torstai 1. syyskuuta 2016

Design esineitä ja puistoja


Designmuseoon ehtii vielä Eero Aarnion näyttelyyn. Näin sen tiistaina ja taas kerran totean, että opastetut kierrokset kannattavat. Ihan uudella tavalla avatui Aarnioiden työt. Näyttelyssä on paljon kuvamateriaalia esim. perhealbumeista, prototyyppejä, muotteja yms. mitä ei ole ennen ollut näytillä.

Työvälineitä!


Keskiviikkona oli taa puistokävely: Hesperian puisto, Hakasalmen puisto ja uusi Töölönlahden puisto, josta onkin jo paljon kuvia kesäkuulta tässä kirjoituksessa, kliks.

Kierros alkoi Oopperan amfiteatterilta, jossa oli nytkin tanssiharjoitukset ja koko kesän on ollut salsatanssia. Tämä on suosittu paikka kaikenlaiselle tapahtumalle. FB-kuvia ja tapahtumia.Uudenaikainen roskis. Siinä on kannessa aurinkopaneeli, jolla roskis saa virran litistääkseen roskat ja kun säilliö on täysi, se ilmoittaa haluavansa tulla tyhjennetyksi.


Jaa, kaikki roina ei näihinkään mahdu.


Kotoutumista?


Aikas hulppea paikka asua ja osoitekin on komea Alvar Aallon katu.


Asuin- ja toimistotalojen väleissä on Taskupuutarhoja. Ne ovat kaikkien käytettävissä, taloilla ei siis ole omaa pihaa. Kivoja istutuksia, penkkejä, pintamateriaaleja (noppakivi, valubetoni, yms.) Isoimmat puut siirrettiin tänne yksitellen kaupungin taimitarhalta, jossa puut olivat jo suuriksi kasvaneet.  Puiston puiden juurella on vihreät kastelupussit, joita käytetään noin kaksi vuotta.


Muutama kulmakuppilakin seudulla on.


32:n istuttava penkki;)


100 vai olikos se 200 metriä kukkaistutusta! Tästäkin olin ottanut kesäkuussa läjän kuvia mutta ovat jääneet laittamatta esille. Ehkä käytän niitä sitten talvella postauksien väriläiskinä.


Tässä näkyy alue, joka on tarkoitettu esim.esiintymislavalle tms.ja kovaan käyttöön. Puistossa on erilaisia nurmikoita erilaista käyttöä varten. Puisto maksoi 6.1 miljoonaa euroa. Näin suurta puistoa ei usein rakenneta, puiston pinta-ala on 9,5 hehtaaria.


Linnut tekevät lähtöä lämpimille maille.


Oho, tulipas paljon kuvia! Sorry. En taaskaan osannut karsia ronskilla kädellä. Kuvaa ottaessa se tuntuu tärkeältä ja ajatuksesta on vaikea luopua. Tietysti on ihan huteja ja outoja kuvia joista ihmettelee "miksi otin tämän?"
KS

8 kommenttia:

 1. Kyllä sielläpäin on niin ,niin paljon nähtävää! Aina,kun espoossa käydään,niin haluan käydä Helsingissäkin. Mutta on aina niin vähän aikaa,että ei paljon mihinkään ehdi. On kaiketi täälläpäinkin kaikenlaisia nähtävyyksiä,mutta ovat paljon laajemmalla alueella.

  VastaaPoista
 2. Kivat kuvat, ei tartte karsia. Onpas sinne hulppea puisto rakennettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hulppea juu, oikea olohuone. Tässähän en nyt näyttänyt niitä leikki- ja urheiluvälineitä, jotka jo kesäkuussa vilautin. Paljon oli nytkin lapsia paikalla, kaikenlaisia venyttelijöitä ja muita liikkujia. Eli kyllä ihmiset on löytäneet tän. Se on vahinko, että Tööönlahtea ei voida puhdistaa uimakuntoon. Kukaan ei uskalla ruveta ruoppaamaan kun ei tiedetä mitä sieltä nousisi ja mitä vahinkoa mahdolliset myrkyt tms. aiheuttaisi. Kyllähän siinä voi suppailla ja soudella ja Kuutamouinnin uida mutta siihen se sitt jää.
   Mahtava nurmikot piknikille yms ajanvietteelle.

   Poista
 3. Kauniita istutuksia ja hauskannäköisiä kasveja :) Koskahan mun puutarha tulee kuntoon...taitaa olla ikuisuusprojekti.

  VastaaPoista
 4. Helsinki avautuu aivan eri lailla näistä sinun kirjoituksistasi ja kuvistasi :)

  VastaaPoista
 5. Mielenkiinolla luen aina näitä sinun Helsinkikuvauksia. Todella lähellä on paljon mielenkiintoisia kohteita.Ihan tekisi itsekin mieli lähteä joitakin noista paikoista katsomaan! Itse kuljin muutamavuosi sitten äitini kuoleman jälkeen hänen 50-luvun paikkoja Helsingissä. Se oli tosi voimauttavaa löytää niitä katuja, puistoja ja huomata että tästä kohdasta on otettu se ja se kuva äitistäni kauan, kauan sitten.

  VastaaPoista
 6. Eero Aarnion töistä saisi useammankin näyttelyn. Niin paljon erilaista tuotantoa vuosikymmenten ajalta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos hienoista kuvistasi. Näin pääsee kaupunkia katsomaan , kun itse ei jaksa lähteä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.