lauantai 16. elokuuta 2014

Kerrostalon purkaminen

Ei siinä kauaa kestänyt kun suuri talo oli purettu, toimistotalon tilalle rakennetaan asuintalo.  Muistaakseni toukokuussa alkoi talon sisäosien purku. Sähköjohtoja tuli ikkunoista ulos ja suuret leuat vetivät ne pois. Samalla tavalla kaikenlainen roju sieltä poistui. Kaikki materiaalit lajiteltiin asiallisesti samantien ja vietiin pois, Kuusakoski Recycling hoiti homman.

25.6.2014

2.7.2014 Työkoneissa oli mitä erilaisimpia kauhoja ja ottimia. Ne näyttivät suuren pedon kidoilta, jotka ahneasti ja nälkäisesti haukkasivat palan talosta. Tuollaisen pitkän varren päässä olevan leuan ohjaaminen on varmasti taitolaji sekin. Tarkasti leuka aukesi ja haukkasi. Pölyn leviämistä hillittiin leuan alla olevalla vesisuihkulla.

28.7.2014 Kadunpuoleista seinää purettaessa oli suojaksi laitettu kumimatto, ettei roippeet putoa kadulle.

13.8.2014 Paikalla on nyt suuri, siisti kuoppa. Viimeisiä betonimöhkäleitä lajitellaan ja uuttakin on jo valettu.

Näyttää olevan todella vaihtelevia nämä mun jutut ja kuvat;) Mereltä kivikasoihin.
KS

7 kommenttia:

 1. Viikko sitten olin kuvaamassa saman talon torsoa. Malmin sairaalan purkua kuvasin aikanaan, kohta voi kuvata uuden avajaisia!

  VastaaPoista
 2. On se joskus hassua ajatella, että vanhan purkaminen ja uuden rakentaminen on kannattavampaa, kuin vanhan korjaaminen. Monasti tämä kuitenkin varmaan on näin.

  Mielenkiintoinen kuvasarja. Terveisii kovasti teille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 3. Vaihtelevaa, sitähän elämä on, onneksi, maisemat muuttuu!

  VastaaPoista
 4. Oulussa on myös suunnilleen koko keskusta remontissa, on purettu ja rakennetaan tilalle uutta. Ei ole pitkiin aikoihin huvittanut keskustassa asioida (jollei ole ollut ihan pakko), kun joka paikassa on työmaata. Kuopuskin ihmetteli, kun bussilla ajeltiin keskustan läpi, että miten täällä on näin paljon rakennustyömaita joka paikassa, tähän meidän lähellekin tehdään uutta asuinaluetta, työmaa on ollut siinäkin pari vuotta pystyssä, ja varmaan ainakin vielä ensi vuosikymmenelle se rakentaminen jatkuu. Onneksi sentään ihan kaikkea vanhaa ei pureta, mielenkiinnolla odotan, millaiseksi muodostuu vanhojen satama- ja myllyrakennusten ja modernien kerrostalojen yhteiselo. Itsekin asumme vanhalla tehdasalueella, lapsen päiväkotikin on entisessä tehdashallissa. :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on torin paikalla kuoppa, jota kai tällä hetkellä jo muutetaan toriparkiksi.

  VastaaPoista
 6. Aika hurjan näköistä. Vanhat toimistot eivät kelpaa kenellekään. Toivottavasti uusista asunnoista tulee kivoja ja fiksuja ja huolehditaan, että niihin ei tule vesivahinkoja rakentamisen aikana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.