tiistai 12. elokuuta 2014

Neuleita ynnä muuta

Olen mä jotain saanut neulottuakin, liinoja tietysti mutta myös villaista.
Jo kesäkuun alkupuolen viileydessä neuloin saarikaveri Päiville kämmekkäät. Lankana Jannen jämät. Malli vanha tuttu ja turvallinen Brego Ullasta.

Ja nyt just valmistui sama malli Susille. Susilla oli tätä lankaa mukana kun kävi täällä ja jätti tilauksen näistä. Päättelyt on tekemättä kun mulla ei ole kunnollista neulaa mukana. Langanpäitä en asettanut tuolleen suoraan vaan täällä tuulee niin hurjasti, että hyvä ku sormet pysyy näppiksellä.

Kahdet mustat sukat, toiset itselle ja toiset Erjalle. Langan hankin jo ajat sitten VillaLankasta ja siitä piti tulla broidille sukat mutt sitt kävi niinkuin kävi eikä hän enää sukkia tarvitse.

Usko on jo sopeutunut kivikon rapinaan ja tykkää siellä itsekin kulkea. Alkuun se pelkäsi kolisevaa ääntä kun joku tuossa kulki ja syöksyi telttaan turvaan.

Minkä eläimen jätös? Tässä samassa paikassa oli aiemminkin kesällä kakkakasa. Tämä on siis jonkun vakio vessapaikka. Voiko olla saukko?

Ehkä tässä viimeisiä auringonsäteitä lataan akkuun ja samalla kulutan niitä, sateita on luvattu.
KS

9 kommenttia:

 1. Moikka pitkästä aikaa!
  Piti laittaa ensin testi-kommentti, et toimiiko kommentointini täl koneel vielä, ongelmaa ollut keväästä asti.
  Ensinnä tosta kakkakasasta, meidän pihamettäs samanlainen, jos olet nähnyt blogissain kuvan oletetusta mäyrän pesästä, joka kesä-heinäkuun vaihteessa ilmesty pihametsään. Oletan mäyrää asukiksi ja kakkakasakin puoltais mäyrää, joka käyttää samaa paikkaa vessanaan. Toivottavasti saat selville siellä vessantekijän...
  Innokkaasti (ja melkein kateellisena, ajoittain) olen seurannut teidän kesänviettoa ja Uskon edesottamuksia. Kyllä on kekseliäs ja hauska poika Usko!
  Kanttarellikuvaa ihailin pitkään, satuin samana päivänä kääymään tuossa metsikössä "vakiopaikassa ensimmäisille kanttarelleille" ja oli niin surkea näky, kuivia rusahtaneita alkuja kyllä paljon yhtään oikeaa kantsua en löytänyt. Tytärkin toi jo jokin aika sitten tänne valmiiksi sienestystä varten saappaat ja sieniastian, tämä tytöistä ainoa, joka on yhtä hulluna sienestykseen kuin äitinsä. Toivottavasti edes suppiksia saatais sitten...
  Mukavia loppukesän päiviä Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyrää ei ole saaressa tavattu. Supi poikasineen on nähty mutta se ei kai käytä yhtä paikkaa vessana.
   Myös kauris (mikälie peura tms) on nähty ja itsekin näin sen jälkiä metsässä.

   Poista
 2. Kaunita kämmeikkäitä ja sukkia olet siellä saaressa neuloskellut,kiva että Uskokin on tottunut saarielämään.

  VastaaPoista
 3. Oletpas ahkeroinut ja saanut upeuksia aikaan.

  VastaaPoista
 4. Usko on selvästi reipastunut. Mullakin on kuulumisia,eläinsellaisia. Leo on muuttanut meille. Näet hänet lauantaina jos tuut mun ja Marsun kyydillä SeijaP:n luokse.

  VastaaPoista
 5. Ihania neulomuksia olet taas saanut aikaiseksi. Toi neulepalmikkohan muistuttaa ihan kelttiläistä palmikkoa.

  Tuon eläimen jätöksistä ei ole aavistustakaan, mutta en nyt ihan usko, että se olisi mäyrä kuitenkaan, niinkuin Mammutti epäili. Se teidän saari on kuitenkin aikaslailla pienehkö ja siihen mäyrään törmäisi ihan varmaan iltasella, jos se siellä liikuskelee. Vaikka voihan mäyräkin olla mahdollinen, mut sitten olisit kyllä aika varmaan nähnyt sen:) Lokoisia kesäpäiviä vielä teille saareen, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 6. SVT:llä on lastenohjelma Bulibumppa, vastaa meidän Pikku Kakkosta. Sitä aikoinaan Robinsonin kanssa katsottiin ja siellä oli ohjelma: Veckans bajs. Silti en tiiä kuka on hädillään käynyt ;) Mukavia elokuun päiviä!

  VastaaPoista
 7. Oi vitsi ne on hienot! Siis ne MUN kämmekkäät :D Mä niin ilostuin kun näin kuvan niistä, JEEEEE! Kyllä noissa kelpaa syksyn keleissä tarpoa, kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.