tiistai 31. toukokuuta 2016

Kesäpäivän kuvapläjäys


Maanantaina tapasin pitkästä aikaa ystäväni Marian. Käytiin syömässä lähiravintola Trattoria Il Farossa. Oli erinomaisen hyvä pitsa, menen toistekin. Maisemakin oli just kesäinen.


Tiistaina Arja, Liisa, Maisa  ja minä oltiin retkellä Porvoossa. Ihanan aurinkoinen kesäpäivä kauniissa vanhassa kaupungissa. Jezz. Kiva reissu oli.

Ajoin Helsingintietä ja heti kohta oli eka pysähdyspaikka Kahvila-Leipomo N'avetta ja Villa Nokkonen, (linkki vie Etanaellin elämää blogin kauniisiin kuviin Villa Nokkosesta). Oi oi, mitä kaikkia ihania tavaroita Nokkosessa oli, kaikenlaista olis voinut ostaa. Mä ostin muistipelin Sälttis-saaren lapsille ja lapsenmielisille. Tää vaan oli niin kaunis.


Pyykkietikka on nyt se In ja Must tuote. Sitä laitetaan pienen pieni korkillinen huuhteluainelokeroon ja jopas tulee pyykkiin just raikas puhtaan pyykin tuoksu.


Sitä 'vintage' vanhanaikaista kalkkimaaliakin täällä on aikas hyvä valikoima.
 Huom.: kukas se peilistä kuvastuu:)

Kahvit ja pullat tietysti nautittiin. Orvokeillekin vähän vettä annettiin.


Pihapiirissä on monipuolinen suihkulähde (nyt oli kuivana), sauna, palju ym. ym. kivaa.
Villa Nokkonen - FB-linkki - on pieni mutta paljon sinne mahtuu kaikkea kaunista.


Kahvilatilaa sisältä

Mikä parasta: tänne tullakseen ei tarvitse omaa autoa vaan bussilla pääsee ihan ovelle!


Porvoon vanhassa kaupungissa on vielä mukulakivikadut tallella. Hyvät kävelykengät ovat välttämättömät.

Skafferissa on kaikkea herkkua, onhan se maahantuojan myymälä. Kusmi-teetä on pieniä ja jättiläispurkkeja sekä siltä väliltä. 


Limsat oli niiiin herkullisen näköisiä, että kaupunkikierroksen päätteeksi kävin ostamassa yhden pullon kotiin, jääkaapin kautta käytettynä se varmaan on herkullinen kesäjuoma.


Kirkon aidan pielessä olevaan puuhun ripustettiin jotain piiitkällä vavalla. Ahaa, ne ovat enkeleitä. Kaikenmuotoisia ja näköisiä ovat kaupunkilaiset tehneet.
Porvoon taideyhdistyksen 'Yhteisöllinen Enkeli-Mix projekti', josta voit lukea tästä linkistä, sivun puolivälissä.
Lainaus tekstistä:"Tarkoituksena on luoda yhteiseen kaupunkitilaan positiivinen henki. Samalla luomme teoksen, yhteisötaideteoksen, jossa kaikki ovat mukana tekijöinä." 


Jokirannasta yritettiin löytää joku varjoinen penkki levähdystä varten mutta nou nou. Mentiin sitten Runebergin puistoon neulomaan hetkeksi.

Tää kyltti ja siis talo on kyll ihan toisaalla, ei puiston lähelläkään.
Pieni suklaatehdas ja kaakaohedelmä, kaakaopavut on nuo pienet hyllyn alaosassa. Suklaata en ostanut vaan tosi, tosi hyvän ja ihan oikeasti lakritsinmakuista jäätelöä! Namskis.
 
Käytiin me teeteee-shopissakin mutta mitäs niitä normilankoja kuvaamaan, pah. Myös Due Donna katsastettiin (*vilkutus*) onhan sen alkutaivalta seurattu täällä stadissa;) FB-linkki.


Johan tässä nälkäkin tuli ja Liisa tiesi hyvän ruokapaikan: Gabriel 1763. Turhaan ei hyväksi muistanut, kaikki tykättiin ja mennään toistekin.


Mä otin fetasalaatin, siinä oli mansikoitakin. Kahdella oli pitsa 'Runeberg' mozzarella-juustolla ja yhdellä vuohenjuustolla kuten se listalla on. Alkuun tuotiin focazzia-leipää mansikkabalsamicolla. Olipas hyvää!


Ravintolan seinässä on siellä täällä vanhaa pintaa näytillä, ja kauniita kukkamaalauksia.


Vielä viimeiseksi mutta ei vähäisimpänä mentiin Brunbergin tehtaalle asti ostamaan namia. Mä sain Liisalta ja Maisalta tuon ison pusulaatikon. Kiitos.


Arjalta sain Siniaivinan kaulakorun (ei oo Porvoosta), FB-linkki. Kiitos!


Kiitos seuralaisille kivasta päivästä!

Mikä on tämä kukka/kasvi/pensas?
Porvoon puistossa tämä kukkii kauniisti
KS
ps: Katsokaas Mummo-sarjakuvastrippi, tuosta mun sivupalkista. Jes, kesän paras vinkki. Eiköhän mimmit mennä biitsille:)
 

7 kommenttia:

 1. Mukava kuvapläjäys ja kertomus, tekispä mieli Porvoossa piipahtaa, viimeksi noin 10 v sitten käyty.

  VastaaPoista
 2. Kyllä olit kivasti tallentanut eiliset tunnelmat. Täydellinen kesäretki mukavassa seurassa, kiitos hyvälle kuskille turvallisesta ajomatkasta. Kuvia katsellessa elin uudestaan mukavat hetket. Niitä on sitten kiva muistella vanhana kiikkustuolissa. Vielä lämmin kiitos! Liisa ja Maisa

  VastaaPoista
 3. Retkipäivät on niin kivoja! Toi pesuetikka on ihan huippu tuote!

  VastaaPoista
 4. Kiva päivä teillä on ollut ja herrrrkullinen ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana kesäretki. Porvoo on niin kaunis.

  VastaaPoista
 6. Porvoo on ihan ehdottoman ihana kaupunki! Olen joskus mennyt Runebergillä ja tullut bussilla pois. Juuri se vanha osa jokirannassa kaikkine pienine putiikkeineen on niin nostalgista seutua. Kyllä siellä kerran kesässä on käytävä. Kesäretket hyvässä seurassa on ihan parhaita! Návetta ja Nokkonen on käymättä, vaikka veli asuu Söderkullassa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.