torstai 22. lokakuuta 2015

Shoppailua Fredalla . . .

. . . ja vähän vieressäkin.
Kaupunkireissun varsinainen kohde oli PINO, (Freda 22) koska siellä saattaisi olla Kusmi-teetä. Vaan ei ollut enää. Tosi ystävällinen miesmyyjä (komeakin) kertoili mistä sitä saattaisi saada, noh Tallinasta varmasti. Kaupassa on paljon kaikkea kivaa ja tarpeellista mutta täältä lähdin ostamatta mitään.

Tuota tiettyä teetä haluaisin ostaa koska eilen oltiin Katjun luona Five o'clock Te a-kutsuilla, hyviä kuvia Kliks. Kaikki tykkäsivät, että tämä mantelinmakuinen tee oli erinomaisen hyvää. Samalla juhlallisesti kilistimme kuohujuomaa uuden huvimajan kunniaksi. Toivottavasti saamme tässä 'The Tönössä' neuloa usein, ja juoda teetä.  Teeastiastokin on niin kaunis, pitäisköhän mun jostain löytää tuontapainen itsellekin.
Kaikille mukana olleille Kiitos seurasta ja Katjulle KIITOS!
 
o o o

Matkan alkupäässä, Freda 55, katsoin kissoja kissakahvilan ikkunan takaa. Sisällä oli aika täyttä. Kaikki kissat nukkuivat erilaisissa kokoonpanoissa. Mua ei tähän kissakahvilaan houkuttele mennä koska melkein kaikki kissat ovat samasta pentueesta eli ovat samannäköisiä yms. Olis kiva ku ne olis erinäköisiä ja -luonteisia eivätkä nyhjäisi toistensa kainalossa.

Kivoja ikkunoita, paljon, siis ikkunaostoksia, paljon. Seuraavaksi kiinnostuksen herätti Lahja Rosa, Freda 43. Avajaistarjouksia, kissatavaroita - eikun sisään. Kauppa on avattu eilen! Toivotan heti 'Onnea ja menestystä!' vasta sitten perehdyn vaikoimaan. Oi oi, miten monta kivaa tavaraa, ihania. Monta tavaraa jäi mieleen seuraavalla kerralla hankittavaksi. Ehdottomasti uuden käynnin arvoinen.

 

Ostokset: Peltirasia Uskon herkkupaloille. Saas nähdä kuinka nopsaan Usko oppii laatikon pudottamaan pöydältä jolloinka kansi tietysti aukeaa ja katti kissanraivolla repii päällyspaperit, ahmii itsensä täyteen ja saa juoksuhepulin. Keskellä yötä tietysti niin, että puoli taloa herää meteliin. Uskohan sai kesällä namipurkin mutta se on saaressa.


Itselle tabletti, siis pöydälle ruokalautasen yms. syömisten alle - ei sellainen tietoa sylkevä laite.


Vielä yksi Hys-Hys-paketti lahjapakettiin ja kaikki ostokset IhAnAaN kanta-asiakas kissakassiin!

Tarvii olla tarkkana milloin tämän kassin toisen puolen vilauttaa;)


Jossain kohdassa tämän kaupan jälkeen, ennen Bullaa, oli sisustuskauppa, jonka ikkunassa on nyt niin hittituote: värityskirja. Virkkuukoukkusen piirtämä on varmasti kiva, en uskaltanut mennä sisälle katsomaan kun kirja olisi saattanut tulla ostetuksi enkä nyt ihan oikeasti tarvitse lisää väritettävää.

 
Sitten kaupan ovi aukesi Fredan ja Uudenmaankadun kulmassa koska kohdalle sattui tuttu nimi: Peroba , Freda 33. Juu, tämä sisustusliike kytkeytyy Peroba Cafeen, jossa käymme neulomassa. Taas kivoja tavaroita mutta useimmat sen verran isoja ja hintavia että ei käy mulle. Yhden pienen kivan Hys-Hysin kyllä ostin.

Seuraava ihmetys oli ihan oikea lihakauppa =  Fredan lihakauppa, Freda 33. 

 

En kävellyt Fredaa kokonaan vaan säästän loput ja toisen puolen Anittan kanssa käveltäväksi, siitähän on ollut puhe. 
Käännyin siis Iso Roballe. Paljon on muutoksia taas tapahtunut sitten viime käynnin.
Teehuone OUNCE' ssa olin käynyt jo Fredalla kysymässä Kusmia mutta ei heillä ole, eivätkä tienneet sampanja-mansikka teestä yhtään mitään.

 

Sitten kohdalle osui uutuus: Ruokakauppa. Juu, sellainen nimi mutta ei siellä mitään ruokatarvikkeita myyty vaan valmista ruokaa. Nälkä jo pikkuisen kutitteli masussa, menin rohkeasti sisään pieneen kauppaan. 

 

Ostin kermaisen bataattikeiton. Nam, olipas hyvää ja erikoinen leipä oli maukas. Taisi olla ihan Artekin pöytiä ja palleja joilla sopi istua ja katsoa kuinka kävelykadulla ajoi monta autoa  soppakulhollisen aikana. Mukaan ostin vielä taateli-pähkinäkakun palasen iltateen kanssa syötäväksi.


Tuo olikin oikein hyvää kakkua, paljon sattumia ja makua. Mutta Forsmanin Lapsang Souchong -tee ei kyllä ole hyvää. Se haisee ihan tuhkakupille! Onhan se savustettua ja mainitaan tervanmakuiseksi. Olis pitänyt nyt laittaa jotain toista laatua.

o o o 

Olihan tuossa jo kaupunkireissua kerrakseen mutta menimpä vielä Villa Lankan neuleiltaan. Sieltä oli viime aikoina osta useammankin kerän Catania/Cathy/Camilla -puuvillalankaa. Virkkuukoukku koukkailee ahkerasti.

KS

9 kommenttia:

 1. Voi hyvä ihme miten ihania paikkoja oot löytänyt taas! Toi kissakassi on ihan huippu! Ja peltirasia tosi suloinen. Mieltä virkistävä reissu varmasti :)

  VastaaPoista
 2. Onpa ollut mielenkiintoinen Freda-kävely. Mitähän kivaa sitten löytyykään toiselta puolelta.

  VastaaPoista
 3. Mitä kaikkea yhteen kadunpätkään mahtuukaan :)

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva kävelyretki, tuttuja nuo kulmat mutta paljon on muutoksia tapahtunut. Pitänee käydä itsekin tsekkaamassa nuo paikat.

  VastaaPoista
 5. Voi miten kiva tapaaminen sinulla on ollut ystäväsi uudessa huvimajassa! Hänellä tosiaan kaunis astiasto,lasitkin kauniit. Ja voi mikä ihana kierros sinulla oli kaupungilla. Olen ennenkin sanonut,että jos täällä olisi kaikki nuo ihanuudet,niin voi,minkähän hulluuuskohtauksen mä saisin!?

  VastaaPoista
 6. Voi mitä kaikkea ihanaa. Minulla on Virkkukoukkusen värityskirja, mutta en ole vielä uskalatanut värittää, kun tiedän jääväni koukkuun, tai siis kiinni kyniin pitäisi varmaan tässä sanoa.

  VastaaPoista
 7. On ollut hyvä ostosreissu. Kaikkea ihanaa.

  VastaaPoista
 8. Täytyykin pistää korvan taakse hyvä idea: Freda kävely. Toi kissakassi on ihan huippu. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.