keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Sukat Yksi pysyy kuitenkin


Lanka: Lanitium ex Machina Basic Sock, väri Carousel, 65 grammaa. Kirjoneule samaa lankaa, minivyyhdeistä muutama gramma per väri.
Puikot: HiyaHiya pyöröt, 2.25, kirjoneuleessa 2.5
Malli: Tuhansien villasukkien maa kirjasta Yksi pysyy kuitenkin. Tiinan inspiraationa on ollut Jenni Vartiaisen Sinua vaan.


Kirjassa on useita erilaisia kantapäitä. Mä sain tähän malliin tehtyä vielä yhden vähän erilaisen:
unohdin, että korkeustiheys mulla oli aika pieni niinpä kiilalisäykset oli tehtynä jo ihan liian aikaisin. Neuloin sit vaan lisää korkeutta ilman lisäyksiä, siis no problem.


Sitten tulin kohtaan missä alkoi kirjoneule. Siinä piti ensin siirtää muutama silmukka  sinne ja sitten muutama tuonne. Täh häh? Mä en millään ymmärtänyt mitä piti siirtää minne ja miksi. Aikani kun mietin niin en enää tiennyt mistään mitään. Siispä: lähetin e-meilin suoraan Tiinalle. Wau! Vastaus tuli vielä saman iltana suoraan Tampereen messumenoilta! KIITOS Tiina. Ratkaisu oli aivan yksinkertainen ja työ pääsi jatkumaan.

Tuli tuohon toiseen kirjomukseen virhe mutta jääköön se katsojan huomattavaksi;) Päättelyn tein neulalla: ensimmäiseen sukkaan vasemmalta oikealle E. Zimmermanin ohjeella kirjasta Knitting Without Tears (s. 23, kohta 3. Cast-off in Outline Stich). Toisessa sukassa kokeilin oikealta vasemmalle. Ihan ok tulos kumminkin päin.

Tässä kuvassa on värit oikeimmat.


Tekeillä on vielä yhdet Helsinkiä pakoon -sukat. Sitten kyllä pidän tauon näistä kirjoneulesukista. Mua harmittaa kun tuo kirjo-osuus hieman pingottuu jalassa niin kuvio menee epäselväksi. Kirjan kuvissa kaikki on niin nättejä ja selviä mutta omista tulee tuhruisia kun nilkka on sukassa. Pitäisikö sitten olla vielä väljempi neulos? Muutoin sukka on sopivan kokoinen. Nämä on koossa M.
KS

9 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia ja hyvistä langoista. Minulla ei riitä kärsivällisyys noihin monimuotoisiin kuvioihin.

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat! Kirjoneule voi olla kurjaneule, jos langanjuoksut kiristää takana tai sitten kuvio levähtää epätarkaksi kun on jalka sukan sisällä. Ei kai siitä niin leveää voi tehdä, ettei sukka yhtään veny puettuna? Minusta tuo on kyllä aika terävä vielä jalassakin. Ihanan näköistä lankaa.

  VastaaPoista
 3. Upeat sukat❤️ Saa olla kyllä taitava että tuollaisia sukkia pystyy loihtimaan! Mukavaa päivää ja marraskuun jatkoa❤️

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat, ja vielä ilman kyyneleitä ;)
  Erilaiset kantapäät on minusta vähän vaikeita, kun ohjeista ei meinaa saada tolkkua.

  VastaaPoista
 5. Wau, taas sukat Tiinan kirjan ohjeella! Sinä oletkin siitä jo aika monta mallia toteuttanut. Minulla kirja on edelleen melkein vain selailussa, mutta vielä minä alan töihin. Kauniit ovat muuten nämäkin sukat kuten nuo edellisenkin postauksen.

  VastaaPoista
 6. Olet kyllä tehnyt toinen toistaan kauniimpia sukkia ja ihailen kärsivällisyyttäsi kokeilla uusia ohjeita!

  VastaaPoista
 7. Ravelryssä on alkamassa useampi adventtineulonta. I make mittens ryhmässä alkaa norjalaisen suunnittelijan adventti kal. Facebookissa ja Ravelryssä alkaa suomalaisten podcastaajien sukka kal, johon siis saa tietenkin osallistua kuka vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, alan penkomaan uudestaan. Ravelryst a katsoin mutta en vielä osaa sitä niin hyvin että löytäisin etsimääni, mutta nyt ku tiedän mitä etsin niin eiköhän löydy.

   Poista

Kiitos kommentistasi.