perjantai 23. syyskuuta 2016

Dreambird - huivi


Dreambird'in ohje on ihan kamala, sekä enkuksi että suomeksi. Huh huh. Enkä oo ainoa tätä mieltä, netistä löytyi lukuisia kommentteja ohjeen kehnoudesta ja jopa selko-ohjetta myydään, YouTube neuvontaa yms. Toinenkin samanlaisen huivin ohje näyttää nyt olevan tarjolla, olisko tätä sen verran muutettu, että on voitu julkaista yksinkertaisempi ohje, en tutkinut.
Noh, mä selätin tän ihan itse ja tämä on lopultakin yksinkertainen ja tylsä neulottava. En tiedä tuleeko tätä edes käytettyä.

EDIT: kommenteissa kysytään onko ohjeessa virheitä tms. miksi se on hankala. Virhettä en huomannut (paitsi suomeksi yksi numerovirhe riveittäin annetussa ohjeessa) . Ohjeessa vaan selitetään ihan mahdottomasti "nyt kun olet tehnyt tämän niin seuraavaksi pitää tehdä tuo ja se tehdään näin ja sinulla on silmukkamerkki tässä sen takia että . . . " tyyliin. Ja niitä silmukkamerkkejä on lukematon määrä koko ajan käytössä. Itse en käyttänyt kuin joskus laiskuuttani laitoin että sain seuraavalla kerroksella posottaa laskematta silmukoita.
Kirjoitin itselleni riviohjeen, montako neulotaan ja käännytään ja mennänkö kärkeen vaiko niskaan. Tosi yksinkertainen juttu kun sen oivaltaa.


Langat: Schoppelin Zauerball 60 grammaa ja Cascaden Heritagea 75 grammaa, joka oli jäänyt puserosta.


Puikko: Addin pyörö 3.5
Malli: Dreambird, Ravelry


Eilen laitatin kynsiin lempparipuseroon sopivan värisen geelilakan.


Tänään syötiin Villen tuomaa poroa, namskis.


KS

13 kommenttia:

 1. kaunis huivi! tehdäänkö tuo lyhennetyillä kerroksilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lyhennetyillä kerroksilla tuo muoto syntyy. Lehden keskellä on nurjaa sen verran, että tulee vaikutelma lehtiruodista. Just noi lehdet mua miellytti niin oli pakko tämä tehdä. Onhan se kiva mutta tosiaan ei ehkä kuitenkaan niin käytettävä.

   Poista
 2. Ihana huivi! :) Minä olen aina ihaillut näitä Dreambirdejä ja haaveillut joskus tekeväni itsekin sellaisen. Nyt sait hiukan kapuloita rattaisiini, mutta katsotaan, kääntyykö se haasteeksi. ;)
  Kaunis on edellisen postauksen liinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se silleen haaste ole, kunhan ohittaa ylimääräiset höpötysselitykset ja ajattelee vähän niin ei tarvitse niitä moni silmukkamerkkejä mitä tässä neuvotaan käyttämään.
   Mä kyllä mielelläni sulle selvennän ohjetta jos ongelmaa on.

   Poista
 3. Kaunis huivi, ihanat värit.

  VastaaPoista
 4. Huivisi on minustakin kovin kaunis. Ota se vain ahkeraan käyttöön. Olen pitkään haaveillut tikuttelevani Dreambirdin, ja lisäintoa sain, kun kerran näin erään sellaisen ns. "livenä". Hiukan hirvittää ilmeisen tuskastuttava ohje. Onko ohjeessa virheitä ja onko se vaikeaselkoinen? Upea on myös edellisen postauksesi pellavaliina! Olet taitava - ja ilmiselvästi ihana potilas hammaslääkärissä... ;-)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole virheitä, ehkä yksi numerovirhe oli suomeksi, tässä vaan selitetään niin paljon turhaa, ja silmukkamerkkejä käytetään montaa koko ajan. Ei ole tarvis kun vähän katsoo työtään ja näkee onko "viisi silmukkaa vajaa vai yli edellisen kerroksen kohdasta".

   Poista
 5. Ai niin, Sinulla on kivan väriset kynnet ja ihana lempparipaita. Sitä olen ihaillut täällä blogissasi aiemminkin.
  Oi, poroa. ❤ Miten olen unohtanutkin poron ruokana, poronkäristyksen, jota rakastan. Slurps tosiaan. :P
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poro ON hyvää ja terveellistä, ja aika edullistakin.

   Poista
 6. Oi, miten ihana huivi!!!! Olen katsellut tuota ohjetta Ravelryssä, mutta puikoille asti se ei ole vielä ehtinyt.
  Oli taas kivaa lukea siun seikkailuista Helsingin puistoissa ja kartanoissa. Sie avaat sellaista Helsinkiä, josta en tiennyt mitään. (Tosin miun Helsingin tuntemus rajoittuu rautatieaseman, Stockmannin ja kauppatorin väliseen alueeseen.)

  VastaaPoista
 7. Kyllä on jännittävän mallinen huivi! Kynnet sopii täydellisesti lempineuleeseen!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen ohje, tosiaan. Aloitettiin samoihin aikoihin, minulla jäi ensimmäiseen sulkaan, ja nyt takkuaa.
  Kiva väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
 9. Kaunis Dreambird, minulla on vielä tekemättä, osaksi juuri siitä syystä, että on saanut niin paljon kommentteja tuoko ohje

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.