tiistai 6. syyskuuta 2016

Inkoon vesillä


Vihdoin ja viimein oli luvattu heikkoja tuulia pariksi päiväksi niinpä heti maanantaina lähdettiin matkaan Maija-systerin kanssa niiden saareen Inkoossa aivan ulkomeren kynnyksellä.
Hyvin päästiin ulos satamasta ja ihanassa säässä tyynellä merellä oli hyvä ajella.

Maija ajoi ekan kerran tätä moottoria eikä ole muutenkaan paljoa saanut olla ruorissa niin nyt hän silminnähden nautti olostaan.


Merisäätiedotuksia kuunteleville Bogaskär on tuttu, se on tässä.


Siitä vähän matkan päässä on kohteemme, Selttis-lempinimeltään.


Ankkuri mereen ja kamat laiturille, jossa on hieno merenkatselupenkki.


Perillä piti ensimmäiseksi tarkistaa Benin tomaattien tilanne. Noh, joku on syönyt ne ja toinen kaatunut ja siinä säilynyt yksi tomaatti.


Tulokahvit ja  mazariinit nautittiin rappusilla iltapäivän auringossa.


Saarikierrokselle otettiin mukaan sienipussit ja puolukkakipot. Tässä Maija kompastui muutama vuosi sitten, loukkaantui vakavasti mutta selvisi hienosti kiitos hyvän ensiavun ja hoidon. Kolme kuukautta niskatukea joutui pitämään nikamien paranemiseksi.


Puolukoita oli tosi vähän siihen verrattuna kuinka paljon ne olivat kesällä kukkineet. Löytyi vielä tällaisia tavallisia kukintoja sekä aivan epätavallisia puolukan kukkia parikin erilaista, mikä selitys näille on?


Muutama syksy sitten täällä käväisi trombi, joka kulki saaren poikki kaataen kohdelleen sattuneet puut. Nyt siitä on vaikea päästä läpi. Maija  kuitenkin löysi Sen Paikan missä suppilovahverot lymysivät. Oi oi, niitä olikin runsaasti pienellä alalla, jossa kulki muurahaisten valtatie. Ne ei luonnollisestikaan tykänneet kun niiden maille tultiin mutta kyllä sienet kerättiin. Haapasienet (3 kpl) ja kangassienet ovat jo ryöpättynä ja suolaan laitettavina. Suppiloista osan kuivaan englantiin vietäväksi ja osa menee omaan pakastimeen. Tatit ja haperot Maija syö.


Kaikenlaisia eläimiä tällaisella rauhallisella saarella varmastikin on, mikäs se tekee tämän kasan? Näitä oli  aikas paljon. Ihmisille on kaunis puuceeksi naamioitu vesivessa


Metsäkierroksen jälkeen Maija meni lämmittämään ruokaa ja mä vähän kuvailin maisemia.


Tämän jälkeen on vain merta . . . .


Kaukana horisontissa kulkevat suuret laivat . . . nyt meni ensin valkoinen ja rahtilaiva ja pian näiden jälkeen se punainen.


Nämä ovat paljon nätimpiä kulkijoita kuin nuo talot.


Tuiki tärkeä makean veden allas! Ei ihan juomavettä, pohjavettä kylläkin,  mutta talousvedeksi vallan mainiota. Aurinkopaneeleilla saatavalla sähköllä täältä pumpataan vesi saunalla ja keittiöön.


Päivällinen ja loput kesän salaateista. Tämän jälkeen mentiin vielä ihailemaan ilta-aurinkoa.Kuunsirppi


Tiistaina lähdettiin kotimatkalle hyvissä ajoin ennen luvattua tuulensuunnan kääntymistä ja voimistumista.


Syys tulee, veneitä nousee talviteloille.


Oli kiva ja onnistunut reissu. Mökki saatettiin talvikuntoon ja talveksi saatiin hieman metsän satoa.
KS

13 kommenttia:

 1. Olipas kiva nähdä Bogaskär. Kadehdittavan ihana retki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis pitäny ottaa kuva vielä Bogaskärin kyltistä: Metsähallitus. Siellähän pidetää nykyään leirejä ynnä muuta toimintaa kun Merivartiosto lopetti.

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Saaressa lomailu on mukavaa, mutta kotiin lähdettävä hyvän sään aikana. Meilläkin mökki merellä saaressa joten merisääkin on tuttua kuunneltavaa.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan ihana mökkimatka :)

  VastaaPoista
 4. Ihana retki systerisi kanssa! Kyllä Suomen luonto vaan on kaunis. Mä luin otsikon,että inhoon vesillä ja ihmettelin mielessäni,että kuinka sinä nyt yhtäkkiä vesillä oloa inhoat. Sitten mä hokasin mikä lukivirhe mulla,sehän olikin Inkoon vesillä:D

  VastaaPoista
 5. Mahtavan upea reissu teillä! Sun kuvat on mielettämän hienoja. On ne maisemat vaan niin toisenlaisia siellä ulkosaaristossa, ku täällä meillä Turun suunnassa. Avaa silmänkantamattomiin ja vielä aurinkoista ja tyyntä.
  Olen kuullut, että puolukoita olis tänä vuonna ihan mahdottomasti. Meilläkin - tosin luulen et joku lintu oli popsinut ne parhaat.
  Olisko toi läjä mäyrän tai supin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ulkosaaristo on ihan eri samoin kuin järvet, joista ei tietty voi puhuakaan samana päivänä ku merestä;)
   Ei oo mäyrä eikä supi, supi käyttää samaa paikkaa paljon ja sen oon nyt oppinu tunnistamaan. Mä alan veikata hirven tms. puolesta, kesäläjä, pallukoiden sijaan. Ilveksen jätöstä en oon vielä bongannu netistä. Voisko olla.

   Poista
 6. Kerrassaan ihanat kuvat. Toivottavasti oli pyyhe ja uikkarit😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muita ihmisiä ei lähivesilläkään niin uikkaria ei ois tarvinnu mutta ei kerennyt uimaan eikä se vesikään niin lämmintä ollut että ois mieli tehny.

   Poista
 7. Ei kai siellä saaressa voi karhuja olla... eihän?

  Ihanat merimaisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäsi olla vaikk mistä sitä tietää, oli ne isoja kasoja, pläjäyksiä . . .
   Ei ne noin pitkälle voi uida eikä jäitä talvisin ole enää.

   Poista
 8. Veikkaan karhun jätökseksi. Karhut uivat pitkiäkin matkoja...

  PS. Olen mielenkiinnolla seuranut blogiasi. Olemme pari kertaa satummoisin olleet lyhyesti juttusilla Kaunissaaressa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vielä saaressa tai muualla satutaan kohdakkain niin paljasta kuka olet;)

   Niin, saattaahan se karhukin olla. Inkoossa on karhu joskus nähty, saaressakin mutta lähempänä mannerta. Toisaalta saaresta saareen ei välttämättä pitkä matka ole.
   Kaikenlaisia jätöskuvia olen taas katsellut mutta mikään ei täsmää, paitsi karhu on lähinnä. Nähdyt kasat kun olivat kaikki tuollaisia suuria.

   Poista

Kiitos kommentistasi.