on yli 10, kuten kerran minulla ja ne oli pakko pistää parvekkeelle. Onneksi oli kesä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää veljeltä kysyä jo vaikk ennen kesää ett mikä on sukkien kunto. Saatais niinku tietää ett ne ei ehkä kestäneet puolta vuottakaan.
   Kyllähän toki mistä tahansa langasta kudotut sukat menee rikki ja voi kulua puhki nopsaankin jos on vaikk semmonen askellus ett se kuluttaa väkisinkin. Mutt se on ihan eri asia ku tämmönen haperoituminen ja nöyhtääntyminen tms mitä noille Villen sukille on jo kahdessa viikossa tapahtunu.

   Poista
 4. Hyvä työ menee hukkaan näissä sukissa ja niin monissa muissakin.

  VastaaPoista
 5. Jopas onkin nöyhtäerot! Harmittaa kutojien puolesta, kun ajatus on kuitenkin kaunis.

  VastaaPoista
 6. No nyt harmittaa, kun neuloin joululahjasukat tuosta N-langasta. Täältä kun ei muuta saa, mutta olisi pitänyt älytä tilata jostain kauempaa. Omat sukat on jotain ikivanhaa Novitaa ja sehän oli ihan hyvää. Otampa nyt opikseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikivanha N-lanka onkin hyvää ja kestävää. Marinoituja lankoja jos löytyy niin kyllä ne kannattaa kutoa sukiksi, ilman muuta.

   Poista
 7. Juuri eilen sovittiin marttaillassa, että tehdään retki lankakauppaan. Ehdotin Nordiaa, mutta se tyrmättiin kun sieltä ei saa N-lankaa! Olishan siellä ollut Maijaa ja Jannea...aina ei siis ole kyse siitä ettei saisi muuta, vaan halutaan käyttää sitä mihin on totuttu.

  Ja kyllä, nopeasti nyppyyntyvät. Tosin kestävyyteen olen ollut tyytyväinen, reikiä ei tule helpolla ainakaan jukolanveljes-sukkiin. Niistä tulee sellaista huopunutta peltiä, johon ei saisi reikää kuin moottorisahalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tietysti myös hintakysymys mitä lankaa ostaa. Jukolanveljes taitaa kans olla sitä vanhempaa lankaa, joka kestää, ei veny eikä pauku.

   Poista
 8. Onhan niissä eroa. Ikävää, kun työ menee pilalle langan takia. Ihana lilja, tuoksuu tänne asti.

  VastaaPoista
 9. Apua! Mistä näitä Maijoja ja Janneja saa? Olen harmitellut omissa sukissani kun ovat niin pian kamalan näköisiä.
  Terveisin AnjaK
  PS Kissalle rapsutukset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Googlella löytyy lankakauppoja ja niiden valikoimasta paljon muitakin lankoja kuin N., Myös monta muuta nimikettä ovat hyviä kuin just Janne ja Maija. Tosin Maija, josta viimeksi neuloin oli kovin löyhäkierteistä, tahtoi tulla säikeitä puikolle.

   Poista
 10. No onpas nöyhtääntyneet! Mun täytyy kyllä sanoa, että teen lähestulkoon kaikki sukkani Novitan langoista, ja vaikka pidän villasukkia kesät talvet yötä päivää ja pesen aina viikon käytön jälkeen, niin en ole niissä hirveästi kulumista huomannut. Hyvin mulla pelittää vielä käytössä 7-8 vuotta sitten kudotut 7 veljes- ja Nalle-sukatkin, ei niissä juuri kulumista näy. Ehkä eri värjäyksissä ja värierissäkin on eroja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon ikäisten sukkien lanka onkin ihan eri laatua kuin tuoreemmat. Mulla on parit sukat yli 10 vuotta olleet ja vielä pelittävät ihan hyvin.

   Poista
 11. Minulla ei ole käyttökokemuksia N-langoista neulotuista sukista, koska meillä käytetään/suostutaan käyttämään vain tosi ohuita sukkia. Mutta kuvien perusteella en sitä lankaa sukkiin tule käyttämäänkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tässä kissakuvassa näkyy jalassani ohuet villasukat. Ne on olleet kesällä kalosseissa metsässäkin ja koko syksyn kävelykengissä eikä niissä ole mitään kulumisen jälkiä, konepestykin on muutaman kerran. Ne on muistaakseni Fortissima Mexico tms lanka. Hyvät on ja lämpimät, polvisukat.

   Poista
 12. Hmm, veikö poika kotoa muuttaessaan kissasi? Minä kyllä taidan käyttää tuota N-lankaa,, kun käytän sukkiin seitsemää veljestä. Tai sitten olen harvinaisen hönö noissa lanka-asioissa. Ihan kyllä vois varmaan kirjoittaa oikean langannimenkin. Tuskinpa näistä blogeista nyt langanvalmistajat suuttuvat. Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vois ihan hyvin mainita langanvalmistajan (vaikk sitähän me ei tiedetä kuka valmistaa ja mitä) mutta ku tää on vähän semmonen mun syvä 'kuin valtameri' antipatia ko. firmaa kohtaa niin en edes kirjoita sitä ku en ääneenkään lausu.

   Poista
 13. Kaksi viikkoa käytössä? Hups. Voi jos joskus saisi neulottua nuo N-langat varastosta pois, lisää en osta monestakin syystä. Tosin ysäriveikat on mun aarteita, joita en raaski käyttää mihinkään :D

  VastaaPoista
 14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Komeat on liljan kukat! Mä oon huomannut, että jotkut kerät/erät on suht koht käyttökelpoisia, mut toiset sit taas ei ollenkaan. Se on niin tuurista kiinni. Mä ostin just työkaverilta jotain veikkaa joka on markka-ajalta, ihan eri lanka! Ja vielä kehtasivat N:llä sanoa, että "mikään ei ole muuttunut". Kai ne pitää kuluttajia vähän tyhminä... No ainahan sitä voi äänestää jaloillaan. Tosin mäkin oon jotain veikkaa ostanut ihan vaan värin takia, mut harvemmin nykyään enää.

  VastaaPoista
 16. No onpas tosiaan eroa, huh. Vaikuttaisikohan myös se , kuinka löysää tai tiukkaa neuloo? Joskus tosiaan seiskaveikka-sukat pysyy ihan hyvinä ja toiset taas tulevat tuollaisiksi nopeasti. Värilläkin on varmaan merkitystä.

  VastaaPoista
 17. Kannattais tehdä reklamaatio Novitalle.

  VastaaPoista
 18. Harkitsin ostavani n-lankaa tarjouksesta, mutta muistelin uusimmille sukille käyneen postauksen mukaisesti. Langat jäi hyllyyn ja nyt yritän päästä varastossa olevista langoista eroon.

  VastaaPoista
 19. Kristiina, toi sun huumaavan tuoksuinen liljasi on Stargazer, Oriental-liljaksikin kutsuttu.

  Ja toi sukkalanka... Ei voi muuta sanoa kuin huh-huh! Miten langasta sitten voi tulla näin hirveän näköistä noin lyhyen käytön jälkeen? Syy voi olla raaka-aineiden laadussa, siinä kuka sen on valmistanut, yms. yms.

  Nykyään kun niin monet langat valmistetaan k-maassa, niin ostajan on vaikea jäljittää langan alkuperäistä kehrääjää. Lankoja kehrätään monessa pienemmässä yksikössä, joiden taso ja ammattitaito vaihtelee suuresti => kuluttajan kätösiin päätyy vaihtelevan laatuisia, paksuisia ja välillä värisiäkin lankoja. Langat kerätään yhteen paikkaan, josta ne sitten toimitetaan tilaajalle, jolla tosiaankaan ei ole harmaata hajuakaan lankojen todellisesta alkuperästä. Ja kun halvalla saa, niin ei niin hirveästi kiinnostakaan tietää yhtään enempää. Eikä nyt ole tarkoitus osoitella sormella sen kummemmin yhtään ketään, vaan todeta aivan yleisesti, että on se vaan harmittavaa kuinka lankojen laatu on päästetty hinnan kustannuksella vajoamaan tuolle tasolle!

  VastaaPoista
 20. 7veikkaa ei oo ees kuva neuloa.Tuntuu ikävältä ja kauheen kovaa ja karkeaa.Ja kaikenlisäksi menee hujauksessa huonoksi.
  Tiina

  VastaaPoista
 21. Ihanat liljankukat ja ihana kissa. Noista sukista en sano mitään. Itse neulon sukkia melkein enimmäkseen muista kuin N-langoista.

  VastaaPoista
 22. Ostin siskolle tuliaisiksi kerran varmaan just samanlaisen liljan, joka tuotti heille iloa pitkään tuoksullaan ja kestollaan.
  Minun kuvassa vilahtava tiikeri on itse asaissa nuorimman pojan kuten myös kuvassa näkymätön yhtä suuri pantteri. Poika niitä melkein pelkäsi pienempänä, sanoi että niitten katse seuraa ja heitti ne aina illan tullen huoneestaan pois:) Ny ne ovat pitäneet majaa meidän sängyn päällä jo vuosia.

  VastaaPoista
 23. Rapsutuksia ja silityksiä Empulle! Komea on liljasi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.