keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Värikästä


Cafe Aalto on aina kiva treffipaikka ja siellä Piko-systerin tapasin viime viikolla. Hän valitsi sen isomman mustavalkean pitsihuivin, just niinku olin ajatellutkin. Paahtopaistivoileipä on tosi hyvä ja erittäin runsas, voin suositella, samoin systerin lämmin mozarellaleipä oli maukas.

Meidän värikkäät kynnet


Piko harrastaa mm. akvarellimaalausta. Ryhmä oli uuttanut värejä kaikenmaailman kasveista ja vihanneksista. Mä sain valita taulun joko abstrakteja vinoneliöitä tai Mustikkapuu, ja tässä on valintani. Väri siis mustikasta. KIITOS Piko.

X X X

Jälleen olen neulonut Frozen riverin! Se vaan on kiva malli ja nyt kun lopultakin olin Tallinnasta saanut ostettua tätä värikästä lankaa niin oli ilo neuloa.


Lanka: schoeller+stahl Daphne Lace, 75%  Virgin Wool 25% Polyamid, 43 grammaa
Puikko: 4.0 mm HiyaHiya pyörö
Koko: siipiväli 135 cm korkeus 65 cm
Malli: Heidi Alander Frozen river

Ostin Karnasta pingotusraudat ja nyt ekan kerran käytin niitä vaan eipä ne sen kummallisemmat olleet kuin taannoin rautakaupasta ostamani alumiiniset "tikut".


X X X

Vielä yhden palapeiton ompelin kokoon Kampin palvelukeskuksen Teresat-ryhmälle, tällä kerralla oikein värikäs. Edellinenhän oli pastellinen.

Usko koemakasi peiton:)

X X X

Eilen saatiin uutinen, että nyt myös Isosaari avautuu yleisölle. Kesäkuussa alkaa liikenne ja jotain palveluitakin saaressa jo on saatavissa. Sehän on ihan ulkomeren saari, joten olosuhteet ovat aivan erilaiset kuin vaikkapa Suomenlinnassa.

xxx
Ulkona on tosi kylmä ja räntääkin taisi sadella. On hyvä päivä olla kotona ja vahtia puhelinta kun lääkärin pitäisi soittaa tänään.
Mä olen niin suivaantunut saamaani terveyspalveluihin että . . . .  Yhteys terveyskeskukseen tulee ensisijaisesti hoitaa 'Helsingin kaupunki, Sähköinen asiointi' kautta. Sinne siis aina tarvii kirjautua pankkitunnuksilla. Sitten etsiä listasta mikäs olikaan se oikea otsikko mihin otan yhteyttä, kirjoitat viestin hoitajalle ja odotat vastausta. 'Pimpelinpom' tulee tekstari saapuneesta viestistä ja taas kirjaudut palveluun.
Olin kokeessa 21.4. enkä vieläkään ole saanut tuloksia eikä niitä ole Omakanta-sivustollakaan (joka sekin on ihan, sanonko mistä). Kysyin koetuloksia ja myös tietoa sairauteni hoidosta yms. Vastaukset kysymyksiini ovat:
"Lääkäri ilmoittaa teille spirometrivastaukset 10.5.17, tarkkaa aikaa en valitettavasti voi sanoa."
 "Tänä päivänä tietoa voi sairauksista etsiä itsekin nettiä selaamalla esim terveysportin sivuilta ja ottaa itse selvää sairaudesta ja sen hoidosta."
Sillä tavalla, tervetuloa vaan SOTE . . . .
KS

4 kommenttia:

 1. Tulipa tuosta huivista kaunis noin kirjavasta langasta tehtynä. Uskollakin on niin hyvän näköinen köllöttelypaikka missä ottaa kesällä aurinkovitamiineja.
  Meneeköhän terveydenhoito pikku hiljaa siihen, että itse etsitään netistä sairaudet ja itse kirjoitetaan reseptitkin lääkkeisiin. Siltä se välillä tuntuu ainakin täällä maalla, jossa on lääkäreinä vain kandeja.

  VastaaPoista
 2. Kaunis taulu ja huivi on kyllä aivan ihana, nätti malli ja lanka kauniisti riemunkirjava.
  Jahas, vai niin siellä sanotaan että ihan itse voi etsiä tietoa...toki niinkin mutta en tiijä...jotenkin sairausasioissa minusta olisi ihan kiva että pääsisi asioistaan keskustelemaan nokakkain asiantuntijan kanssa.

  VastaaPoista
 3. Siskosi on taitava! Taulu on kaunis ja värit myös. Hieno on pitsineulekin ja varmasti langan värikkyys tuo lisää mielenkiintoa tekemiseen. Uskolle rapsutuksi ja kyllä meidän mökkeily tuli korkattua ennen Vappua. Viime viikonloppuna ei tosin oltu paikalla.

  VastaaPoista
 4. Hienoja töitä, kaikki. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.