sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Päivä Turussa, osa 1


Niin se vaan on, että jos jonnekin meinaa mennä niin on hyvä varata liput ajoissa = on lähdettävä. Ja nyt on niin hyvä mieli, että päätin mennä Turkuun Keskiaika markkinoille. Onnibuss.com kuljetti edullisesti ja miellyttävästi edestakaisin.
Postaus reissusta tulee kolmessa osassa.

Osa 1. Turkua yleisesti

Olin blogikirjoituksessa kertonut, että olen lauantaina Turussa ja pyysin moikkaamaan tavattaessa. Blogilukija Tuula tarttui tilaisuuteen niin hyvin, että oli mua vastassa Aurakadun pysäkillä. Heti tunnistimme toisemme vaikka mitään ei oltu sovittu eikä tuntomerkkejä vaihdettu ja oli siis täysi yllätys että hän siinä edessäni seisoi.

KIITOS Tuula kivasta ylläristä, kakkukahveista ja seurasta!
Alkajaisiksi mentiin Apteekkimuseon kahvilaan Qwenselin talon puutarhaan. Brita-kakku ja kahvi maistui matkan päälle ja samalla vähän tutustuttiin.


Vesikouruista vesi valuu maahan päässä olevaa seivästä pitkin eikä roisku ympäri pihaa.


Ensimmäinen silta toisel puolelle joka on sitten täl puolell. Siltoja on paljon ja monia tuli kuljettua milloin millekin puolelle.


Kulttuurikaupunkivuodesta on jäänyt/tullut jokeen outoja uiskentelijoita, mitä lie. Pakollinen näkymä: kirkon torni.


Joenrannassa oli myös Ranska-Espanja ruokakojuja. Kaikenlaista herkkua oli tarjolla mutta samat käyvät myös Helsingissä joten mitään en ostanut. Parmankinkku ja ranskalainen leipomo kuvissa.


Kaiken markkinahumun lisäksi kaupungissa juostiin Paavo Nurmi -maraton.


Markkinakojuja (ei keskiaikaisia) oli joka lähtöön; ruokaa, vaatteita, leluja ja vaikka mitä. Useimmilla, ehkä jopa kaikilla, rannan ravintoloilla on terassi. Rentoa meininkiä.


Yhdessä vaiheessa totesin, että kuvat ovat aika valoisia ja säädin valotusta mutta samalla näköjään vähän muutakin tapahtui . . .


Tätä kuvatessa satuin sitt näkemään, että jotain on pielessä, säätöjen korjaus ja eikun taas lisää kuvia, joita päivän aika tuli otettua 225!!


Pari tuntia Tuula kulki kanssani ja sitten lähti kotiinpäin ajelemaan tällä upealla Mersulla, sähköavusteisella fillarillaan. Hienon sateenpitävän pussin Tuula on ommellut tavaratelineelle akun ja tavaroiten suojaksi.


Kiertelin vielä Keskiaikamarkkinoita ja menin Turnajaisiin kolmen näytökseen. Näistä postaukset myöhemmin.
Huikopalan syötyäni lähdin kävelemään joen täl puolell alas Förille, sen halusin nähdä ja kokea. Rannassa on monia kivan ja siistin oloisia ravintolalaivoja. Ihmisiä kuljeksirannoilla rentona mutta humalaisia en nähnyt. Ihana aurinko paistoi ja olo oli mitä kesäisin.

Tähän mahtuu roskia, hieno. Tämmösiä Stadiinkin.


Tois puol on Lottosauna ja vilvoittelijoita terassillaan.


Kari-Petteri Kakko: Tähtiin tähyävät -veistossarja, tässä kuva kahdesta.


Rannoilla on myös paljon venepaikkoja.


Lopultakin:


Tois puol näin sitt Kakolan bussipysäkin, josta ykkösellä ajoin takaisin keskustaan. Ystävällisten turkulaisten kanssa juttelin sekä pysäkillä että bussissa. Kuskilla oli aikaa odottaa, että vanha huonosti kulkeva henkilö ehti istumaan ennenkuin bussi lähti liikkeelle.


Vielä oli hieman aikaa katsoa pari Vareksen mestaa! Jee, on tuo Turku kuitenkin aika tuttu paikka;)


Vielä kerran sillan yli ja . .  siinä ne on, grilli ja kuppila!

Muori "viskihyllyn" edessä ja Villeä varten pari fotoa:


Ja eikun taas, vielä kerran, joen toiselle puolelle Aurakadun pysäkille ja siitä Onnibussilla kotiin.

Osa 2: Keskiaikamarkkinat julkaistaan kunhan se on kirjoitettu.
Osa 3: Turnajaiset, julkaistaan kunhan osa 2 on julkaistu ja sen jälkeen on turnausvideo saatu ladattua ja upotettua blogiin.
KS
Turussakin on kaunis lehmuskatto!

11 kommenttia:

  1. Kiva bloggaus Turusta. Mukava lukea juttuja kesäistä retkistäsi. Mitähän kaikkea on vielä tulossa :)

    VastaaPoista
  2. Sääkin taisi olla suotuisa! Turku on kyllä kaunis kaupunki.

    VastaaPoista
  3. Onpa sinulla ollut monipuolinen päivä Turussa! :) Ihan sait minulle kipinän, että tuonne pitäisi mennä käymään pitkästä aikaa. Mutta kun se mokoma on niin kaukana täältä. ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos itsellesi hauskasta seurasta, oli tosi mukava tavata livenä. Esittelet kyllä Turkua hienosti, mukava nähdä turistin silmin, kun omat silmät ovat niin tottuneet, ettei enää yksityiskohtiin kiinnitä huomiota. Siitä Turun vaakunasta löytyy Wikipediasta vähän tarkempaa tietoa: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Turun_vaakuna
    Odotan mielenkiinnolla lisäpostauksia ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, eipä ihme, että mä en ymmärtänyt miksi vaakuna on tuollainen. Sehän on aiheuttanut päänvaivaa viisaammillekin. Kaunis se on ja eihän aina kaiken tarvitse jotain merkitä niin tarkasti.
      KIITOS kun tulit tapaamaan.

      Poista
  5. Ei näköjään toimi oman koneen hymiöt, :) muuttui kysymysmerkeiksi.

    VastaaPoista
  6. Kerran vain oon tainnut Turus käydä, kiva postaus. Enpä ole ennen tiennyt paljuveneitä olevan. Hupaisia nuo "säätökuvat":)

    VastaaPoista
  7. Kiitos monivaiheisesta matkakertomuksesta. Kuin olis itsekin käynyt Turussa. Ohjetekstit oli hauskat ja varmaan tarpeelliset. Meillä ihmisillä kun on aina kiire ehtii eteenpäin :)
    Seuraavia osia odotellen.

    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Ihana päivä varmasti ja kauniit kuvat. Itse en ole päässyt Turussa käymään. Paljon olisi nähtävää.

    VastaaPoista
  9. Kivaa nähdä oma kotikaupunki! Jotenkin kun täällä on koko ajan niin sitä kaikkea ei oikeasti "näe" tai ei katso. Muistan kun tulin yks kesä opiskelijana Tampesterista kotiin eikä kukaan ollu vastassa ja rahat niin loppu et piti kävellä kaupungin läpi niin vasta silloin huomasin oman kotikaupunkini kauneuden! Olisit ottanut Föriltä kuvan toiseen suuntaan niin olisit ikuistanu meidän porukoiden parvekkeen pelakat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TUrku oli kyll kaunis ja paljon kaikkee kivaa pienellä alueella.
      Vähän sillä silmällä katselin, että täällä jossain asuu Susu ja sen porukat kans.
      Föri oli ihan pakko nähdä, siitä niin paljon on kirjoitettu ja luettu.

      Poista

Kiitos kommentistasi.