torstai 24. helmikuuta 2022

Kakkukahvilla

 

Jouluksi ostamani yksivanainen amaryllis kukki vasta joulun jälkeen. Kukka kuihtui ja leikkasin vanan pois. Mutta . . . siinä näkyi toisen vanan alku ja jätin kasvin pöydälle olemaan.  Kas-kas, siitähän kasvoi sitten hieno toinen vana ja komea neljän kukan kukinto. Leikkasin sen maljakkoon kun ei tahtonut pysyä pystyssä. Siis nautin joulukukastani vielä helmikuun lopulla.

Iso-systeri Maija täytti 85-vuotta! Pitkästä aikaa saatiin olla kakkukahveilla, ja tarjolla oli myös lohileipiä. Ison tiramisu-kakun oli tehnyt Maijan poika, joka on piiitkästä aikaa taas täällä, hänhän on asunut perheineen Fijillä monta vuotta.

Reunassa Marcia - pojan vaimo, Piko ihan kohta 87-vee, Maija, mä ja serkun vaimo siinä takana.


Pojanpoika on taitava taittelemaan paperia =  origameja, sain perhosen.


Matkalla hain Tukuwool lankani lähikaupasta. Lanka oli lähtenyt Titityystä maanantaina iltapäivällä ja tiistaina jo 9.20  tekstari piippasi, että lähtetys on noudettavissa!! Kamala ajokelikin oli ollut mutta niin vaan joku reipas kuljettaja oli matkan selvittänyt ihan normaaliajassa. Matkahuolto ei lähetyksiä turhaan panttaa erilaisissa käsittelypisteissä kuten posti tekee (paketin seuranta kertoo paljon miksi postipaketit viipyvät).

Kotimatkalla ostin kolme "pientä viherkasvia", nämä kyllä kasvavat ihan tavallisen kokoisiksi, jos vaan saan ne pidettyä hengissä. Ovat niin söpöjä tällaisina mineinä. 


Tukuwoolista tulee Rukki-huivi. Sunnuntai-illan kahlasin netin lankauppoja oikean langan löytämiseksi mutta en just sellaista löytänyt. Loppunut joka paikasta tai sitten oli aivan väärän väristä. Kuopiolaisen Pom-Pomin sivulla kerrottiin Suoma single -materiaalin olevan loppu hetkellisesti. Siis: kotimaisella sekä käsinvärjätyllä langalla on kysyntää.


Mulla on nyt kesken vain yhdet sukat ja Pohjolan emäntä, josta puuttuu vain hihat! Eli voin hyvin aloittaa uuden huivin (tai noh, onhan se yksi paksulangasta iso villatakki kesken mutta se on jo ikuisuusprojekteihin siirretty).

Pari ohjetta ja langat on myös katsottuna kunhan joku päivä kaupunkiin asti lankakaupoille ehdin, ja jos saan jemmassa olevia rahoja käyttööni. Nimittäin nyt oli nettipankissa ilmeisesti ruuhkaa ja "Rahastot"-osio ns. suljettu eli yhteys katkaistiin kun sinne yritin päästä! Se taitaa olla tämä Ukrainan tilanne joka nyt sotkee rahamarkkinatkin ja siitä kärsii tällainen piensäästäjäkin, paljon on tililtä jo hävinnyt taivaan tuuliin.  Niillä euroilla olis saanut monta lankavyyhtiä.

KS

7 kommenttia:

  1. Onpa Ihanaa että lopultakin päästään kokoontumaan ja juhlimaan. Upeita herkkuja olette nauttineet. Myös nuo lankasi ovat kauniita kuin karamellit

    VastaaPoista
  2. Herkullista kaikin silmin katsoa!
    Minuakin onnisti jouluamarylliksen kanssa, laitoin sen kesäksi puutarhaan ja uusi kukkahan sieltä putkahti.

    VastaaPoista
  3. Ihana, kun on juhlia.
    Nuo pikkukukat on tosi söpöjä.

    VastaaPoista
  4. Hienoa, kun olette sisarukset voineet tavat toisianne. Mekin tavattiin lokakuussa, jos kesällä...
    Amaryllis on aina vaan kaunis kukka ja nuo minikukat on toisaan sööttejä.

    VastaaPoista
  5. Rukki-huivin malli on tosi kaunis. Odotan jännityksellä huiviasi.

    VastaaPoista
  6. Voi, mikä yhteensattuma: minullakin kukkii joulun amaryllis (tanssiva tikki). Nautitaan punaisesta hehkusta ja kauneudesta. Kyllä yhdessä juhliminen on mukavaa, vaikka pienelläkin porukalla. Hyvää kevättalvea.

    VastaaPoista
  7. On mahtavaa, että olette voineet kokoontua juhlimaan yhdessä! Onnea siskollesi näin jälkikäteen! Meidän joulun ajan amaryllis oli uuden vuoden ajan kukkija :) Toinen kukkavarsi ei auennut laisinkaan. Mikä lie tullut. Mutta se kukkiva kukkavana kukki tosi mahtavasti ja siitä iloa riitti pitkäksi aikaa. Aurinkoisia kevättalven päiviä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.