tiistai 3. helmikuuta 2015

Villapusero!

 TaDaa!!

Ekana uuden vuoden aamuna sain viestin, että oon voittanu VillaLankan ikkunansomistuspalkinnon, 50:n euron lahjakortti! Jee! Kiitos kaikille äänestäneille. Kyseessähän oli pääsiäisikkuna. Omasta mielestänikin se oli oikein onnistunut. Roudasin somisteeksi omia vanhoja koristeita ja olihan siellä parikymmentä virkattua kukkoakin.

Kuva napattu Annalta ku itellä ei ollu tästä mitään.


Kauan en lankavalintaa miettinyt vaan otin tuosta punaisia vyyhtejä villapuseroa varten.

Lanka: Nepalista Resham Silkwool käsinvärjätty ja -kehrätty, 75 % ekovilla, 25 % kierrätyssilkki (sareista). Pusero painaa 470 grammaa.
Puikko: 4.0 Addi-pyörö
Ohje: suuntaa-antavana ohjeena käytin Jonna Hietalan kirjasta Kerällä mallia 25. "Vailla krumeluureja". Kiva ohje kun ei ole silmukkaluvutkaan niin tarkkoja, sinne päin ku tekee niin hyvin menee;) Lainasin tän kirjastosta, ainakin viime viikolla oli kirjakaupan tarjouksessa 14.95 euroa.

Pusero neuloontui reilussa viikossa. Paksu lanka ja paksu puikko, noh ne ei oikeen oo mun juttu. Karhea lanka ei soljunut puikolla ja oli raskasta neuloa mutta jälki on siistiä epätasaisesta langasta huolimatta. Valmis neule oli tarkoitus vain kastella siistimistä varten mutta eka vesi oli likaista ja punaista niin aika monta huuhtelua siinä sitten meni. Kuivuminen kesti toista vuorokautta.

Pusero on ylhäältä-alas tehtävä. Mä yhdistin kaula-aukon pyöröneuleeksi ohjetta aiemmin mutta silti siitä tuli aikas avara. Poimin sitt silmukat ja tein ns. savupiippukauluksen, mä tykkään semmosesta.

Kaikki päättelyt tein i-cordilla, se on mun suosikki ja kivasti saa jämäkän reunan. Täss on YouTube-linkki tohon päättelyyn. Mä en siirrä silmukoita takas vasemmalle puikolle vaan otan vasemmalta puikolta yhden silmukan oikealle, liuutan silmukat puikon toiseen päähän, puikkoa ei käännetä!, neulon kaksi silmukkaa ja sitt kaksi yhteen takareunasta. Taas vasemmalta yksi silmukka oikealle puikolle ja niin edelleen. Siis niinkuin tehdään neuletuppiloa eli i-cordia, erona vain se, että neljäs silmukka otetaan pääteltävästä työstä.

 

Nyt odotan kirjastostsa seuraavaa mallikirjaa, jossa on kiva kesäjakun ohje.
KS
EDIT: Viime viikon tosi hieno konsertti on kuultavissa ja katseltavissa täällä.

24 kommenttia:

  1. Onnea voitosta ja palkinnosta! Tulos näyttää tosi hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Hieno pusero ja tuota päättelyä pitänee pähkäillä itsekin ihan langan ja puikkojen kera, mielikuvaharjoitteluna en saa siitä mitään tolkkua.

    VastaaPoista
  3. Onnittelut voitosta! Ihanaa lankaa, kertakaikkiaan ihanaa! Nopeasti teit tuon puseron, oikea pikaneuluri. Kun on pikasuutarikin, niin kai sitten pikaneuluri.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut voitosta! Kauniin puseron olet tehnyt. Toivottavasti se oli vain irtoväriä, joka lähti puseroa kastellessa.

    VastaaPoista
  5. TADAA TODELLA. Upea on tuo paitasi ja herkullinen tuo väri.

    VastaaPoista
  6. Hyvä perusnuttu, jolle on aina käyttöä. Mä tein tuosta samaisesta punaisesta ittelleni vitosen puikoilla hihattoman jakun. Tuuppasin sen heti valmistuttua pyörähtelemään koneeseen villaohjelmalla. Kivasti pehmeni eikä kuivumiseenkaan menny pitkään. Eikä huopunu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei oo pesukonetta niin siks toi kuivuminenkin kesti ku käsin puristelemalla vettä jäi aikas paljon neuleeseen. Talon kone on niiin iso etten sillä viitsi pientä pyöritellä.

      Poista
  7. Onnea palkinnosta ja hyvästä lankasijoituksesta. Kaunis pusero ja lämmin väri.

    VastaaPoista
  8. Vittu mitä paskaa. Kannattako tuota sisäänhengitettyä läskiä esitellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just eilen kerroin kavereille vanhasta kiusaamisjutustani. Se sattui oikeasti ja tosi paljon, se ei tule unohtumaan koskaan.
      Jos tämä Anonyymi on samaa porukkaa niin paras on jättää kommentoinnit tähän, (entäs se yks aiempi ilkeä kommentti, onko samasta näppäimistöstä lähtöisin?)

      Kyllä kriittisiä ja negatiivisia kommentteja saa kirjoittaa mutta sen on oltava asiallinen. Tämäkin pusero ehkä on jokun mielestä tylsä tms. niin kyll sen saa ilmaista, mielipiteitä ja makuja on monia. Jonkun asian voi tehdä paremmin ja toisella tavalla, kivahan se on saada tietää ja ottaa opikseen. Kyll mä arvostelua kestän, mutt hyvässä hengessä, kiitos.

      Poista
  9. Onnea! Hyvä väri ja kaunis pusero! Lounaalle helmikuun lopulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kohta onkin jo lounaan vuosipäivä;)

      Poista
    2. Jösses, onko siitä jo niin kauan??? Jatkan tästä vaikka sähköpostin puolella ;)

      Poista
  10. Kaunis paita ja kauniit värit vaikken itse osaakaan tuota väriä pitää :) Älä välitä noista typeristä kommenteista. Niillä on ongelmia vaan oman itsensä kanssa ja haluavat et muillakin olis ongelmia itsensä kanssa. Sit niit ottaa päähän kun sä ootkin sinut itses kanssa. T: Lennu

    VastaaPoista
  11. Eipä sulla kauaa nokka tuhissut kun pyöräytit vyyhdeistä villapaidan :)
    Toi malli on kyllä hyvä halutessa muuntautumis kykyinen ohje :)
    Nyr kun sinä selätit ohjeen, uskallan minä kenties yrittää tehdä perässä

    VastaaPoista
  12. Ihana lanka ja kiva pusero.

    VastaaPoista
  13. Just kiva ja nätti peruspusero, jollaisen soisin löytyvän itsenkin kaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tämä on hyvä perusmalli ja sitä voi muokata halujensa ja taitojensa mukaan. Tää on siis kirjan ohjeen mukaan paitsi tuo kaulus. Suoraa pötköä vaan neuloo niin hyvä tulee.
      Nuo nurjat raidat keksin ihan itse, heh, vähän piristimään pintaa.

      Poista
  14. Onnea voitosta ja pusero on kaunis. Kyllä tuolla anonyymillä, joka noita herjakommentteja kirjoitta, on tainnut jäädä lääkkeet ottamatta. Ihme, että jaksavat edes kirjoitella omia rääkkymisiään. Toisaalta ne ilkeät kommentit voi jättää ihan omaan arvoonsa. jos ei ole mitään järkevää sanottavaa, niin voisi jättää kirjoittamatta. En jaksa ymmärtää... Terkut Ossilasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että ett ei tarttis kirjoittaa mutt jos on pakko niin kirjoitettava on. Omaan arvoonsa nämä jääkin jos jäävät satunnaiseksi ilmiöksi, mutta . . .

      Poista
  15. Mielenkiintoinen lanka!! Neuloksena kivan näköinen, tykkään tuosta "pilkkeestä" (sitä silkkisaria vissiin?).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se pilke on sitä silkkiä. Sitä on hillitysti, ei niin näyttävästi kuin tweed-lankojen pilkut. Sitä ei yhtää varissut neuloessa koska sehän on ikäänkuin yhtenä säikeenä lankaa kehrätessä, ei ole irtotavaraa.

      Poista
  16. No joko sekin on valmis!!! Voi jösses sun kanssas! Siitä tuli kyllä tosi hieno :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.