maanantai 16. kesäkuuta 2014

Sataa, sataa ropisee

Niin satoi perjantainakin kun kaupungilla kuljeksin. Senaatintorilla oli Kainuulaiset esittelemässä maakuntaansa. Mä menin sinne varta vasten ostamaan Kainuunharmas-lankaa. Vaan mitä ihmettä! Sellaista ei ollut myynnissä! Ei langan lankaa, höh. No, ostin sitten ovenkolkutin palokärjen ja söin luomulihakeiton. Palopakärki on nyt täällä saaressa, jotta Suvikoijalle tulijat voivat sillä koputtaa ja ilmoittaa tulostaan.
Traktori, ei ainakaan mun pihalle tai minnekään;)

Tervahauta, poltettiin lauantaina

Tervakello

Hiljainen kansa. Luulin, että tämä on joku hautajaiskulkue tai peräti Oulun vauvasurma. Nuo "arkut" ovatkin penkkejä, mutta koska niissä on heinää pehmusteena ja satoi niin ne oli peitetty muovilla. Ehkä tuolle kansalle olisi voinut laittaa kesämekot päälle niin ei olis ollut niin synkkä.

Kuvien siirrossa on Iso Ongelma! Ylläolevat kuvat olin siirtänyt blogikuvien albumiin ja aiemmin, niin sain ne vielä näkyville. Allaoleviin teksteihin on kuvat olemassa, lisään ne sitten joskus.
Ongelma on korjattu, kiitos Ville.

KIP-päivä
Katju sai ns. ylipuhuttua mut blogikommentillaan ja siirsin saarenlähdön iltapäiväpaatilla tapahtuvaksi. Joukkomme aloitti Kippailun Snurresta. Siellä olikin pöytä koreana. Ulkomaalaiset neulojat olivat leiponeet maukkaita herkkuja. Yhdet oli isoäidin reseptillä leivottuja samantapaisia kun mun oliviipallerot, näissä oli oliivin tilalla saksanpähkinä.

Snurresta osa poikkesi Vihreässä Vyyhdissä, mä menin suoraan VillaLankaan. Pikaisesti hörppäsin kupillisen kahvia ja sitt menoks taas.

Saaressa
Ravintola ei edelleenkään toimi ns. kunnolla, eli aukioloajoista ei oo tietoa, ruokana on keittoa (10,00 mm. hernekeitto!) tai hampurilaista (16.90!)
Yleinen ilmapiiri on vähän nihkeä, esim. roska-astiat kerätään polkujen varsilta pois ja keskitetään muutamaan paikkaan! Siinähän sitten oudompi kävijä ihmettelee minne roskansa voi viedä kun astiat ovat harvassa.

Ihmeellinen luonto
Sitsontiaisia, koppiksia, tai mitä lienevät, on tänä kesänä todella paljon. Nämä kaksi kulkivat pitkään mun pihalla peräkanaa. Pienempi pyrki pitämään isommasta kiinni, jos lipsahti irti niin iso odotti kyytiläistään.
LeaP kommentoi näin: " Luonto on ihmeellinen, pääsit koppisten häitä seuraamaan, se isompi on ollut morsian ja se pienempi kiihkeä sulho."
Usko
Tykkää kiivetä puihin, saa se sen tehdä kunhan on oksaton puu kohdalla;) "Päästäinen päivässä pääsee päiviltä" on Uskon motto.

Päivitykset tulevat kuvattomina kunnes käyn mantereella ja Ville korjaa tilanteen. Tai sitten en päivitä ollenkaan!
(Tekis mieli sanoa pari rumaa sanaa . . .mitä mä teen tällä tekniikalla täällä metsässä kun se ei sitt toimi?)
KS

10 kommenttia:

 1. Toi tikka on hauska. Eiks palokärki oo musta? Ihan kamalia hintoja pitävät teidän saariravintolassa. Ymmärsinköhän oikein, että hernesoppa maksaa kympin? Ei ole todellista. Toivotaan, että herkeisi vähän satamasta. Nyt on pidellyt vähän kosteata täällä Kirkkikselläkin. Terveisii ja Uskolle pienet virtuaalipaijaukset, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat ON huimat, eikä siellä ole muuta ruokaa vielä ollutkaan kuin keittoa ja hampuria, nokkoskeittokin maksoi kympin!! Kaljaa kyll on . . . .

   Poista
 2. Unohda tekniikka ja nauti saaresta, luonnosta, rauhasta, irtiotosta kaupinkilaiselämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo unohdan. Enhän mä jokunen kesä sitten päivittänyt ku pari kertaa kesässä, heh. Kaikki kerralla sitten ja kuvia voi laittaa pitkin talvea.

   Poista
 3. ihana tuollainen palokärki. Onko tuo traktori puuta todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se puuta. Osaa ne veistellä, ilmeisesti moottorisahalla näitä iso tehdään, karhuja oli ensin ja sitt on mallivalikoima laajentunut.

   Poista
 4. Hieno ovenkolkutin.
  Kylläpäs on ruuat hinnoissaan siellä saaressa. Kannattaa pitää muutama hernekeittopurkki omassa jemmassa.
  Kiva kun Usko on reipas ja rohkea.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa Keskikesän Juhlaa Sinulle ja Perheellesi

  VastaaPoista
 6. Sattuipas huonot kelit noihin Kainuu-kekkereihin etkä lankaakaan saanut.
  Luonto on ihmeellinen, pääsit koppisten häitä seuraamaan, se isompi on ollut morsian ja se pienempi kiihkeä sulho. Toivottavasti saat kuvat näkyviin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.