maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kissamaista ajankulua

Kuviensiirto-ongelmani on korjattu, kiitos Ville.
Olen lisännyt edelliseen postiin puuttuvat kuvat.

Ai jufe, uskomatonta! Äsken tossa pihalla kuljeksi oikein kaunis kuparinpunainen Kettu! Keskellä kerrostaloja.

Hrrr, kylmää jaksaa pidellä. Viime viikon tiistaina saaressa oli niiiiin kylmä, että jos vuoropaatti olis kulkenu niin olisin just lähtenyt kotiin. Räntääkin satoi! Ei siinä kangasseinät paljoa lämmitä ja tuuli viuhuu nurkissa niin, että villasukat pyörii jaloissa. Keskiviikkona oli sitt vähän parempi ja päätin sinnitellä. Vaan lauantaina tuli mitta täyteen ja lähdin kotiin lämmittelemään. Tässä nyt sitt odottelen kesää parempaa;)

Täällä kotona Usko nukkuu melkein koko päivän, ja ehkä yölläkin.  Saaressa se on ihan toinen kissa. Pitää mut liikkeessä koko ajan. Milloin se jää jumiin pienimpäänkin juuren tynkään, milloin se haluaa vaihtaa oleskelupaikkaansa, välillä pitää päästä kävelylle ja puihin kiipeilemään yms.

Kun mä lähden pidemmälle, esim. kaupalle tai saunaan, niin Usko saa odottaa kesäpesässään. Ihan ok se on siellä ollut. Aina kun oon tullut takaisin niin se on ollut kopassaan nukkumassa.

Välillä täytyy vähän haukata välipalaa. Yleensä ruokakipot on sisällä ja se käy siellä syömässä mutt joskus tarjoilen sille myös ulos.

Kärpäset löytää heti tiensä kipolle (tuossa reunalla yksi jo on) ja Usko saa siitä lisäravintoa. Myös mehiläiset kelpaavat, ehkä ne ovat makeita jos ovat olleet mettä keräämässä.

Kun ihmiset kävelevät kivikolla niin sitä ääntä Usko pelkää mutta itse se kyllä siinä kulkee. Auringon lämmittämillä kivillä on paljon vaanittavaa elämää.

Siinä se jossain on - sisiliskon häntä. Liskohan pelästyessään pudottaa häntänsä.

Minne se hävis?

Siinähän se. Häntä kiemurteli aika kauan aikaa ennenkuin refleksit hiipuivat. Oli se oudon näköinen "mato".

Illalla laitan kaiken valmiiksi nukkumaan menoa varten. Verhot kiinni, omat yövaatteet esille ja Uskolle nukkumatuolin päälle huopa, jotta se on kuin pesässä. Sitten kissa sisälle ja komento: "nyt nukkumaan". Se on oppinut tuonne menemään kunhan on ensin vielä hiukan yöpalaa syönyt. Sitt mä meen sänkyyn, sammutan valon ja sitt nukutaan.

Aamulla noin seitsemän aikaan kissa alkaa raapimaan ulos. Oven edessä on vähän barrikaadia ettei se livahda omia aikojaan ulos, kuvassa jo aika hyvin esteet on kissan toimesta raivattu. Onhan se kyllä taluttimella kiinni mutta sehän ei ole mikään este, pieni haitta vain josta selviää tassunkääntessä.

Yhtenä päivänä Usko meni lattian alle niin etten ehtinyt ottaa talutinta irti. Siellä se aikansa kolisteli, tuli poiskin mutta talutin oli jäänyt jumiin. Kun sitten sain taluttimen vedettyä sieltä pois niin mukana tuli mukava tervan tuoksu. Voi tanakele, mulla oli sitt keväällä jäänyt sinne alle yksi tervakippo joka oli kaatunut ja talutin oli tietysti tervassa. Sinolilla sain sen puhdistettua. Seuraavana aamuna sitt suursiivous, eli kaikki tavarat sivuun jotta sain lattialaudan ylös ja tervapurkin pois sekä haravoitua kaatuneen tervan neulasineen pois. Voi sitten kissa mennä sinne päästäisiä hätyyttämään ilman että tulee sieltä turkki tervattuna.
Tervapurkit ovat talvikasan alla pitämässä minkit poissa. Noh, minkkejä ei viime aikoina ole näkynyt ja jyrsijöihin terva ei näytä tepsivän.

Ei tule aika pitkäksi tämän kissan kanssa. Pitää mun luut notkeina ja muutenkin virkeänä, heh.
KS

20 kommenttia:

 1. On siinä ohikulkijoilla seuraamista, kun yhdessä hääräätte =)

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen tyyppi tuo Usko on. Mutta varmasti hauskaa seurata sen hommailuja. Toivon teille aurinkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että sulla on touhua Uskon kanssa,et ainakaan pitkästy kun sää ollut niin kurja. Tuutko VillaLankaan to? Huomennahan ei ole kässäiltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä tuunko vai oonko menny saareen. Päivä kerrallaan tässä elelen stadielämää. Ja odottelen pari astetta lämpöisempää säätä.

   Poista
 4. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjoilee Usko :)
  Vippi viettää onnellista koiranelämää tassupohjaa uiden, peltomyyriä metsästäe, multakuoppia kaivaen ja ihanvaan pikku karkuretkiä tehden..näistä on onnistunut koiran loma tehty..ja mamma pysyy kiireisenä :)

  VastaaPoista
 5. Eh-heh. Kylläpäs Usko järjestää sinulle puuhaa. Taitaa olla oikein etsijäkissa kun löytää tervapurkinkin.

  VastaaPoista
 6. Voi tuota teidän kesäelämää! Ei siitä vauhtia puutu.
  Mulla tuli kans mitta täyteen vaikka mökissä on seinät (vaikkakin aika hatarat) ja puuhella. Lähdin ainakin päiväks töihin lämmittelemään.

  VastaaPoista
 7. Kiva stoori. Kylläpä riittää säpinää Uskon kanssa, yritänhän välillä rauhoittua neulomaan.

  VastaaPoista
 8. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei näköjään Uskon kanssa tule puuttumaan :)

  VastaaPoista
 9. Tuun lauantaina kuten sovittiin saareen. Eväät ja neule mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin viileällä ei montaa silmukkaa kohmeisillä näpeillä saa neulottua.

   Poista
 10. Tosi mukava lukea elämästä Uskon kanssa! Se on nätti kissa (anteeksi jos poikakissaa haittaa olla nätti) ja selvästi tosi fiksu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi poikakissa olla söpö yms. hellää. On sillä vaaleanpunainen talutin ja valjaatkin:)

   Poista
 11. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tervanhajuinen kissa, voi ei. No tervan hajuhan on ihan hyvä haju, mutta ehkä kissan turkissa ei ihan välttämäti. Usko on kyllä fiksu ja toimelias kisu. Ei sen puoleen, mäkin onnistuin sipaisemaan käsistäni keltaista talon ulkomaalia Ossin turkkiin.

  On teillä ollut aika vilakkaa varmaan saaress, hyvä ettei sentäs ole rakeita paukkunut. Mun hieroja sanoi, että Inkoossa oli tullut yksi päivä rakeita. Terkkui teille molemmille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 12. Olet sie kyllä aika sissi, kun oot näillä keleilläkin ollut saaressa - tosin, jos ei pois pääse, onhan siellä oltava =) Toivottavasti saadaan kuitenkin nauttia kesäisemmistä keleistäkin. Usko on ihana!

  VastaaPoista
 13. Pitäskö siirtää mun saareen tuloa. Lämpimämpää odotellessa. Oon vilukissa ;)

  VastaaPoista
 14. Ei ole todellakaan ollut saarikelejä. Terkkuja vauhdikkaalle Uskolle!!!

  VastaaPoista
 15. Oliskohan meitin kettu siellä? Saaressa ei ole näkynyt, viime kesänä suunnilleen tähän aikaan jolkotteli pihalla pennut perässään. Keväällä olivat Kalliossa duunin pihalla rakkautta rinnassaan. Syksyllä pikkukettu seurasi minua aamulla pannuhuoneeseen, tokaisin tänne et voi tulla! Elokuussa ne söivät pienet jäniksenpennut jotka oli niin pieniä eivät osanneet piilotua, emo oli hädissään aina niiden kanssa. Ja kettuhan ne vei. Ehdin nähdä niitä vähän yli viikon sit meni. Usko on aktiivinen kaveri, ei tuu aika pitkäks!

  VastaaPoista
 16. Tuollainen häkki voisi olla meidänkin kaupunkilaiskollille sopiva mökille. Siellä vain on käärmeitä, seisoisin varmasti vieressä vahtien ettei kissa vain jää alakynteen. Jätän kuitenkin ajatuksen muhimaan.

  VastaaPoista
 17. Oikein kissanelämää ja seikkailua. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.