sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Käsitöitä


Virpomisvitsatkin ovat käsityötä, saatiin kolme oksaa. Tytöt oli oikein kivasti kissoiksi maalatut ja asutkin sopivat. Vain tämä yksi virpomissessio osui kohdalle, olin varautunut useampaankin.


Lauantaina Ogelissa, ja muissakin Lankammailmoissa, oli tapahtuma "Ulla goes Lankamaailma". Meille Ullasta oli kertomassa Kristel Nyberg (Elämänlankaa bloginsa), ja Satukin. Tarkoitus oli näyttää sneak-peakeja tänään ilmestyneestä Ullasta 0117 mutta uusi tv-näyttösysteemi ei ihan pelittänyt.


Saatiin kuitenkin tietoa ja hypisteltiin Sarka-huivia ja ihailtiin jo tutuksi tullutta Saniaista pipon muodossa, ja A.Aalto-pipo. Kiva tapahtuma, tällaista saa olla lisääkin.


Lankamaailman kauppias oli käynyt Kölnissä alan messuilla ja sieltä näimme videon tulevasta neulemuodista, isoa isoa jättikokoista on tulossa.


Kampin palvelukeskuksen Teresat-peittoryhmä sai satoja peittolappuja ja pyysivät meidän kässäryhmältä apua niiden kokoamiseen. Mä olen nyt kasannut yhden peiton.Virpomispalkkakori

12 kommenttia:

 1. Itse saan minäkin suklaamunani syödä, kun ei käynyt yhtään virpojaa . No, ei haittaa, tykkään kyllä suklaasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse syön, sen mukaan ostin namit että maistuu omaan suuhunkin;)

   Poista
 2. Voi ku Uskolla on kivaa! Kiitos kun vinkkasit uusimmasta Ullasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on Ullassa hiipunut olo mutta jospa nyt piristyy kun tieto lehdestä taas tavoitti muutaman uudenkin neulojan.

   Poista
 3. Hei jälleen. Kovin olen huonotapaiseksi jälleen heittäytynyt, kun en hetkeen ole jälkeä käynnistäni jättänyt. Meillä ei sattunut käymään ainoatakaan vorponjaa tänävuona. Vitsatta jäimme, kun oma tytärkiin on jo kuulemma liian iso sellaiseen. Itse kävin myös Lankamaailmassa lauantaina. Väkisämpää oli voinut olla, mutta mukava kun tapahtumia järjestetään myös pääkaupunkiseudun jlkopuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla oli tosiaan tempaissut kaikkiin Lankamaailmoihin mutta Oulussa ei kuulema vetäjää löytynyt.
   Neulefestarithan on taas Jyväskylässä, en vielä tiedä piipahdanko vaiko en.

   Poista
  2. Neulefestarit tosiaan oli kiva tapahtuma. Itselleni jäi kuitenkin fiilis että olisin viihtynyt ehkä paremmin osallistumalla johonkin työpajaan yms. olisi parantanut omaa viihtymistäni. Itsellänikin tämän vuoden tapahtumaan osallistuminen on vielä täysin miettimättä. Perheenjäsenen terveys on nyt sillä tolalla että kesä mennään pitkälti hänen vointinsa ja hoitojaksojensa mukaan.

   Poista
 4. Usko taitaa tykätä virpomisvitsoista :) Tänä vuonna meillä ei käynyt yhtään virpojaa, vaikka olimme varustautuneetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tainnut virpominen vähentyä, monella ei oo lainkaan käynyt. Kaikki vanha hyvä häipyy pikkuhiljaa. Kaupatkin ovat auki pääsiäisenä yötä päivää.

   Poista
 5. Kauniit oksat saittekin.
  Meilläpä ei käy yhtään virpojia. Liekö syy kyläkoulun loppumisen, kun lapset liikkuvat toisaalle, ovat vanhemmatkin vieraantuneet, eivätkä kuljeta lapsia virpomassa.
  Katselin peittopalojanne ja aloin laskemaan kuinka kauan siitä olikaan, kun kässytyunneilla opettelimme neulomaan paloja samaiseen peittoon.
  Vielähän, tai ainahan näillekin on tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitossa on siis 5x7 palaa, vähän pienempi kuin täysikokoinen, ja ovat kulmasta kulmaan neulotut. Nämä menevät nyt tänne paikalliseen tarpeeseen (vanhoille, nuorillle, ensikotiin yms.) kun enää ei Intiaan toimiteta, ainakaan täältäpäin.

   Poista
 6. Virpojia oli jonkin verran liikkeellä, enempi maalla. Kiva peitto tuli. Hyviä pyhiä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.