lauantai 2. elokuuta 2014

Ukkosta ynnä muuta tapahtunutta

Keskiviikkoiltana ukkonen lopultakin tuli tänne asti. Tuuli oli kova ja sade tuli vaakasuorassa. Muutaman kerran räiskäytti kunnolla mutta ei täällä mikään superukkonen vieraillut. Riippukeinukin sai kyytiä.

Myräkän jälkeen muutama lammikko oli syntynyt mutta nopeasti nuo haihtuivat.

Viikon luontokuvassa on kaksi etanaa syömässä = ahmimassa kelopuussani jotain purkalta näyttävää, olisko joku ohikulkija sen tuohon tökännyt, vai mitä lie mönjää se on.

Kesän ensimmäinen puolilitraa kanttarelleja! Laitoin ne valmiskeiton sekaan ja hyvää oli.'

Usko on saanut muutaman yön olla teltassa vapaana. Yksi tai kaksi yötä meni hyvin mutta sitt rupes tapahtuun. Se aikansa rapisteli oven suussa olevaa barrikaadia ja sitt kuului kolahdus ja kissa olikin ulkona. Löysin sen ihan pihapiiristäni, ei onneksi juossut mihinkään karkuteille. Ja sitt toisena yönä tapahtui taas sama. Noh, mä vielä kokeilin antaa sen olla vapaana ja viime yönä sitt heräsinkin just sopivasti laittamaan kissan kiinni ennenkuin se pääsi livahtamaan. Täytyy nyt miettiä mitä tän asian kanssa tekee.
Tämmönen sotku oli sen jälkeen ku se oli raivokkaasti raapinut ulospääsyä!

Usein kysytään mitä täällä tehdään ja saadaan aika kulumaan. Noh, täällä tehdään ihan samaa kuin muillakin kesämökeillä: oleskellaan. Ja sitt jos ei oo mitään tekemistä niin aina voi keksiä vaikka että telttaa tarvii vähän siirtää! Siispä hommiin ja nyt teltta on 70 cm siirrettynä jotta sain toiselle seinustalle enemmän lippaa kattopressusta. Oli siinä hommaa, huh huh, mutta sisulla selvisin.

Sää on sopivan kesäinen, pieni tuulenvire pitää pahimman helteen loitolla.
KS

8 kommenttia:

 1. Onneksi siellä ei ukkonen ole aiheuttanut mitään trombeja. Ovat pysyneet puut paikoillaan eivätkä kaatuneet. Ukkonen on kyllä mahtava luonnonvoima. Ukkosella olisi kaikkein turvallisinta pysytellä ihan sisätiloissa. Teltta ei kyllä valitettavasti tarkoita silloin sitä sisätilaa, mutta onneksi se ukkonen on älynnyt kiertää teidän saaren.

  Oleilu on ihanaa. Sitten, jos ei muuta keksi, niin riippumattoon ja hyvä kirja käteen. Tosin riippumatossa on lämpöisellä mukava ottaa pienet torkutkin:) Heinäkuussa oli 26 hellepäivää, kerrottiin radiossa. Ei paha, jos vaan fysiikka kestää. Toivottavasti elokuullekin riittää vielä lämpöä.

  Voi Uskoa, kun ei malta nukkua yöllä, vaan pyrkii ulos:) Kauniita kesäpäiviä teille saareen, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin oli torstaina aivan mahtava ukkonen, jota kesti koko iltapäivän. :) Uutisissa oli, että täällä olisi ollut jopa koko maan upein myräkkä! Vettä ehti sataa parvekkeen ovesta sisäänkin, kun sitä alkoi yhtäkkiä tulla vaakasuoraan (meillä on parvekkeen oven ympärillä kyllä kolmella puolen seinä), enkä ehtinyt ajoissa vetaista kiinni. Oli ihanaa katsella ikkunasta sadetta, ehdottomasti oli menneen kesän paras päivä sään puolesta! :) Mukavaa alkanutta syksyä sinulle sinne saareen! :)

  VastaaPoista
 3. On teillä touhua, yötä päivää =)

  VastaaPoista
 4. Ukkonen ei ole meille asti ehtinyt. Yhtenä päivänä satoi hetken aikaa, ehkä puolisen tuntia.
  Usko tahtoo päästä öisin hiirijahtiin eikä ymmärrä, miksi toiset vaan koisii.
  Kantarellikastike ja uusia perunoita, namskis.

  VastaaPoista
 5. Saithan sinäkin viimein ne kantsut! Me syötiin jo kesän toinen soosi torstaina kun vahemmat oli täällä käymässä. Muutema ukkonen on täälläkin käväissyt, muttei pahempia tuhoja ole aiheutanut.
  Aika epeli tuo Usko. Sinnikäs kaveri!

  VastaaPoista
 6. Ukkoset ovat toistaiseksi kiertäneet meidät milloin miltäkin puolelta ja hyvä niin. En erikoisemmin pidä niistä. Voi sitä Uskoa.

  VastaaPoista
 7. Täällä on vieraillut pari rajumpaa ukkosta, ensimmäinen oli niin raju, että ojat ja piha tulvivat ja sade satoi niin vaakaan, että luulin puiden katkeavan siitä kovasta tuulesta, mutta eivät kuitenkaan katkenneet. Piti työtkin lopettaa kesken päivän ja vetää piuhat irti seinästä, illalla vasta pääsin pari puuttuvaa tuntia tekemään. Oli sitä vetta tullut kun saunan piipusta/hormista oli vesi tullut saunan lattialle asti! No onneksi ei mitään vahinkoa tapahtunut kuitenkaan. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Tuosta ukkosesta nyt sinua kadehdin. Olen sillä tavalla osannut kulkea Rantaslmen ja Mikkelin väliä, että ukkoseen en ole törmännyt. Yhtenä yönä se kumminkin oli kastellut viljelykseni, mutta muuten on tainut olla kuukausi satamatonta hellesäätä. Siitä huolimatta mustikat ovat isoja ja makeita. Taisivat kasvaa kesäkuun puolella ja nyt aurinkossa tulleet erityisen maukkaiksi.
  Voi tuota kissaa, kun se joutuu olemaan kiinni. Mutta eihän slle mitään voi. Kyllähän kissa lähtee omille teilleen. Tosin tulee kotiin takaisin, mutta siihen saattaa mennä viikko pari. On nimittäin kokemusta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.