sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Riippumattoretkellä Kaunissaaressa


Just mahtui tarvittavat tavarat uuteen rinkkaan, paino10 kg. Saaren eteläiseltä kalliolta löytyi oikein kiva paikka riippumatolleni.


Mikäs siinä oli loikoillessa, nauttia taivaan sinestä ja kahvista.


Meri on vielä kylmä, saaren luonnon vehreytyminen on muutaman päivän jäljessä mantereeseen verrattuna.


Kivessä on kivat pienet "portaat".


Kevään kukkia oli jonkun verran, näsiä oikein kauniissa ja runsaassa kukassa mutta unohtui kuvata.
Luonto rauhoittaa ja siinä on paljon katsottavaa mutta mutta. . . Saaressa on nyt niin raiskatun näköistä kun metsähoidon takia on pientä närettä sun muuta kasvustoa karsittu. Rangat on jätetty niille sijoilleen ja nyt kun ne ovat kuivuneet ja ruskistuneet niin ei se kaunista ole.
Rangat kuulemma kuuluu jättää siihen maatumaan, juu ymmärrän sen, mutta kyllä ns. oleskelualueet voisi siivota. Eteläisen keittokatoksen, vesipisteen ja käymälän ympäristö oli aika ruman näköinen.


Noh, kyllähän retkeilijät - asiakkaat - ne siitä pikkuhiljaa siivoavat sytykkeiksi.
Katokselle tuodaan puuta, jonka retkeilijät itse pilkkovat polttopuikseen, se on ihan OK jos puu on kunnollista, siis kuivaa ja ihimillisen kokoista.

Nyt on taas tuotu todella suuria pöllejä. Tuollaista ei normi nainen, tai pieni mies, jaksa edes hakuupölkylle nostaa. Nyt hakkuupölkkykin oli niin korkea että oilsi ollut vaikea edes yrittää saada kirveellä hyvää iskua.
Vaan näitä tämänkertaisia pöllejä olisi ollut turha pilkkoakaan koska ne olivat lahoa puuta! Se palaa kituen, jos silleenkään, lämpöä se ei tuota lainkaan.
Perjantaina aamupäivällä tuossa istuskeltiin ja mietittiin makkaranpaistoa. Tuli siihen sitten henkilökuntaa useampikin, pyysin tuomaan vähän pienempää puuta jota minäkin pystyisin pilkkomaan. Erittäin epäystävällinen vastaus oli: "Tuollaista on käsketty tuoda."

Pikkulusikka mittakaavana


Joku on lahoa höttöä pilkkonut.Eipä tuo keittokatos muutenkaan houkuttele. Tulisija on edelleen se prototyyppi, joka tähän laitettiin kesällä 2013.
Tämän vika on alusta asti ollut se, että keittolevyt eivät mahdu reikiinsä kun alla olevat tuliraudat ovat tiellä. 


Pöytä-penkki systeemi alkaa hajota.


Risuilla ja oksilla yritin rantagrillissä makkarani paistaa mutta  . . .


Onneksi mulla oli mukana pieni punainen Primus keittimeni, olisi muuten jäänyt ruuat laittamatta ja kahvit keittämättä. Ravintolakaan ei ollut auki.


Summa summarum: ihan kiva reissu mutta kaivertamaan jäi paha mieli saaren ränsistyneestä yleisilmeestä.

EDIT: On siellä saaressa kaunistakin, vihreys on peittänyt ankeat risut. Kassulan tarinat sen todistaa.
KS

9 kommenttia:

 1. Onpa ikävää kun ei ole paikat kunnossa. Nuo isot pöllit olisi saaren kunnossapidon pitänyt ehdottomasti pieniä edes vähän inhimillisemmän kokoisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei-ei kuule se olis liikaa pyydetty vaikka niillä klapikone onkin. Mä laitoin just palautetta kaupungille, saa sit nähdä mitä vastaavat.
   Joka vuosi oon palautetta laittanut, vastaus on aina diibadaa ja kyllä kyllä, laitetaan ja tehdää . . .mutta mitään ei koskaan tapahdu.

   Poista
  2. DIIbaDaaBa vastaus palautteeseen tuli. MItään ei vastattu, pyydettiin olemaan yhteydessä saaren isäntään. Edes vastaajan nimeä, titteliä saatika toimipaikkaa ei vastauksessa ollut. Valitan saamastani palautteesta.

   Poista
 2. No olipa ikävä suhtautuminen henkilökunnalla. Taitaa olla yleinen ongelma tuo puutavara. Yleensä on niin tuoretta että on vielä kosteaa yritä siinä sitten omatoimisaunaa lämmittää... Grillillä yleensä saa tulen aikaiseksi kun on varautunut omin hiilin. Mukavat kelit kuitenkin sait taisi olla ensimmäiset kesäiset päivät tälle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno sää olikin ja meri! Se oli niin kaunis ja kimalteli houkuttelevasti vaan kylmää oli, 7 astetta joku mittasi.
   Kyllä mua harmitti hurjasti ku jäi sun tapaaminen, kerrankin olis ollu kaveri kaupungissa.

   Poista
 3. Ihania kuvia, niin kaunista luontoa! Vaan onpa harmi että paikat on päästetty rempalleen..ja tuollaisia pölkkyjä huh.. Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on kaunis tuolla, varsinkin kun se täydessä vihreydessä ja kalliot lämpöiset.
   Yleensä käy niin, että kun joku pääsee rempalleen niin lopulta sitä ei enää edes rakenneta uudestaan ja vähitellen häipyy ihmisten muististakin.

   Poista
 4. Oot kyllä sitkeä sissi kun yksiksesi menet saareen, onneksi oli hieno ilma. Hyvä kun annat palautetta epäkohdista, muistitko mainita että kuvat löytyy blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tärkeimmät kolme kuvaa liitettyä palautteeseen. Mainitsin blogin mutta linkki ei onnistunut. Nyt odottelen vastausta.

   Mä oon kyll ihan kyllästynyt yksin olemaan reipas. Olis niiiin kiva ku olis oma kaveri.

   Poista

Kiitos kommentistasi.