torstai 14. marraskuuta 2019

Sukat, pizzalla ja museossa


Kauden ensimmäinen ritarinkukka. Kaunis, nelivanainen! ja upeat kukat.

Pyynnöstä neuloin kahdelle lapselle sukat. Olipa taas hyvä muistutus, että en tykkää neuloa ilman ohjetta ja toisille. Mä oon niin epävarma tuleeko oikea koko, onko hyvät värit jne jne. Muut värit on Regia 4-fädigiä ja keltainen on Lang Jawoll'ia jonka mukana tuli vahvikelanka. Sen unohdin neuloa mukaan ja nyt epäilen, että tämä löyhäkierteinen lanka ei kestä kuin hetken. Ei ollut kivantuntuista neuloakaan. Noh, toivon, että nämä nyt kuitenkin vähän aikaa ovat hyvät ja sopiva koko.Lounaalla käytiin Katajanokalla ravintola Niskassa. Nettiä selaamalla paikan kekkasin ja hyvä oli, että sinne mentiin. Oli oikein positiivinen kokemus. Interiööri kiva ja mikä tärkeintä: pizzat olivat maukkaat, ohuet ja rapeat. Namskis.
Suosittelen. Menen toistekin.
Niska nimi viittaa ahvenanmaalaiseen salakuljettaja Algot Niskaan. Annosten nimet tulevat myös siitä suvusta ja tarinasta.Tuolta olikin lyhyt matka "Rakkauslukkosillan" yli takaisin Krunikan puolella ja Kaupungin museoon uuden näyttelyn avajaisiin. Pullopostia Kurvista on karu tarina mutta tuo esille myös sen, että välttämättä sillan alla ei asukaan  tolkuton kummajainen vaan ihan oikea ihminen. Tässä HS:n arvostelu, kuvia ja kertomus aiheesta.  Kaupunginmuseon ystävinä oltiin kutsuvieraina.Tässä kohdassa mun kamera lakkasi toimimasta! Toissa päivänä se putosi lattialle ja jo silloin vähän tökki tuo linssin sulkeminen. Nyt se jäi kokonaan "ulosasentoon", ei siis mene sisälle, ei vaikka mitä temppuja teen.
Eilen just ajattelin, että vien mun vanhan kameran Kierrätyskeskukseen, samalla kun vein sinne sen yleiskoneen. Sit vaan tuli semmonen tunne, että en vielä viekään. Olisko se nyt sitten ollut etiäinen, että tarvitsen sitä vielä itse. Se on kyllä vähän ison tuntuinen tämä lituskan rinnalla mutta hyviä kuvia sillä saa, ehkä jopa parempia kuin tällä uudemmalla.
KS

2 kommenttia:

 1. Hämmentävä nimi kukalla. En ole kuullut amaryllistä sillä nimellä kutsuttavan. Piti oikein googlettaa, että olenko taas niin ummikko, että luulen tuota amaryllikseksi :O
  Sinulla tuota kulttuuria ja alueellista seikkailua riittää. Minulta menee moni oman kaupungin juttu aina ihan ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sama kukkahan se on. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ritarinkukkan taitaa olla vanhempi nimi.
   Huomautus kaikille: Muistakaa ostaa kotimainen kukka!

   Poista

Kiitos kommentistasi.