lauantai 5. toukokuuta 2018

Vallisaaren suljetun alueen kammioissa


Tänään, lauantaina oli varmasti kevään ensimmäinen oikea kaunis, aurinkoinen ja lämmin päivä. Juuri sopiva retkisää. Stadin Slangi jengillä mentiin Vallisaareen, tällä kerralla tutustumaan suljetun alueen tykkipattereihin yms.
Lisätietoja Vallisaari.fi, ja  Aarresaaret .fi    ja Aarresaaret FB-sivu

Ihan ensin saimme huomioliivit ja turvakypärät päähän, jotka ovat tällä "luolakierrokselle" pakolliset varusteet.


Olikin jo lounasaika niin keitto syötiin heti alkajaisiksi. Kaikki saivat varmasti lohta lautaselleen koska kala oli erillisessä kipossa. Aikas hyvä idea, ei käy niin että ekat saa kaikki sattumat ja muille jää vain liemi ja perunat.


Tilauksesta meidät ruokki, kahvitti ja palveli Epic Food, virallisesti tämä aukeaa vasta 17.5.
Muut toimijat tässä satamassa ovat Myrskybaari ja Satamakahvila.


Ihka ensimmäistä päiväänsä oli avoinna Jäätelökahvila PajaLuonto oli vielä harmaata ja paljasta, kevätkukat kyllä olivat jo kukassa: leskenlehti, valkovuokko, scilla ja kiurunkannus.


Vallisaaressa on paljon yleisölle avointa aluetta mutta on myös tämä liikkumisrajoitettu alue, jonne ryhmämme nyt siis pääsi käymään. Ei siellä mitään salaisuuksia ole mutta paljon rapistuvia rakennuksia ym. turvallisuusriskejä. Saaressa on ehdottomasti kuljettava vain ja ainoastaan merkityillä reiteillä ja kulkuväylillä. Maastossa saattaa hyvinkin olla räjähteitä ja sen sellaisia vaarallisia asioita.


9.Patterin ammuskellari


Pistimillä reijitetty ovi;)

7. Patteri on todella pahasti rappeutunut. Tässä ei saanut mihinkään koskea, hyvä että uskallettiin hengittää. Pian varmaan yksi seinä kaatuu, oli niin kallellaan.
 

Täällä oli oikea "siskonpeti": kolmessa kerroksessa, yhtä sänkyä monen monta metriä. Siinä on kylkikyljessä ollut oltava sovussa. Harmi kun kuva on tämmönen. Ja toinen punkkapaikka oli sit pimeä.


Välikevennyksenä sammakko!


Tällainen ulkoa, tulenjohtomesta vai mikä tää nyt olikaan.


ja tällainen sisältä
100 mm:n tornikanuunan sisällä ja kanuuna ulkoa
Kiitos Marjutille retken järkkäämisestä. Kiitos oppaille Jarmo Nieminen ja Petri Asikainen sekä opasoppilaalle Maija Tuurnalalle, joka on vauvasta asti asunut saarella ja nyt kasvattaa siellä omaa yksivuotiasta poikaansa. 

Vallisaaresta voi kuunnella linnunviserrystä kotisohvalta, HS:n artikkeli KLIKS
 "WWF:n ja Metsähallituksen työntekijöistä koostuva viiden hengen tiimi oli tiistaina pystyttämässä mikrofonilaitteistoa metsään, jotta kuka vain voi kuunnella, mitä siellä tapahtuu. WWF:n striimi löytyy tästä."

Aiemmat kirjoitukseni Vallisaaresta: 2016  ja  2017.
KS

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen käyntikohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nämä stadin edustan saaret ovat todella mielenkiintoisia. Täynnä historiaa ja monet sodat nähneet. Ajankohtainen punaiset-valkoiset teemakin on vahvasti esillä näillä paikoilla.

   Poista
 2. Voi miten kivoja tuollaiset retkipäivät! Tuolla olisikin mielenkiintoista käydä, jännä paikka ja paljon nähtävää! Poika on juuri armeijassa ja luulenpa että hän tuosta paikasta tykkäisi, täytyykin laitta kesäkalenteriin paikka ylös:) Kaunista alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehiä nämä paikat tietysti kiinnostaa mutta kyllä itsekin näistä tykkään kun ovat Suomen ja oman kotikaupungin historiaa.
   Isosaaressa on myös paljon kasematti ja tykkinähtävää.
   Suosittelen kaikissa saarissa opastettua kierrosta.

   Poista

Kiitos kommentistasi.