keskiviikko 22. elokuuta 2018

Kalajoki-sukat ym.

Protea, Blushing Bride eli Punastuva morsian


Malli: Kalajoki. Kivat sukat, istuu hyvin ja kuvion neulomisessa pysyy ajatus tässä eikä haraile jonnekin. Paitsi, näissä sukissa vasemman kuvio on aikalailla keskesllä sukkaa kun sekosin laskuissani mihin kohtaa kantapään laitan kun silmukoita oli ohjetta enemmän. Noh, virheitä sattuu ja tämän huomasin niin myöhään että en purkanut. Mitä se, kuka sinne kengän sisään mene tarkistamaan missä kuvio kulkee, ja nilkan kohdalla sukat saattaa muutenkin olla vähän vinossa..... onko selityksen makua;)

Puikko: 2.5 HiyaHiya sukkikset
Lanka: Step Classic, 57 grammaa. Väri on kaunis tumma metsänvihreä


xx
Herttoniemen siirtolapuutarhalla oli Elonkorjuu markkinat. Varasin 20 euroa kolikoita, kaikki meni ja muutama setelikin. Noh, paikallista tuotantoa ja taatusti tuoretta.


Tätä hunajaa ostin viime vuonna yhden pienen purkin. Sitä olen syönyt kuin säästäen savea, tosi-tosi hyvää, kukkien makuista. Nyt ostin kolme purkkia niin voi useammin herkutella.Kotiin ostin tänään Kladioluksen ja Protean sekä Ruostekukan. 


Terassi on paha ansapaikka neulepuikoille. Pieni sormikaspuikko pääsi otteesta ja sinnehän se putosi lautojen välistä pimeyteen.

 
Vähän pidempi tikku ja sen päähän sinitarraa, "onkimadon" täsmätähtäys saaliiseen ja a'vot, puikko tarttui ja pääsi pois pannasta.


Kerran aiemminkin on just sormikaspuikko mennyt hukkaan ja sinne se jäikin. Katjun luona oltiin neulomassa, yks kaks korisohvalla rapsahti eli mun puikko putosi sen sisuksiin. Sieltä sitä ei sinä iltana löytynyt, eikä siivouspäivänä eikä koskaan. Sohva kertakaikkiaan nielaisi sen. Olisko bambupuikko maistunut erityisen hyvälle jos vaikka korisohvan materiaali oli samoilta seuduilta kotoisin.

Ihanaa kun se kamala kuumuus on väistynyt. Nyt on ollut niin kivoja kesäpäiviä ja on voinut touhuta ja kulkea ilman hikirättiä. Ja sade piristi luontoa iham silmissä.
KS

14 kommenttia:

 1. mutta tuossahan voi testata kummassa kohtaa se kuvio on parempi. oi miten kauniita kukkia, tuo protea varsinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän ne oikeatkaan joet aina virtaa samassa kohdassa, tulva leventää ja kuivuus kaventaa uomaa. Proteoitahan on monia erilaisia, tämä on oikein herkkä.

   Poista
 2. Onpas ihanan malliset sukat. Pitääkin kokeilla oonisuisiko minultakin. Tuo Punastuva morsian on aivan uusi tuttavuus minulle. Kaunis ja hennon värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tykkään kaikista kukista ja välillä on kiva ostaa jotain ihan uutta ja erilaista.

   Poista
 3. Kuinkas sattuikaan, että minullakin on viime viikkoina ollut mielessä tehdä kalajoki-sukat! Jostakin syystä on karuselli vaan aina vienyt voiton. :D Kalajoet on ykis parhaista sukkamalleista eikä haittaa yhtään, vaikka joki joskus virtaa eri kohdassa. :D Aivan ihania kukkiakin taas esittelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kirjoitat, Kalajoki on erinomainen malli ja ohje on hyvä. Useammat olen tehnyt ja puhki kuluttanut.

   Poista
 4. Upea kukka tuo valkonen! Kalajoki -sukka on minusta yks kauneimpia malleja.
  Hätä keinot keksii, kun on tarpeeksi mielikuvituksekas ajatus. :)

  VastaaPoista
 5. Kalajoki-sukkia olen minäkin ajatellut tehdä, mutta sellaisena versiona, että siinä oli Vääräjoki-haara, kun olen syntynyt Vääräjoen varrella.
  Eihän se mitään haittaa, jos joki on toisessa sukassa eri kohdassa.
  Mitenhän nuo Kalajoen mutkat oikeasti menee.

  VastaaPoista
 6. Miekin olen osallistunut tänä kesänä sukkapuikon kalastukseen meidän terassin lattian alta. Siellä se on vieläkin, koska ei älytty tuota sinitarratekniikkaa.

  VastaaPoista
 7. Mä muistan, että oot tehnyt aiemminkin Kalajoet. Terassilautojen raot on kyllä pahoja ansoja puikoille, miten ne aina onnistuukin putoamaan just sen raon suuntaisesti! Tuo sinitarra-onki on kyllä hyvä keksintö!

  VastaaPoista
 8. Kyllä upea kukka tuo punastuva morsian. En ole koskaan nähnyt,enkä kuullutkaan Kalajoki sukat nyt vaan on niin kauniit. Muuten hunaja ei ole hyvää,yök! Mieheni tykkää hullun lailla. Minulla on neulepuikko pudonnut raosta jonkun kerran pesiskatsomon alle ja mieheni on saanut käydä sen mulle sieltä hakemassa:)

  VastaaPoista
 9. Kalajoki sukkasi on kyllä kauniit. Onhan tuo malli mullakin listoilla ja varmaan sen teenkin, kun saan sukkakisaähkyn selätettyä. Miksiköhän sitä pientäkin virhettä pitää esitellä, vaikkei sitä kukaan muu huomasi. Mulla kyllä ihan sama juttu. Ollaan varmaan vaan niin kasvatettuja ; D

  VastaaPoista
 10. Pitäiskö munkin yrittää toistamiseen vuosien jälkeen Kalajokia. Hermot meni aikoinaan, kun mun joki kiermurteli miten sattui... Terassin alle ne munkin puikot usein häviää. Merellä puupuikot on hyvät, ku eivät mee upoksiin :)Terssilautojen välistä saa metallipuikot (ja pikkulusikat sun muut) kalastettua teleskooppivartisella magneetilla.
  Olit sitte päässy iltaleheteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Iltalehdessä kerroin että Virosta kannattaa vielä tuoda käsityötarvikkeita, ja lankojakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi.