sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Sukkasunnuntain tossuja


Lankalauantain tapaamisessa Ogelissa oli niiiiin paljon opinhaluisia neulojia, että mä lähdin pois, liika on liikaa. Marsu siellä opetti Magic Loop -tekniikkaa.
Ville poimi mut Ogelista kyytiin, käytiin Varustelekassa ostoksilla ja tultiin kotiin syömään kurkkumalla pääsiäisenkellertäväksi värjäämääni kaalilaatikko. Kaikki meni, niin oli hyvää.

Nyt sukkasunnuntaina oon sukkia kutonut mutta ovat vielä puikoilla niin laitan nämä jo jonkin aikaa valmiina olleet kolmet tossukat tänne. Nämä menevät VVA:n kesämökille Vartiosaareen, sukkiahan sinne olen jo muutaman parin saanut valmiiksi.


Lankana näissä on Puikkomaisterin pihakirppikseltä ostettu edullinen, hyvä italialainen sukkalanka. Mustissa ja rusehtavissa on toisena lankana ohutta pätkävärjättyä sukkalankaa. Puikot lankoihin sopivat 3.0-3.5/3.75.
Koko on vaihateleva, mittaan ne sitt kaikki kerralla ja laitan jalattimiin laput.


Usko on antanut pääsiäiskoristeiden olla rauhassa, vähän kyllä katsoi sillä silmällä että "noi lähtee liitään ku pimeys koittaa".


Vielä on päivä pääsiäistä jäljellä, tai jatkuuhan se Helatorstaihin asti. Jo oli kaupassa tippaleipiä. . .
KS

9 kommenttia:

 1. Kaalilaatikkoa minullakin oli lauantaina kun ystävä tuli syömään Ogelin jälkeen.
  Ogelissa oli tosiaan niin reippaasti porukkaa, että hetken sai etsiä istumapaikkaa kun vähän myöhässä saavuimme tuttavani kanssa. Ja lähdimmekin sitten etuajassakin kun tuntui, että hälinästä jo vähän väsähtikin.
  Kivoja nuo tossut ja vva:n väki ottaa ne käyttöön mielellään, luulen ma. Mullakin on sinne muutama pari tossuja tehtynä ja ehkäpä vielä pari paria teen kun sain Ogelista lahjalankaa, joka tuntuis sopivan hyvin tossuihin.
  Vai tippaleipiä oli myynnissä. No sitten pitää ruveta simaa laittamaan kohta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva ku sultakin tulee sinne tossuja, sitt jäiden lähdettyä joskus ehkä toukokuulla vien saareen.

   Poista
 2. Kivan näköisiä tossuja. Minäkin olen saamassa sukat itselleni. Jee. Ei puutu kuin kärkeä toisesta sukasta. Semmoista appelsiininkeltaista lankaa, jonka olen ostanut jo iät ja ajat sitten. Pitkästä aikaa täällä blogeja katselemassa. Terkut Ossilasta, M-L ja Ossi-mäyris, joka vieläkin tassuttelee.

  VastaaPoista
 3. Kivoja tossuja ja varmasti tarpeeseen menee.

  VastaaPoista
 4. On kivan mallisia tossuja! Eikö Usko yhtään antanut tassua tipuille? Yksi ystävä kyseli tuon Magic Loop-sukkien kantapään teosta, mutta en osannut neuvoa, kun en tiedä koko sukasta mitään.

  VastaaPoista
 5. Oi, klassikkotossuja! Ne on kivoja, mutta enpä ole koskaan tehnyt. Pitäis opetella! Onpa sulla hyvinkasvatettu kissa, kun ei oo tipujahdissa :-)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Helpot on tehdä noi kaks ekaa, toi vika sininen on sukka mutt lyhyt varsi ja väljä malli.

   Poista

Kiitos kommentistasi.