perjantai 27. helmikuuta 2015

Unisukat ynnä muuta asiaa


Mulla on monen monta vuotta kestäneet unisukat Regia Silk´istä, nyt teki jo mieli uusia. Ogelin Lankamaailmasta sorruin sitt ostamaan oikein karkkiväristä lankaa. Neulottu perussukka 3.0 puikoilla, nilkan kohdalla pari kerrosta resoria ettei sukat putoo jalasta, virkattu reunus. Lankaa kului karvan alle 100 grammaa.
 

Tuosta virkatusta reunuksesta on aasinsilta eiliseen Kansallismuseon neulontaluentoon. Tämähän oli sarjan toinen ja aiheena oli Reunukset joustin- ja pitsineuleessa. No juu, kehuin kyllä kirjoituksessani sitä ekaa kertaa vaikk olin pettynyt. Ja petyin taas. Mä en ole päässyt jyvälle siitä mikä on näiden luentojen tarkoitus? En saanut mitään irti siitä, että näytettiin kuva vanhasta sukasta ja kerrottiin minkälainen reunus siinä on - "kaksi oikein kaksi nurin, kapea, reunus on erotettu sileästä neuleesta yhdellä nurjalla kerroksella" ja toisesta kuvasta samanlainen selitys. Noh, näenhän mä se kuvasta selittämättäkin.

Paras anti oli Pian näytille tuoma hapsusomikas, jonka ohje on Sukupolvien silmukat -kirjassa. Tämän sormikkaan myötä luennoitsija mainitsi kirjankin, joka viimeksi ei ollut näytillä muiden kirjojen joukossa, ja siitä silloin huomautinkin.
Kirjaa voin suositella kaikille perinneneuleista kiinnostuneille, museon luennoille en ehkä enää vaivaudu, tai sitten ihan uteliaisuudesta menen katsomaan josko anti olisi antoisampaa.




Kansallismuseota vartioi tämä komea karhu. Ku olin skidi niin landelle mennessä tämä oli aina pakko nähdä vilaukselta bussin ikkunasta. Linja-autoasemalta "kesti kauan" ennenkuin karhu tuli näkösälle, mutta aina se tuli ja siinä se edelleen istuu.

 

Sanomatalon kahviossa, tässä talon hissiseinämä,



 join kaakaon kermalla ennen illan konserttia, joka oli taas kerran hurjan hyvä. Kapelimestareita on aina kiva seurata, niin erilailla jokainen tahtipuikkoaan heiluttaa ja käyttää muita maneereitaan saadakseen orkesterin soimaan haluamallaan tavalla.

Kevään paras uutinen on se, että Kaunissaaren aikataulu on julkaistu! Jee, pian pääsee pakkaamaan ja eikun menoks meren ääreen.
KS

14 kommenttia:

  1. Makeita unia uusilla unisukilla :)

    VastaaPoista
  2. Oon varmaan liikaa tuolla veispuukissa, kun olisin peukuttanu tätä kirjoitusta :D Peukutus siis aikataululle! Joskus mä vielä tuun sinne saareen sua kattomaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just hyvä, peukuttaa, heh. Mä en oo koskaan peukuttanu, oon varmaan joku fossiili. En oo veispuukissa, tviitissä, instakrammissa enkä missään muualla ku täss blogissa. Noh, kommenttihan on hyvä peukutus, tai voi olla huonokin niinku joskus.
      Jep, tervetuloa saareen, kahvit ja teet on aina tarjolla, särvintä sen mukaan mitä varastosta löytyy.

      Poista
    2. Voi hurja. Joko sinä alat suunnittelemaan Kaunissaareen lähtöä.
      Nätit nuo yösukat ja varmasti lämpimät.

      Poista
  3. Ihanat unisukat. Varmasti näät pastillin värisiä unia.

    VastaaPoista
  4. Sukat on ihan unisen oloiset eli varmaan tulee hyvät unet. Kevät tulee ja Kristiina jo pakkaa?

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanat sukat. Noilla sukilla näkee varmasti karkinmageita unia. Mun tädin mies soitti aikoinaan Tampereen kaupunginorkesterissa ja hän sitten kertoi, kuinka tärkeä heppu kapellimestari oikeasti on. Jokainenhan niistä orkan jäsenistä,soittaa, mutta saattaa soittaa esim hieman voimakkaammin joskus ja se kapulan heiluttaja on ainoa, joka kuulee sen soiton kokonaisuutena. Siksi kuulemma niin tärkee. Ei olisi musa samanlaista, jos ei olis sitä tahtipuikon heiluttajaa. Terkut Ossilasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeä se tikun heiluttaja on, on se huomattu. Ja kummasti näin maallikkokin huomaa jotain eroa johtajassa ja johdetuissa. Kerran mullekin tuli ihan hengenahdistusta ku orkesteri ei millään meinannu tehdä niinku mestari halusi, ne ei oikein olleet synkassa keskenään. Ja sitt arvostelussa olikin just tuo asia mainittuna. Vähänks olin tyytyväinen ku olin ymmärtänyt asian jo kuunnellessa ja katsellessa.

      Poista
  6. Herrrrrkulliset karrrrrkkisukat :) makeita unia! ;) Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeesti on nukuttanut. Mun varpaat on aina kylmät ku meen petiin, sitt kohta jo lämpenee ja uni alkaa hiipiä silmiin. Jossain vaiheessa yöllä on sit liian kuuma ja sukat poistuu jaloista.

      Poista
  7. Todella somat unisukat, juuri sen väriset kuin unisukkien kuuluukin olla =)

    VastaaPoista
  8. Ai ihme miten nätit sukat! Noissa näkee taatusti vaan hyviä unia :)

    VastaaPoista
  9. Siis kohta on jo kesä, kun saari jo mielessä ;-).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.