perjantai 3. tammikuuta 2014

Vanamo-lapaset

Sain keväällä Anittalta Riihivillan Vanamo-lapaspaketin, jo kesällä saaressa aloitin ne ihan vanamoiden kukinta-aikaan. Työ jäi mutta loppuvuonna otin loppukirin. Lapaset valmistuivat tämän vuoden ensimmäisenä päivänä. Kirjoneuleen jälki ei tyydytä mutta kyllä nämä käsiä lämmittävät mainiosti. Peukaloon en tehnyt kukkakuviota vaikka ohjeessa niin oli merkitty.

X X X
Tässä kuvassa vuoden ekat uudet langat jo aloitettuna neuleena:) Kiitos Anna!

X X X
Ei näytä mikään neuletyö onnistuvan ihan oikein. Huomasin, että violetissa neuleliinassani on 9 terälehteä kun mallissa on vain 8! Miten ihmeessä olen onnistunut ylimääräisen lehden siihen tekemään?

X X X
Aloitan tämän vuoden lankavarastosaldolla 7162 grammaa. Siinä on paljon neuleliinalankoja sekä jämiä yms. mistä ei oikein mitään saa aikaiseksi. Koska tuota määrää on vaikea pienentää niin sallin muutaman lankaostoksen ja tavoitteena on pitää saldo alle 10 kilossa.
Kolmessa alimmassa laatikossa ovat langat - alimmassa puuvillat ja jotain sekalaisia lankoja, keskimmaisessä sukka- ja muut villalangat, ylimmässä neuleliinalangat, päällimmäinen on sellainen pieni laatikko jossa on vironvillaiset peittopalani. Kyllä sekin joku päivä valmistuu, hiljaa hyvä tulee;)
Kuvassa näkyy Laphroaig- viskipullokotelo: en ole alkanut juomaan viskiä vaan se odottaa josko joku tarvitsisi puikko- tms. säilytyskotelon.

KS

22 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset! Vanamo on yksi lempikukkiani.

  VastaaPoista
 2. Kauniit lapaset olet neulonut,kyllähän tuohon lanka määrään täytyy lisää saada vai mitä !!!!

  VastaaPoista
 3. Tuo lankojen määrä on vähän sellainen vitsailun aihe, mutta totuushan on, että langat eivät saa loppua!
  Voi kun noita maakuntalapasten malleja saisi ostaa ilman lankoja, siis irto-ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, nämähän ei ole niitä maakuntalapasia joita Taito-Shopit myyvät. Joitakin maakuntalapasten ohjeita on ollut Suuri Käsityölehdessä ja joitakin on Pirkanmaan kotityön Lapanen -ohjekuvastossa.

   Poista
  2. Noita maakuntalapasten ohjeita on kyllä siellä täällä.

   Tammikuun Suuri Käsityö -lehdessä (1/2013) oli Keski-Pohjanmaan maakuntalapasten ohje

   http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/neulonta_ja_virkkaus/kainuun_lapaset

   http://kardemummantalo.blogspot.fi/2012/11/kassi-taynna.html "meillä Lapasten tekemispaketteja on myynnissä eri taitokeskuksissa. Meillä myös on irrallisia ohjeita ostettavissa parilla eurolla."   Poista
  3. Hei Anitta. Kiitos vinkeistä, tuolta kardemummantalosta olen jo aiemmin kysellyt, vaan en ole saanut vastausta.
   Pitänee metsästää noita Suuri Käsityö-lehtiä.

   Poista
 4. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin. Täällä jänskätään tätä vuotta, mitä se tuo tullessaan.

  VastaaPoista
 5. Nuo ovat ihanan näköiset, nuo sinun kutomat tumput. Edellisen Vanamo-kirjoituksesi innoittamana menin minäkin ja tilasin kahdet kappaleet ja ensimmäiset ovat ihan alkutekijöissään. Saa nähdä, koska valmistuvat:) Lankojahan pitää olla aina varastossa, ehdottomasti. Siinä käy vähän niinkuin matonkudonnassa, kun jää kuteita ylitse. On ostettava lisää kuteita, tai leikattava ja sitten niitä jää taas. Sitten on taas hankittava lisää ja sitten kierre on ikuisesti katkaisematon:) Terveisii ja Halille haleja, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 6. Onpas tosiaan kauniit nuo Vanamo-lapaset!

  VastaaPoista
 7. Tulipa niistä lapasista kauniit. Mulla on edelleen se toinen pari peukalonjuuressa. Taidan tehdä minäkin peukut ilman kukkakuvioita.

  Voisko se lankanormi olla joku 10 kiloa. Alle sen olisi varasto vajaa. Minä en kylläkään aio punnita lankojani, ainakaan lähiaikoina, mutta pika-arvio on etää saattaapi mennä yli 10 kilon.

  VastaaPoista
 8. Oi oi, miten kauniit lapaset. Sinullahan on ihan hallinnassa tuo lankamäärä.

  VastaaPoista
 9. Hurjan kauniit on Vanamot! Onnellista tätä vuotta!

  VastaaPoista
 10. Minusta niin nätit vanamolapaset.

  VastaaPoista
 11. Ihanat lapaset. Siivousvimma eli lankojen järjestys ja lajittelu täälläkin käynnissä. Ja sain jo diilattua eteenpäin keskeneräisiä.

  VastaaPoista
 12. Ihanat Vanamot,
  Minulla on myös projektina saada lankavarastoni/työhuoneeni järjetykseen, vielä se ei ole.

  VastaaPoista
 13. Kauniit! Tänään just katselin Riihivillan sivuilla noita paketteja. Taidan humenna mennä kauppatorille katsomaan, josko heillä on siellä jotain mukana.

  VastaaPoista
 14. Kauniit Vanamo-lapaset!
  Kiitos myös lankakuvistasi, ne lohduttavat! En ole ainoa, jolla lankaa riittää ja riittää.

  VastaaPoista
 15. Aijai mikä lankahamstrauksen amatööri/höyhensarjalainen! Tai sitten se tosi ammattilainen, jolla homma on jo täysin hallinnassa ilman typeriä heräteostoksia. Mukavaa alkanutta vuotta Kristiina!

  VastaaPoista
 16. Ihanat lapaset, olet taitava! Minäkin olen alkanut laittamaan noita lankojani samanlaisiin laatikoihin, jos saisin joskus jotain järjestystä aikaiseksi.
  Hyvää Uutta Vuotta myös Sinulle ja lankaisaa kans :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.