torstai 7. marraskuuta 2019

Uusia laitteita ja Kässäkammarilla


Tähän alkuun ja loppuun kuvat kauniista taloista Yrjönkadun varrella.

Mun yleiskone lopettti toimimisen. Yks ilta tein raastetta, hyvin toimi. Seuraavana päivänä se ei sitten toiminutkaan. Käynnistysvipu ei liikahtanut. Toisella lisälaitteella kyllä liikkui ja moottorikin surisi. Mutta kun se nyt on ns. rikki niin vien sen kierrätyskeskukseen kaikkine lisukkeineen ja jos ne siellä saa sen korjattua niin laittavat myyntiin ja joku saa edullisesti ostaa erinomaisen yleiskoneen.
Noh, mä nyt kuitenkin haluan raasteita niin ostin vanhanaikaisen käsipeliraastimen. Ihan kivalta tää vaikuttaa paitsi että tässä ei ole sellaista suikale terää, millä saa esim. Janssonin kiusaus perunat. Ehkä sen voi tehdä viipaleistakin?


Toinen uutuus on kakutuskone! Kaverit puhuu kakkukesteistä, kakutussessioista ym. Mä oon kyll ihan hienoja keriä saanut käsin kerittyä mutta nyt mulla sit tulee lankakakkuja.


Kerinpuu mulla onkin jo ollut monen monta vuotta. Mä oon saanut sen Villeltä ja häneltä sain tämän kakkulaitteenkin. KIITOS! Tässä kerittävänä Lanitium ex Machinan Basic Sock.


Keskiviikkona piipahdin Kässäkammarissa. Siellä on nyt ostettavissa kauan kaivattuja neulakäpyilyneuloja, Tatting Needles.Alakerran työhuone on saatu käyttöön. Tosin pieni vesivahinko hankaloitti käyttöä mutta nyt alkaa olemaan toiminnassa. Koneita on moneen lähtöön. Hyvä pöytä kaavoja ja leikkuuta varten. Ja komea vahti:) Hetken istahdin sukkaneuleeni kanssa juttelemaan jo paikalla olleiden neulojien kanssa.
Lisää kuvia ja tietoa huhtikuun bloggauksessa. Mukana myös Tampereen messuilla.Kirjastosta hain tilaamani lukemiset: Anne Mäkilä, Katse kantapäihin ja Erin Hunter Soturikissat/ Myrskyn aika.
Kantapääkirjassa on kauniita sukkia ja tietysti erilaisia kantapäitä. Mikään ei kuitenkaan vaikuta siltä, että neuloisin. En enää jaksa/viitsi noin monimutkaista uutta opetella.
Myrskyn aika on toinen osa 'Klaanien synty' seikkailusarjasta. Näitä tulee vielä, kiva kiva. Mä tykkään tästä sarjasta. 


Stadi on jo kovin jouluinen, valot on kauniita.Ja lisää valoa on luvassa lauantaina: LUX MALMI. Kaikki mukaan!
KS

3 kommenttia:

 1. Tulee ihan nostalginen olo tota raastinta katellessa. Meillä oli lapsuudenkodissa oranssi muistaakseni. :)
  Enpä oo tuota kakutuslaite-nimeä kuullu, vaikka olen huomaamattani kakuttanu jo iät ja ajat ;)
  Kirjasarja vaikuttaa mielenkiintoselta, kun tykkään fantasiakirjoista. Ilmeisesti tätä lajia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on fantasiaa. Kissojen yhteisöt elävät metsässä, jokainen klaani omilla alueillaan ja tavoillaan. Hyvä versus paha - teema taustalla.

   Poista
 2. Miulla on nuo kaikki mainitut laitteet ja melko usein käytössä. Paitsi ei neulakäpyilyneulaa. Valot on ihania pimeydessä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.