lauantai 9. helmikuuta 2019

Dodo-huivi ja huivikirja


On jäänyt vähiin blogin päivittäminen. Mä oon tavallaan tehnyt päätöksen, että en enää niin menemisistäni kirjoita. Tiedän, että joitakin lukijoita just ne kiinnostaa ja oon pahoillani jos lukijani "petän". En mä kuitenkaan sano, että en ollenkaan reissuista kirjoita.
Tottakai jos johonkin kivaan paikkaan menen tai osallistun niin kyllä siitä saatte lukea. Ja niitä kuvia näette. Enhän mä mitenkään voi olla ottamatta valokuvia. Jo nyt on monta kertaa käsi hakenut laukusta kameraa kun sit oon muistanut ett "ai joo, enhän mä tästä kirjoita . .."
Jotenkin mä en vaan viitsi ja jaksa. Toisaalta blogi on omia muistiinpanoja ja kuvat ehkä? täällä tallessa, toisaalta oon halunnu kertoa ja näyttää kaikkea kivaa mitä oon kokenut, siis halunnut jakaa kokemukseni.

Tämähän oli alkuun kategoriassa Neuloblogit, nyt taitaa olla niin sillisalaattia että kategoriaa olis vaikea nimetä. Silloin kun neuleblogeja oli vaan muutama sata niin tämä blogi oli usein sadan parhaan joukossa, kröhöm. Jos sellaista blogilistaa vielä pidettäisiin niin aika häntäpäässä olisin. Melkein kaikilla on niiiin hienoja kuvia ja stailausta että oksat pois. Joo, kyllä mäkin tykkään, että kuvien olis hyvä olla hyviä ja yritän parhaani. Aina ei vaan onnistu ja se hyvä ote on hiipunut. Ikäkin taitaa tehdä tehtävänsä ettei viitsi niin panostaa.

Onhan tämä kans aika yksipuolista toimintaa. Palautetta tulee vähän, vakituiset kommentoijat muistavat  ja joku muu silloin tällöin. Kävijätilastoon en enää usko, tekstikohtaiset katsojat ovat noin 200, tai yli, mutta kokonaislukema ei tue noin isoa katselumäärää. 
Onhan näitä yli kymmenen vuotta, tämä on kohta 14 v, olevia blogeja vielä olemassa, muutama ihan hyvinkin voiva mutta moni on lopettanut tai hiipumassa. Katsotaan nyt miten mun käy.

Asiaan:



Lanka: Lamana Milano, merino superfine ja cashmere, 25 g/180 m. Vähän toista kerää. Harmaa oli varattu testineulontahuiviin ja tuli nyt käytettyä tähän huiviin, vaalean ruskeata ostin lisäksi kun yksi kerä ei ihan riittänyt. Lämmin ja erityisen pehmeä lanka.
Puikko: HiyaHiya pyörö 3.25
Malli: Heidi Alander Dodo,  tästä ei tullut niin pitkä kuin ohjeessa mutta just sopiva ns. tavallinen kaulaliina


Huiviin kuuluu nämä jo esitellyt sormikkaat:


Jo hyvissä ajoin ennen joulua sain ylläripaketin ystävältä. Itsenäisyyspäivänä avasin sen (oli lupa) ja kappas vain, kääreestä tuli kirja, jota olin jo kolmisen kuukautta odottanut Helmet-kirjaston jonossa. Janina Kallio, Lumoavat neulehuivit.

 
Kirja on kaunis, oikea katselukirja. Hentoja huiveja ja pastellisia värejä, utuisia kuvia. Mutta mutta, mä olisin kaivannut kuvaa koko huivista, kyllähän tavallaan koko huivi näytetään mutta ei ihan niin että näkis kunnolla. (kuten alla olevissa kuvissa).
Kirjassa on vain sanallinen ohje! Mä olen tottunut kaaviosta neulomaan pitsikuviot ja sanallinen tuntuu tosi vaikealta. Monta sanaa täytyy lukea ennenkuin hiffaa mitä pitikään tehdä. Kaaviosta vain silmäilee symbolit ja aivoista kulkee pikavauhtia käsky sormiin ja silmukoita syntyy. 
Tästä kirjasta on jo monessa blogissa monipuolisesti arvosteluja ja esittelyjä niin en mä nyt enempää.


KS

23 kommenttia:

  1. Kiva, että taas päivitit! Täällä on aina niin kodikasta vierailla ja ilo piipahtaa. <3 Minusta on paljon mieluisampaa vierailla aidossa, elämänmakuisessa blogissa kuin viimeisen päälle stailatussa ”näyttelyssä”. Monesti niissä sisältö saattaa vaikuttaa höttöisältä ja liian hienolta, ja kävijänä tuntee olonsa ulkopuoliseksi. Jatka siis vaan omalla, persoonallisella tavallasi. <3 Sinulla on ihania, taidokkaita ja kauniita käsitöitä - ja on mukava lukea myös muusta mitä teet, retkeilet, kokkaat jne. (Olet ihailtavan aktiivinen.) Täällä on ns. sopassa makua (ei vain laihaa lientä tarjolla). <3
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi anonyymi/Sari!! Miten sanoitit ajatukseni!!
      Yhdyn tähän sataprosenttisesti!!
      Kyllä täällä on mukava piipahdella, elämänmakuinen ja aito!
      Kiitos Kristiinalle!
      T. Päivi

      Poista
  2. Olen ihan samaa mieltä kuin tuo ensimmäinen kommentoija! Nytkin jo kerkesin aatella, että eipä Kristiina ole päivittänyt pitkään aikaan. Kaikenlaisia juttuja edelleen odotellen:)

    VastaaPoista
  3. Vaihtelu virkistää ja kaikenlaisia juttuja on kiva lukea/ katella mitä muut on tehny. Itelläkin noi käsityöt on aina ollu pääpainona, mut sitä sillisalaattia tulee mukaan silloin, kun siltä tuntuu. En miäkään tykkää kovin stailatuista jutuista, kun niissä ei oikein tunnu se tavallinen elämä.

    VastaaPoista
  4. Minusta blogiasi on aina kiva seurata, niin reissukuvia kuin kauniita neuleitakin. Joka kerta ei tule palautetta annettua, vaikka juuri se kannustaa kirjoittajaa jatkamaan. Joskus ajattelen niistä oman blogini kommentitta kävijöistä, että käyvät kurkkimassa ikkunan takana mutta eivät edes koputa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hauskasti sanottu tuo kurkitaan mutta ei koputeta:)
      Eihän sitä aina tarvii kommentoida, usein tulis sanottua vaan sitä samaa: ai kun kiva. . .

      Poista
  5. Hei kuule!
    Teet niin taidokkaita käsitöitä, jaksaisitko/haluaisitko tehdä niitä enemmän;) ?
    Laita Tori,fi myyntiin huiveja, lapasia, sukkia, pitsiliinoja, pääsiäiskukkoja jne.
    Minä kävisin ostamassa ainakin, niin mielelläni.
    Joku ah niin kaunis huivi, mitä toivoisi, muttei omat taidot riitä. Kirjoneulelapasia, pitsisukkia. Itselle ja lahjaksikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskaan en ole ehtinyt mitään myyntiin tehdä. Ihan itselle, perheelle ja ystäville lahjaksi menee se minkä käsistäni päästän.
      Ja se suurin este myymiselle on se, että käsitöistä ei haluta maksaa asiallista hintaa. Mä käytän vain laadukkaita lankoja niin sukille ja huiveille tulee enemmän hintaa kuin markettilangoista neulotuille. Työnhinta sitten vielä päälle. Enkä missään tapauksessa halua vielä leipää työkseen käsitöitä tekevältä.

      Poista
  6. Seurataan ja välillä kommentoidaan. En oikei ole innostunut podcasteista, jne. Blogit on edelleen, mitä luen. En vain usein kommentoi. Kiva on käydä blogissasi vierailulla aina kun päivität. Mulla ainakin kuvien kanssa on välillä ongelmia, ei hienoja. Ei hyvää kameraa ja välillä silmät "näkevät" huonosti, kun ei jaksa riittävästi tiputella tippoja silmiin..Kuvat on pelkistettyjä, kunhan itsekin muistan, ai juu tuonkin tein.

    VastaaPoista
  7. Ei aina tarvitsekkaan kirjoittaa, vaan voi pitää huilia välillä. Upeita neuleita olet tehnyt. Ihanat nuo käsineet. Olen haaveillut, josko osaisin joskus neuloa tuollaiset.

    VastaaPoista
  8. Hyvin ovat aikaisemmat kommentoijat omia ajatuksianikin osanneet sanoiksi pukea. Eli mukava on myös muita juttuja lueskella kuin käsityö / neule juttuja. Viimeisenpäälle stailatut kuvat ja hietot tekstit eivät ole niitä kiinnostavimpia.
    Toki jokaisella blogin pitäjällä on vapaus kirjoittaa tai olla kirjoittamatta jostakin aiheesta. Jos haluaa jakaa muutakin kuin varsinaisesti aihepiiriin sisältyvää niin se on hänen oikeutensa. Toisaalta jos haluaa esim. rajoittaa sitä kuinka paljon yksityistä elämäänsä jakaa ja rajaa pois aiheita joita on aikaisemmin jakanut on hänellä siihenkin oikeus. Tätä ajatustani ei vielä ollut ilmaistu joten sen haluan vielä mainita.
    Kauniin harmonisen Dodon olet neulonut.
    Harmillista tuo kirja asia. Itse tietenkin voi koettaa yrittää tehdä kaaviot huiviin ennen neulonnan aloittamista. Vaarana kuitenkin että ymmärtää sanallisen selostuksen väärin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kirjoitit, kuten edellisetkin. Asiaa niinkuin se on.
      Mulla on monta hyvää huivimallia jo katsottuna niin taitaa jäädä tuosta neulomatta, ainakin joksikin aikaa riittää malleja.

      Poista
  9. Sinun neulomasi huivi on todella kaunis ja ihanan harmoninen just noissa sävyissä. Älä ihmeessä ainakaan blogin pitoa jät. Minä olen monta kertaa aikonut lopettaa,mutta ei se vaan jatkuu. Minä olen pitänyt 12v. Mä olen huomannut,että kävijät ovat harventuneet ja blogin pito käynyt vanhanaikaiseksi. Monet ovat siirtyneet facebookkiin tai instagramiin jne. Päiväkirja itselle blogi tosiaan on. Minäkin omasta blogistani käyn katsomassa jotain leivonta-ohjetta,että miten mä sen teinkään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ja niitä podcasteja monet on ruvennut tekemään. Mä en niitä jaksa katsoa, ja jos montaa seurais niin siihenhän menis aikaa ihan tuhottomasti. Enkä ole facebookissa enkä instassa.
      Ollaan me ihan rauhassa vanhanaikaisia bloggareita;)

      Poista
  10. Ihana tuo siniharmaa huivi ja sormikkaat. Oot vaan niin taitava! Minä kyllä sain kivoja vinkkejä sinun reissuista, niistä oli kiva lukea. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka aloittaisit semmoisen reissublogin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon aatellu semmosta reissublogiakin mut toisaalta moni ns reissu on vaan ihan täs lähellä, tai ei ehkä edes reissukaan vaan joku hassu puu tai kivi mikä kohdalle sattuu. Katotaan nyt kui täs käy.

      Poista
  11. Tämä on käytännössä ainoa neuleblogi, jota käyn säännöllisesti kurkkaamassa. Aiemmin ei ole tullut kommentoitua, mutta tykkään kovasti kaikista jutuistasi. Asun kaukana Helsingistä, mutta harvakseltaan siellä piipahdan, joten on tuntunut, että kirjoitustesi myötä kaupunki on tullut tutummaksi. Ja neulehuivi-vinkkejä olen blogistasi löytänyt kivasti. Jatka samaan malliin!
    T: Anu T.

    VastaaPoista
  12. Kävijämääriin vaikuttaa myös se varmaan, että blogeja luetaan Feedlyn tms kautta?? Älä ihmeessä lopeta kokonaan, täällä kanssa yksi joka ei vlogeja katso eikä podcasteja kuuntele ;).

    VastaaPoista
  13. KIITOS kaikille kommentoijille. Tähänhän tuli monta vastausta. Okei,palaan ruotuun ja yritän jatkaa melkein vanhaan malliin. Mut en ottanut kuvaa Hertsikan kirjastosta jossa kävin tänään enkä kirjoita mitä lainasin, heh;)

    VastaaPoista
  14. Hyvä Kristiina, että jatkat! Minäkään en podcasteja jaksa katsoa, blogista saa jotenkin nopeammin ja paremmin irti sen tarvittavan ja siihen on helppo palata uudestaan tarvittaessa. Minäkin olen blogannut jo kohta sen 12 vuotta ja jatkan edelleen. Tämä vuosi on nyt alkanut jopa reippaammin, kuin muutama edellinen, eli jotain väsymistä oli minullakin tuossa välissä. Kommentteja tulee blogiini paljon vähemmän kuin ennen, vaikka seuraajia tuntuu olevankin. Ja tiedän, että blogiani seuraavat myös monet sellaiset, jotka eivät oikeastaan muita blogeja lue. Siksi haluan edelleen jatkaa, antaa inspiraatiota toisille. Muistikirjana minulla kuitenkin toimii paremmin Ravelry, sieltä on helpompi löytää tiedot, koska sinne kaikki muistiin merkitsen. Olen myös Instassa ja Facessa, mutta silti tykkään blogata.
    Minusta on ollut mukava lukea myös reissuistasi! Sillä tavalla Helsinki on tullut tutummaksi.
    Toisten blogien seuraaminenkin on minulla ollut vähän laiskempaa, siinäkin on ehkä nyt jotain elpymistä. Feedlyn kautta seuraan, joten kaikki tulee kyllä jossain vaiheessa luettua.
    Niin ja tuo huivi on kaunis ja sormikkaat myös! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hepsi. Samoilla ajatuksilla ollaan. Niitä uskollisia lukijoita on ja heitä on kuitenkin kiva palvella.
      Blogeista saa ehdottomasti paljon paremmin irti sen minkä haluaa, näkee heti kiinnostaako vaiko ei.
      Mä en ole tuota Ravelryäkään oppinut hyödyntämään.
      Kiva ku reissutkin tuntuu kiinnostavan useampaakin, jatkan siis niitäkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi.