lauantai 16. huhtikuuta 2016

Neuleilta Kalliolla Vallillassa


Neulesuunnittelija Janina Kalliolla on Vallilassa työhuone, jossa hän on kevään aikana pitänyt neuleiltoja.


Minäkin olin paikalla torstaina, joka sattui olemaan myös uuden huivimallin - Wanderlust Knits kokoelman ensimmäisen - julkaisupäivä, josta johtuen paikalla oli myös Lanitium ex machina' n Nea lankoineen. Neulojia oli tullut kauempaakin. Teetä ja naposeltavaa oli tarjolla, juttu luisti ja puikot suihki.


Monella oli Janinan huivi puikoilla, niin mullakin.


Puikolla 4.0 ja lanka, kuten sanotaan 'Siililanka' = Hedgehodge Skinny Singles värissä Pollen. Ohje ja lanka ostettu Snurresta.


Huivi on ihan 'ok' ja väri on just eikä melkein se mitä halusin, mutta ikävä kyllä en tykkää huivista. Se vaan ei ole kiva. Harmittaa paljon kun lankakin oli aikas kallis ja odotin huivista 'ihanaa'. Sen neulominen oli tylsää ja yksitoikkoista. Tulipahan kokeiltua ja totean, että tämänkaltaiset huivit ei oo mun juttu.
Mä tykkään neuloa mallia, jossa on selkeä kuvio, jonka etenemisen hahmottaa ja jos neuloo virheen niin sen löytää ja näkee. Tämän huivin reikäriveistä oli mahdoton löytää virhettä, jonka ehkä olin tehnyt, tai sitten en. Ohjeen viimeisellä rivillä mun silmukkamäärä heitti annetusta reilusti, en tiedä missä oli mennyt metsään. Neuloin vielä muutaman kerroksen että sain lankaa kulutettua mutta sitten into loppui tyystin ja päättelin nopsaan 5.5 kokoisella puikolla.
Huuhtelussa tuli runsaasti sitruunan väristä vettä. En varsinaisesti pingottanut huivia, laitoin raudan vain yläreunaan ja siinä roikkuen huivi sai kuivua. Kyllä se hieman venähti, ehkä sopivastikin.
KS

15 kommenttia:

 1. Ihastelen aina näitä neuletapaamisia, joita suuren maailman väellä on useampi viikossa.
  Siellä saisin minäkin hetken vain olla ja neuloa.
  Pirtsakka keltainen.

  VastaaPoista
 2. Ihan on nätti huivi, lanka ei varmaan siitä pahastu, kun on villaa, vaikka purkaisit, kastelisit ja neuloisit johonkin toiseen malliin.

  VastaaPoista
 3. Upea paikka ja ihanuuksia täynnä. Huivisi on kaunis, mutta jos et tykkää, kannattaa lanka uusiokäyttää. On todella kaunista.

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanan näköinen työhuone, valoisa ja inspiroiva. Kun toi lanka on mieluinen, mutta malli ei, niin pura se ja käytä uudestaan. Sun nopsissa sormissa tuo lanka muokkautuu nopsaa joksikin toiseksi jutskaksi.

  Mä aion purkaa yhden kokonaisen maton, kun siittä tuli liian lyhkänen ja paukutan uudestaan, kun niitä kuteita jäi yli ja siitä matosta+jääneistä kuteista saa sen mittasen, kun haluun. Et ryhdytään me yhdessä purkuhommiin, niin daadaan sellaiset työt, kun halutaan. Tosin mun valmistuu vasta varmaan kesän jälkeen:) Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
 5. Voi, joskus käy juuri noin neuleen kanssa, se vaan ei ole sitä mitä ajattelee. Minulle kävi Janina huivin kanssa päinvastoin. Ajattelin, että annan lahjaksi, mutta jäikin omaan käyttöön.

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi ja väri. Mutta eihän se sit ookaan sun huivi, harmi.

  VastaaPoista
 7. Kuvissa huivisi on kaunis, mutta noin käy aina joskus, että kaunis ei olekaan mieleinen itselle. Anna lahjaksi tai pura ja tee jotain muuta.

  VastaaPoista
 8. Oijoijoi! Mie en selviäisi tuommoisesta neuletapaamisesta menemättä vararikkoon =)

  Onneksi huiveja voi antaa lahjaksi sellaisille muille. Miulle kävi viime syksynä samalla tavalla kuin siulle. Tai iyse asiassa se oli joaikaisemmin. Olin neulonut ison huivin, john tuli helmiäkin. En tykännyt lopputuloksesta ollenkaan. Huivi jäi kaappiin vuodeksi. Sitten kerran ompeluseurassa tuli puhetta pitsineuleista ja näytin huiviani. Eräs rouva ihastui siihen ja annoin huivin hänelle. Huivi on hänen harteillaan melkein aina ja hän jaksaa kiitellä siitä aina nähdessämme.
  Huivisi on kaunis, sille löytyy varmasti sitä arvostava omistaja.

  VastaaPoista
 9. Kiva väri huivissa. Harmi ettei tullut mieluinen, ehkei olis minukaan huivi! Harmi kun on kallis lanka niin toivoo siitä jotain erikoisen kivaa tulevan. Kesää odotellaan.

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis väri ja kiva huivi. Aina ei vaan onnistu oman maun mukaan. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Nuo pönttöuunit ovat niin äärettömän viehättäviä ♥

  VastaaPoista
 12. Huivin väri on kiva, muttei malli ehkä olisi minullekaan sopiva.

  VastaaPoista
 13. Idyllinen työhuone, tuo puoliympyräikkuna on niin kaunis. Harmittaahan se jos tehty työ menee hukkaan jos tulos ei miellytä itseä. Mä en purkaisi koska siinä menee kova työ hukkaan, antaisin ehkä jollekin lahjaksi jolle väri on mieleinen. Ei jäisi ainakaan käyttämättä varmaan. Sen tietää jos tekee itselleen jotain ja lopputulos ei ole hyvä, niin pitämättähän se usein jää. Aina ei tietysti voi onnistua. Mun silmään huivi näyttää ihan kivalta joskaan ei nyt mikään erityinen malli ole.

  VastaaPoista
 14. Herranjestas, pitääkö niitä virheitä alkaa etsiä, kun työ on valmis? Hyvä mallihan on sellainen, josta virheet ei näy. Siis tämän huivin sitten otit ja purit. No huvit ja huivit kullakin. Olen ihastunut tuohon väriin ja ostin Koukuttamosta yhden pienen vyyhdin saman väristä lankaa. En varmaan saa siitä niitä sukkia aikaiseksi ikinä, mutta ei haittaa. Voinhan pitää sitä vyyhtiä käsissä ja ihailla sävyä.

  VastaaPoista
 15. Pitkästä aikaa taas vieraanasi ja tutkin kaikki ennen näkemättömät postauksesi, kaikkiin en jaksa kommenttia laittaa. Mutta tähän on pakko sanoa, että samankaltaisia tunnelmia olen potenut eilen ja tänään viimeistellessäni yhtä huivia. Tuolla se nyt on pingottumassa ja odotan ihmettä, joka tekisi huivista kauniin. Monestihan pingottaminen sen tekeekin, mutta nyt pahoin pelkään, että käy samoin kuin sinulle tämän huivisi kanssa. Jätin langankin katkaisematta varan vuoksi. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.