perjantai 7. huhtikuuta 2017

Seitinohuita huiveja


Lankamaailma Ogeli on sisustanut lankahyllyt ja neulojapöydät uuteen järjestykseen. Nyt on kiva ja kotoisa neulenurkkaus ja taustalla näkyy näyttöruutu, josta voidaan katsoa vaikka ohjevideoita tms.

Taas kerran olen etsinyt jotain, mitä ei koko kaupungissa ole! Ohutta liukuvärjättyä lankaa, jonka väriliuulla tulisi raidallinen huivi. Ostin kuitenkin lankaa, josta jo päälle näki että liuku on liian pitkä, mutta kaunis tästä kuitenkin tuli. Kerässä on vielä runsaasti lankaa jäljellä eli toinen huivi on jo tekeillä.


Lanka: Lankamaailma, Schoppel Laceball, 800 m/ 100 g, 75% superwash villa 25% polyamid. Väri 1508 Schatten, kulutus 37 grammaa
Puikko: HiyaHiya-pyörö 4.0 mm
Koko: Siipiväli 130 cm, korkeus 50 cm
Malli: Heidi Alander Frozen river


Toinen superhento huivi on Leija.Lanka: Snurre, Lamana Piura, 400 m/ 50 g, 100% Baby alpaca. Väri grafiitin harmaa 04, kulutus 27 grammaa
Puikko: Addi pitsipyörö 3.5 mm
Koko: siipiväli 95 cm, korkeus 26 cm
Malli: Pirjo Iivosen kirjasta Unelmien huivit: Leija


Leija


Frozen river


Nämä jäävät odottamaan sopivia hartioita. Näitä on kiva neuloa ja vaikka saajaa ei ole tiedossa niin neulon nyt kun intoa riittää.

Taito-lehti nro 2 tupsahti postiluukusta. Mun on nyt kyllä sanottava, että hinta-laatusuhde ei vastaa odotuksiani. Uudistuksessa lehti nuortui liikaa ja muuttui aika mitäänsanomattomaksi.
Entinen formaatti oli kaikinpuolin parempi. Sitä sanoin monesti yleissivistäväksi; siitä sai tietoa monien asioiden taustoista ja oikeata asiaa oli paljon.
Tässä numerossa on esim. sivulla 8 Taito-lehden somesuosikit Top 3: näistä kaksi on kauppoja ja kolmannen sivu oli 'hetkellisesti pois käytöstä' ja kaikki nämä ovat Instagram-sivustoja. Kauppoja varten lehdellä on erikseen mainossivu. Instakuvien sijaan katsoisin ja lukisin mieluummin jonkin taitavan käsityöläisen blogia.
Lehden sidonta on niin tiukka, että lehti ei pysy auki kun siitä kätensä irrottaa. Kansallispukujen esittelyjä en ymmärrä kun ei ole edes valokuvia, piirros ei anna selkeää kuvaa puvusta.
Ja niin edelleen, monivuotinen tilaus loppuu tähän. Mitä mieltä muut ovat?
KS

Sokoksen neuletepaamisessa 5.4.17

10 kommenttia:

 1. Kotoisalta näyttää Lankamaailmassa, kun on pöytien ympärys täynnä neulojia ja lankahyllyt taustalla. ❤
  Minä en onneksi tilannut uudistunutta Taito-lehteä, vaikka sitä kovasti hehkutettiin. Juuri eilen kaupan lehtihyllyllä ajattelin (kun aiemmin ennen lehden uudistusta satunnaisesti hankin lehden irtomyynnistä), että eipä toinen numero ollut ensimmäistä parempi. Surku, että sisältö uudessa lehdessä on niin mitäänsanomaton. Yhden melko simppelin neuleohjeen vuoksi ei viitsi ostaa arvokasta lehteä.
  Unelmien huivit -kirja sen sijaan on minusta valtavan kaunis ja virkistävän luovasti suunniteltuja huiviohjeita täynnä.
  Leppoisaa viikonloppua Sinulle!
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeiden takia Taitoa ei missään nimessä kannata ostaa.
   Tämä oli ainoa kässälehti mitä oon tilannut niin siksikin on harmin paikka.

   Poista
 2. Upeita huiveja molemmat! En ole Taito-lehteen oikeastaan koskaan tutustunut, mutta laadunhuononnus kuulostaa ikävältä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä niin todella kauniita huiveja,ihastuttavia. Minulle myös tulee Taito-lehti ja kyllä tosi tympeä varsinkin viime numero. En myöskään tilaa enää tätä lehteä!

  VastaaPoista
 4. Ihanat huivit ja kivaa oli Sokoksella.
  Taito-lehden tilauksen minäkin katkaisin, onneksi on monta vanhaa vuosikertaa tallessa niin voi niistä etsiä ohjeita kun inspis iskee.

  VastaaPoista
 5. Samoja kokemuksia minullakin Taito-lehdestä. Ja peruinkin kestotilaukseni enkä tätä nyt ilmestynyttä numeroa enää saanutkaan. Pitkkän minulle se tulikin Pellervon lisäksi, mutta nyt tulee vain Pellervo. Tykkään siitä, kun siinä käsitellään niin monenlaisia aiheita vaikka harvoin senkään käsityöohjeet koskettavat minua.

  Mutta nuo sinun huivisi ovat aivan ihania! Niitä katsoessa haluaa itsekin ryhtyä huivin tekoon. Ehkä tuo Unelmien huivit saavat minutkin huivien tekoon, hain sen nimittäin juuri lainaan kirjastosta ja olen ehtinyt vain nopeasti selata sen.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellervosta minäkin tykkään, vaikka nytkin siinä on paljon puutarha-asiaa niin kyllä sitäkin on kiva lukea, lehden saan neuleystävältä.

   Poista
 6. Kauniita nuo tekemäsi pitsihuivit.
  Taito-lehteä en ole koskaan tilannut, mutta eipä nytkään tarvitse tilata.

  VastaaPoista
 7. Huivisi ovat jälleen kerran niin kauniita.
  En ole tutustunut uuteen Taito-lehteen, vanha oli tuttu ihan sen alkuajoista saakka.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania huiveja! Minulla nuo väriliu'ut tuppaavat aina menemään väärään paikkaan, sinä olet onnistunut. Tilasin nyt "viimeinkin" Taito-lehden ja petyin heti alkumetreillä. Olen ihan samaa mieltä, Ihan Huono Lehti. Ne kansallispukupiirroksetkin, hö! Eikä sisältö pahemmin hetkauta... Mukavaa kevättä toivottelee Leena

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.