maanantai 7. helmikuuta 2022

Saaristo - kirjoneulesukat


Ennen joulua Millalta tuli kaarropuseron langat ja kaksi sukkien tekemispakettia. Nyt on ekat sukat neulottu: Taito Pirkanmaa Saaristo-sukat. Oli näissä aika väkertäminen. En oo ennen tehnyt pitkiä täyskirjottuja sukkia. Eli: eka sukka on löysempi kuin toinen, alku oli hankalaa mutta työn edetessä lankojen hallitseminen helpottui. 

Opin myös käyttämään Sarvet-langanohjainta. Se helpotti mutta siis myös sai aikaan hieman tiukemman käsialan. Kuviossa on muutaman kerran tuollainen yhden värin raita ja se onkin varsinainen kompastuskivi: en millään saanut siitä tarpeeksi löysää vaan ne kiristävät. Toivottavasti toiset sukat onnistuvat paremmin.


Lankana paketissa on Roosa-nauha sukkalanka. Se on mun mielestä vähän liian höttöistä, löysäkierteistä sukkalangaksi, tai miten sen nyt ilmaisisi, mahtaako kestää sukan kulutusta. Ja halkeili turhan helposti, seuraavalla kerroksella sain usein korjata edellisen kerroksen "puolikkaan" silmukan.Ehkä tuo on kuitenkin ihan vain mun 'vika' kun keskityin enemmän kuvion seuraamiseen ja lankojen hallitsemiseen. Varret on kyllä kivan pehmoiset eli lanka on varmasti ihan OK muihin vaatteisiin kuin sukkaan.


Toisen sukkapaketin tekemisen aloitan vasta jonkun ajan kulutta, sulattelen tätä ensikokemusta hetken aikaa.

KS

15 kommenttia:

 1. On upeat sukat! On siinä ollut hommaa. Kivat on edelliset säärystimetkin. Osaan kirjoneuletta kahdella langalla just ja just kieli keskellä suuta. Olikin leipomisviikonloppu, kun on ladut ummessa.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis malli. Tuollaiset kokonaan kirjoneulotut on kyllä lämpimät. Tunika ylle ja kylille.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat ja varmasti vaatinut paljon tarkkuutta.
  Minä olen joskus tehnyt kirjoneuleessa yksivärisen kohdan kahdella saman värisellä langalla vuorotellen, niin saa samaa tiukkuutta kuin kirjoen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin teenkin seuraavalla kerralla, siis kahdella langalla saman värin. KIITOS vinkistä!

   Poista
 4. Kauniit sukat nämä. Taitaa olla osa kirjoneuleesta kolmella langalla-huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli muutama rivi kolmella värillä. Ensimmäisellä kerralla olin ihan pallo (lanka) hukassa mutta sitt hoksasin pitää sitä kolmatta lankaa erillään ja oti sen sitt just sen kohdalla sormiini niin kyllä se siitä sitten alkoi sujua. Täytyy vielä kehittää kolmen värin tekniikkaa jos sitä tulee seuraavissa tehtäväksi.

   Poista
 5. Kauniit on sukat ja kauniit värit. Mutta kyllä kuvio näyttää todella aika haasteelliselta. Hienosti taisteltu. Minulla ei rohkeus vielä riitä noin haasteellisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auttanut miettiä uskallanko vaiko en, oli otettava härkää sarvista ja ryhdyttävä hommaan. Oppia ikä kaikki.

   Poista
 6. No nythän on hienot sukat. Tarkkana on saanut olla kuvion kanssa, mutta lopputulos on kyllä sen arvoinen.

  VastaaPoista
 7. On kyllä upeat sukat! Ja siistiä jälkeä. Minä olen tehnyt vain kahden värin kirjoneuletta yhden epäonnistuneen yrittämisen jälkeen ja silloin päätin sen olevan viimeinen yritys. Ja ainakin vielä on päätökseni pitänyt.

  VastaaPoista
 8. Ihanat, ihanat, ihanat sukat ja värit <3 On siinä pitänyt keskittyä neulomiseen, kun on tuollainen kaunis kuvio.

  VastaaPoista
 9. Hienot sukat. En ole aikoihin tehnyt kirjoa kuin kahdella värillä, joten pitäisi taas ottaa joku monimutkaisempi juttu. Tai ehkä ei. Langanohjainta en ikinä oppinut käyttämään. Yritin kyllä, mutta ei sovi minulle.

  VastaaPoista
 10. Kertakaikkisen upeat sukat! Niin upeat, että pitää sanoa vielä toisenkin kerran: Onpahan upeat sukat!

  VastaaPoista
 11. KIITOS kaikille kommentoijille kehuista ja vinkeistä kirjoneuleeseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.