sunnuntai 10. marraskuuta 2019

LUX MalmiLauantaina 9.11.19 illalla oli Malmin lentoasemalla pienimuotoinen valotapahtuma. Paikalla oli yllättävän paljon väkeä koleassa syysillassa. Kaikilla tietysti fikkarit mukana kuten kutsussa oli pyydetty.
Muutama herkkuja myyvä kojukin oli pystytetty, makkarat ainakin tekivät kauppansa, jono oli välillä  pitkä.
Ohjelmassa oli ensin tietysti pakolliset puheet. Yksi oli ihan ok tilaisuuden selittämiseksi, ehkä yksi poliittinen puhe oli ok, mutta enempää puheita ei yleisö halunnut kuulla, paikalla kun oli paljon lapsiperheitä ja lapset odottivat valojensa kanssa jotain tapahtuvaksi.Stadin Slangi ry oli pyydetty paikalle laulattamaan yleisöä. Matti Reittamo säesti haitarilla kappaleet, tää lauletaan aina kun Slangi jengiä on paikalla, Niin gimis on stadi ja tähän paikkaan täydellisesti sopiva Flygarit Malmin eli suomeksi Lentäjän poika.


Yleisö muodosti ensin suuren ympyrän, maailman suurin valoketju Malmilla;) Ja sen jälkeen mentiin sydämen muotoon ja lopuksi ihan vaan kasaan siihen keskelle.
Tämä kuvattiin dronella, klitetiklik tästä YouTUbe jossa tuo laulu ja valokuviot, ja tästä klik twitterviestejä..

Pikkusen enemmän olis järjestäjät voineet panostaa ohjelmaan ja äänentoistoon. Yleisö ei ihan itse mitään lisää keksinyt ja niin tilaisuus loppui vähän kuin kanan lento. Alueelle oli vielä tulossa porukkaa kun jo paljon lähti pois.Saas nähdä kuinka tämän lentoaseman säilyttämisen kanssa käy. Siitä on tehty kansalaisaloite Lex Malmi ja nyt on käsittelyssä kuntalaisaloite. Paljon on nimiä kerätty ja saatu kokoon mutta löytyykö päättäjiltä tahtoa ja rohkeutta ja säästää tämä Malmin lentoasema ilmailukäytössä. Vai onko päätös kentän purkamisesta koplattu jo muinoin niin vankasti että mitään ei muka ole enää tehtävsissä?

Mä näköjään usein pistän nokkani tällaisiin vaikeisiin pelastettaviin asioihin; Vartiosaari on toistaiseksi turvassa, Hiidenkouru meni taivaan tuuliin, Suomen sudet . . ehkä nyt saavat olla ja elää ikimetsissä (juu, ei niiden kenenkään pihoille tarvitse tulla). Malmin lentoasema??
KS

3 kommenttia:

 1. Hienot kuvat ja olipas hauska tapahtuma! Toivottavasti asema säilyisi! Leppoisaa alkavaa viikkoa❤️

  VastaaPoista
 2. En ollut paikalla koska asun täällä Itä-Suomessa, mutta Kentällä vietetty aika palasi positiivisesti, vaikkakin surullisesti mieleen. Terveiset vaan Malmin aktiiveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä, välitän ne eteenpäin. Pidä siellä Idässäkin peukkuja kentän puolesta.

   Poista

Kiitos kommentistasi.