lauantai 24. lokakuuta 2015

Lauantain ajankulua

Taas oli se lauantai kun Ogelin Lankamaailmassa oli neuletapaaminen. Ison pöydän ääressä oli taasen kaikki tuolit käytössä, eli paljon oli neulojia paikalla. Henkiökunta neuvoi ja antoi ohjeita intialaisen peukalon neulomisessa. On se tuokin ihme kokeiltava kun on kuulemma erittäin hyvin kädessä istuva.
Sen kummemmin asiaa ajattelematta lähdin kävelemään Anittan kanssa Ogelin juna-asemalle, yleensä tulen kotiin 550 bussilla. Noh, ei mitään vahinkoa tapahtunut kun keksin että mehän mennäänkin jonnekin syömään. Pizzalle oli yhteinen päätös. Vielä kun Anitta keksi, että ostetaan lätyt Ruoholahden Kotipizzasta ja mennään hänen luokse syömään.

Matkaan tuli pieni mutka kun Simonkadun mäessä spåran ikkunasta nähtiin hurjasti poliiseja ja väkeä mustanaan. Pysäkki oli sopivasti kohdalla siispä ulos ja katsomaan mistä  on kyse.
Mellakkapoliisit turvasivat kahta mielenosoitusta .

 
 
 
 
 
Pizzatkin tuli ostettua ja syötyä. Jälkkäriksi Anitta keitti kaffet ja leipomaansa kääretorttua jaksoin vielä pari palaa syödä. KIITOS ruokaseurasta ja erinomaisen vadelman makuisesta tortusta.

Spårapysäkillä nappasin vielä pari iltakuvaa.


o o o

Nyt ollaan tässä tilanteessa:
"
Talviaika 2015 alkaa sunnuntaina 25. lokakuuta
Kellot käännetään takaisin normaaliaikaan (talviaika) lokakuun viimeisenä sunnuntaina. Kelloja käännetään tunti taaksepäin sunnuntaina 25.10.2015 klo 4."
Kuva ja teksti  napattu sivustolta domnik.net .

Olen ymmärtänyt, että iso osa suomalaisista ei lainkaan tykkää tästä ajan siirtelystä. Nyt on hyvä aika vaikuttaa asiaa:
 Allekirjoita kansalaisaloite "kesä-talviaika pois", tästä KLIK.

Aiheesta on aiemminkin ollut aloite mutta se ei saanut tarpeeksi allekirjoituksia(vain 16000). Silloinkin kerroin asiasta tässä blogissani. Turha asioista on itsekseen tai kavereiden kanssa murista ja valittaa, asioiden eteen tarvitsee tehdä jotain, että muutosta tapahtuu. Tässä tapauksessa "tekeminen" on helppoa: tunnistaudut palveluun pankkitunnuksella, pari painallusta ja asia on sillä selvä.


KS

14 kommenttia:

 1. Kiitos, Kristiina, kivasta seurasta. Sinun kanssa on kiva kulkea kaupungilla kun aina huomaat jotain jännää.
  Nuo iltakuvat on tosi kauniita.

  VastaaPoista
 2. PS. Se sana, jota en muistanut oli "sientiänaamanen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ihme ettet noin vaikeeta sanaa muistanu mutta kiva sana, ei kaikki heti hoksaakaan mistä on kyse, hih;)

   Poista
 3. Näillä tekotisseillä voi näyttää imetysasentoja ja muita kikkoja ilman että kaivaa omia tissejään joka kerta esille. Se ilmeisesti päätarkoitus. Tietysti paikallaolijatkin näillä voivat harjoitella. http://moro.aamulehti.fi/2015/10/22/yllatys-virkatuilla-tisseilla-on-tarkea-tehtava-taysissa-katso-video/
  Näitä kerätään muuten Tampereen kädentaitomessuillakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK, nyt selkis hyvin mistä on kyse. Me Ogelin neuletapaamisessakin ihmeteltiin näitä tissejä. Netistä löysin ja luin ääneen jonkun artikkelin mutta siitä ei selvinnyt, että vain näytetään ja äiti kokeilee. Me oltiin sitä mieltä, että eihän villaista tissiä karvoineen voi vauvan suuhun laittaa! Voi että oltiin pönttöpäitä ku ei tajuttu. Kiitos tiedosta.

   Poista
 4. http://moro.aamulehti.fi/2015/10/22/yllatys-virkatuilla-tisseilla-on-tarkea-tehtava-taysissa-katso-video/ Ehkäpä toimiva linkki...

  VastaaPoista
 5. Voi ole ihan unohtanut nuo Ogelin Lankamaailman neuletapaamiset! Täytyy muistaa käydä kurkkaamassa! Taattua mukavaa juttua taas! mukavaa syksyn jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Oletpa taas sattunut paikalle kreivin aikaan, dokumentoimaan tapahtumia.

  VastaaPoista
 7. Hyvä päivä on ollut. Tämä onkin huomattava blogi, kuten jo tiedettykin.

  VastaaPoista
 8. No, olihan siinä lauantaille ohjelmaa kerrakseen. Ainakin noissa kuvissa näytti mielenosoitus aika rauhalliselta, vaikka se taisi liittyä johonkin rajat kiinni-teemaan. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli porukkaa molemmin puolin, "asian puolesta ja vastaan" , poliisirintama piti ne erillään.

   Poista
 9. No onpas sulla ollut taas vaiherikas päivä :) Hauska kun hevosillakin on silmäsuojat, no onhan se hyvä ettei tule mitään silmävammoja jos on tilanne päällä. Mua kans nyppii noi kellojen siirtelyt, menee pasmat ihan sekaisin. Vois olla sama aika aina, ärsyä kun nyt on iltaisin niiiiiiin äkkiä pimeää, plääh!

  VastaaPoista
 10. Kiitos linkistä! Nyt on kansalaisaloite allekirjoitettu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.