tiistai 3. kesäkuuta 2014

Usko The Puukiipijä

Tiistaina aamulla Sipoon Kaunissaaressa koettiin toistaiseksi harvinainen eläimenpelas-tustoimenpide. Usko, maatiaiskissa (Felis catus), kiipesi salamannopeasti mäntyyn (Pinus sylvestris). Sopivalta korkeudelta, lue flexinarun pituuden päästä, löytyi mukava oksa, josta saattoi tiirailla tsirppejä uudesta näkökulmasta.

Välillä vähän asennonvaihtoa, josko näkyisi herkullisempia siivekkäitä.

Lopulta maisemat ja tsirpit oli nähty ja oli alastuloan aika. Ensi pientä suunnantarkistusta . . .

Mitenkähän tämä toimii? Pitäiskö peruuttaa?

Ei, ei se onnistunut niinkuin Strömsössä! Talutin juuttui siihen pienimpään mahdolliseen oksantynkään. Kissa piti kynsineen puusta kiinni juuri sen verran korkealla, että siihen ei ylettynyt millään korokkeella (lue: limsakori kun muuta ei ollut tarjolla). Talutin niin kireällä, että lukkoa ei saanut auki jos siihen pikkusen sormensa sai venytettyä.
No, ei hätiä mitiä, onhan Uskolla jo hyvä lisänimi "Houdini". Siispä kaikki taidota peliin ja kas! kissa vapautui ikävästä tilanteesta.

Paikalle kutsuttiin apuun pelastupartio - ei kuitenkaan Bernard ja Bianca -, vaan Antti ja Miikka. Talutin saatiin hienosti alas.

Sopii nyt katin rapsutella kaulaansa ja ihmetellä mitä tuli koettua!

Ehkä Uskolle pitäisi nyt antaa lisänimi V. Gustafsson, mutta toisaalta tässä meni todella pieleen turvaköyden oikeaoppinen käyttö. Ehkä tyydytään vain The Puukiipijä -nimitykseen.
Ja juu, kissalla on kaksi valjasta, pinkki ja vihreä, et näe harhoja. Puussa roikkuu se vihreä ja kaulanrapsutuksessa on pinkki, koska se vihreä oli vielä puussa;)
Päätän raporttini Kaunissaaren ihmeellisestä luonnosta tähän.
KS
ps. Iskias vaivaa edelleen, tänne tulo sunnuntaina oli oikea tuskien taival (kuten taannoisena keskiviikkona kotimatka, huh huh) mutta tänään on helpompi päivä.

18 kommenttia:

 1. No, onneksi kotipelastuspartio riitti. Pikkuisen olisi noloa tilata palokunta pelastamaan kissaa puusta, mutta tehdäänhän sitäkin aina tasaisin väliajoin. Onneksi saitte Usko "the Houdinin" alas puusta.

  Voi sun iskiasta. Pikaista paranemista. Tiedän itse sellaiset parit karmeet selkäsäryt kokeneena (konttaamalla liikkuen), että on kurjaa. Toivottavasti sulla on jotain kunnon tulehduskipulääkkeitä jemmassa. Koetan lähettää sellaisia iskiaksen parantavia ajatuksii. Terkkuja M-L ja Ossi. Sano sille Uskolle, että nyt ei enää puuhun, nou,nou.

  VastaaPoista
 2. Kjäh-kjäh. Usko näyttää mihin kykenee. Voi tulla mielenkiintoinen saarikesä.
  Täältä etäparannusta selkävaivaasi.
  Eikös sitä ennen käytetty kissannahkaa selän lämmitykseen. Ei muuta kuin Usko sänkyä lämmittämään (ei sentään pelkkänä nahkana).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota jo Uskolle sanoinkin, että kissannahkalla on ennen parannettu kaikenlaista. Ei vaan suostu selän viereen tulemaan, haluaa olla rinnan päällä ja silittää poskea tassulla.

   Poista
 3. Samaa mieltä Anittan kanssa, mitähän se Usko vielä keksii, kesä on kuitenkin vasta alussa, saattaa vielä iskias unohtua;)

  VastaaPoista
 4. Tosi reipas kissa. Onneksi koirat pysyy maassa. Paranemisia selälle.

  VastaaPoista
 5. Kesä vasta alussa, mitähän te vielä keksittekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, saas nähdä kumpi antaa periksi, minä vai kissa. Mä alan oleen aika kypsä tähän lapsenlikkana olemiseen;)

   Poista
 6. Olipa muuten viisas kissa, kun älysi kiemurrella taluttimesta pois, hyvä Usko ♥ Tuolla ne on puissa minunkin kissani vähän väliä ja yhdellä on tapana käydä nukkumassa päiväunia vanhassa harakanpesässä. Se on ihan hassun näköistä, kun kissanpää vaan pilkistää harakanpesän reunalta =)

  VastaaPoista
 7. Ei sullanainakaan aikantule Uskon kanssa pitkäksi. Pojat on poikia :)
  Selkäkipu on tosi kurjaa. Voimahali täältä?
  Oli tyttöjen kanssa puhetta VillaLankassa että tulisimme juhannuksen jälkeen seuraava lauantaina saareen. Ootko paikalla sillon? Anna pitää Kip päivän 14.6 ja juhannuksen jälkeen puoti kiinni lauantaisin ja kässäillat vain torstaisin elokuun loppuun asti. Muuttonon sitten elo-syyskuun vaihteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Oon mä sitt täällä ku kerran kavereita on tulossa:)

   Poista
 8. Ihana seurata Uskon edesottamuksia! Usko pitää sinut virkeänä ja toimeliaana :)
  Terkuin sari&vippi

  VastaaPoista
 9. Ei ole Uskon kanssa tylsää, ei :)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kesäelämää! Vaivat poistukoon.

  VastaaPoista
 11. Voi Usko :-). Hus pois kipu, pois.

  VastaaPoista
 12. Uskomattoman korkealle kiipeää Usko. Mutta pakko on uskoa, kun on kuvat todisteena. Onneksi Usko oli harjoitellut taluttimesta kiemurtelemista.

  VastaaPoista
 13. Jännittäviä hetkiä The Saaressa kera uskomattoman Uskon. Hienot kuvat.

  Toivottavasti issias on jo mennyttä elämää, se ei ole mikään kiva kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo menny pois, välillä on parempi, välillä huonompi ja välillä tosi paha.

   Poista
 14. Voi hyvä ihme Uskon kanssa ;D No mutta onneks kaikki päättyi hyvin. Toivottavasti issias jättää sut pian rauhaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.