lauantai 28. toukokuuta 2016

Saaressa ja Susilla


Perjantaina olin kokopäivän retkellä saaressa. Melkein kaikki telttailutavarani olen nyt saanut pois käsistäni.
Se olikin maakotka joka aukealla taivaalla lenteli, viimeksi sitä merikotkaksi luulin. Nyt sain siitä pari kuvaa. Aurinko paistoi niin ettei kameran ruudulta nähnyt mitään, sinnepäin tähtäilin ja nämä osumat sain.


Kanadanhanhilla on jo poikasia.


Sauna on remontissa. Sinne kuulemma tulee suihkut ja niistä lämmintä vettä! Ei enää tulisena kiehuvaa patavettä. Uusi vaja sitä varten on rakenteilla. Saas nähdä josko juhannussaunaan pääsevät?

 

Telttamaksu on nykyään maksettava heti, siis heti eikä vasta sitten kun teltta on pystyssä tai palkkapäivänä tai . . . Kausitelttailijan on annettava henkilötiedot yms. ja allekirjoitettava Kausitelttailusopimus, jossa on joitakin sääntöjä listattuna (ei omaa vessaa, ei pihanrajausta, ei sitä eikä tätä eikä tuota) kahtena kappaleena. Noh, nuo säännöt ovat olleet olemassa mutta ei kirjoitettuna missään niin niistähän on sitten lipsuttu. Onhan se myös niin, että kun yksi rikkoo sääntöä niin kaikki kärsivät, tällä viittaan lähinnä telttailumaksun maksamiseen tai maksamatta jättämiseen. Kausimaksu on nyt 300,- euroa, iso korotus viime kesäisestä 180,- eurosta!. Maksut rahastetaan tässä Info-talolla.


Naapurisaari


Vene, karikko ja merimetso


Aivan uusi merkki! Mitä lie tarkoittaa? Avotulenteko kielletty vaiko stidin sytyttäminen kielletty vai . . .?


Saaressa on kesäisin Kasvibongaus-'kisa', siis lomake, jossa on mainittu saaressa kasvavia kasveja ja ne olisi löydettävä. Lomake palautetaan kesän lopussa. Nyt kävi niin onnellisesti, että onnetar suosi mua ja voitin kirjan! Paljon kiitoksia tästä upeasta kirjasta:

 Heikki Paunonen: Sloboa Stadissa
Stadin slangin etymologiaa
X X X

Susien lampaat blogin Sokru-lampaalla on karitsoja, 2 tyttöä syntyi puolitoista viikkoa sitten. Niitä oltiin naisissa katsomassa. Ai että ne on suloisia. Ihan äänikin niillä, pieni mää-ääh. 
Katjulla on taas hyviä kuvia tästäkin tapahtumasta.

Susien Viiru kissa On Iso.
KIITOS Susi erinomaisesta tarjoilusta.
Oikein kiva päivä oli.
Mun kamera oli tämän päivän viettänyt mukavasti eteisen lattialla köllötellen. Nuo kuvat on ystäviltä, en nyt jaksanut perehtyä niiden kokomäärittelyihin.

Jokunen viikko sitten oltiin Liisan luona Five o'clock teellä. Mulla jäi kuvat ottamatta kun olin niin sanaton eli nyt siis kuvaton ihanasta Kodista. Katjulla sieltäkin hyvä raportti.
KS 
EDIT: Onko teillä ollut kommentointi ongelmia, hävinneitä tms. ? 
Mulla ja Katjulla on ollut ongelmia, meidän kommentteja katoaa tuon tuostakin. Mä kirjoitin Intsulle kaks kommettia ja ne hävis ja jonnekin muuallekin kirjoitin mutta . . . .Ja Katju on mulle kommentoinut pariin kirjoitukseen ja hävikkihukka vei ne.

11 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia. Mun bloggaus jää huomiselle kun tuli se näköhärö uudestaan ja joudun nyt lepuuttelemaan silmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kato vähän jännitystä päivän aikaan ja siitä se sitt uudestaan tuli. Aamuinenkin varmaan oli lähtöjännityksestä.

   Poista
  2. Hetki sitten alkoi taas sahalaitaa pukata. Vielä näkee vasemmalla puolella.

   Poista
 2. Ihania kuvia <3 Voi Saari! Kesämesta parhaimmillaan. Uudet tuulet puhaltavat, mutta katsotaan. Saattaa olla, ettei ollenkaan huono :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei lainkaan huono homma. Pikkuhiljaa opitaan, että luonto on meidän kaikkien ja ollaan siellä vain käymässä jälkiä jättämättä.
   Tuo maksujuttu vaan tulee monelle yllätyksenä, kun tietoa ei välttämättä ennakkoon löydä.

   Poista
 3. Voi mahoton mikä mötkäle tuo kissa on. Siinä rottienkin polvet tutisee kun tuo tulee vastaan =)

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat. Kesän saapminen on ihanaa.

  VastaaPoista
 5. Taas mun kommentti on kadonnut. Olin eilen eka ja viimeksikin....no. pitää ruveta hidastaan.

  VastaaPoista
 6. Kauniita nuo saarikuvat. Kiva retki teillä taas. Terkkuja maalta!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut voitosta! Hieno kotkakuva. Kysyitkö siitä Vasikan mökistä? Tuo kissa näyttää kamalan suurelta, isommalta kuin karitsat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.