lauantai 25. toukokuuta 2024

Hellettä pitää Turussakin

Kyllä on mulle liian lämmintä mutta en valita kun ei tälle mitään voi, kunhan totean. Olen kyllä jaksanut ulkona kävellä, taas sinne ja tänne, toissailta, eilen ja tänään.

Torstain Linnanfältti opaskierroksen kuvia. Oppaana oli Bryggman säätiön asiamies Mikko Laaksonen. Kuultiin paljon faktaa ja tarinoita alueen menneisyydestä ennen Turun paloa ja sen jälkeen, sodan jäljistä ja sähkölaitoksessa sattuneesta onnettomuudesta ynnä paljon muuta mielenkiintoista tietoa. Ekan kuvan vanhat raitiovaunahallit ovat mun viereisellä tontilla.


Samanlaisia työläisten asuntoja kuin Helsingissä esim. Sadan markan villat Ruoholahdessa.


Eilen katsastin muutaman paikan johonka sain vinkin torstain opaskierroksen oppaalta. Betel-kirkko sisäpihoineen ja kuulemma hyvästä Kasvisravintolasta tulikin oikein hyvä tuoksu.


Arkkitehti piirsi tähän taloon 'oman pyöreän ikkunan', kyllä hän sitten tuossa asunnossa asuikin.


Tuosta olikin lyhyt matka Lankamaailman Pop-Up tapahtumaan, jossa tapasin värjärit Ilun Handu Duunaa, WoolWomen ja Undreamt kauniine lankoineen ja samalla tutustuin kaupan tarjontaan. Sieltä ei olekaan kuvia (!?) mutta kivan Suomi 100 -kaivonkannen bongasin! Mä tykkään kaivonkansista, niitä näkee mitä kummallisempia kun vain katsoo välillä alas, mulla kun on tapana katsoa ylös talojen koristeita yms.

 

Tänään lauantaina kävelin joenrantaa ja ihmettelin sitä kaikenlaista turhaketta mitä maailmalta tullaan tänne myymään = Kansainväliset suurmarkkinat! Ostin juustoa mutta en yhtään tavaraa.

  Lopuksi taas kuva Uskosta. Se tykkää tästä 'ovesta tyhjyyteen', mikä näyttää olevan erittäin yleinen täällä Turussa. Korvat tanassa kissa vahtii pihalla kulkijoita ja taivalla lentäviä isoja ja pieniä tirppejä.KS

8 kommenttia:

 1. Ihanan kesäinen kuvasarja. Turun historia on monivaiheinen. Paljon nähtävää.

  VastaaPoista
 2. Upeita kesäisiä maisemia. Nautitaan nyt lämmöstä todella. Sitä on täällä niin harvoin tarjolla.

  VastaaPoista
 3. Turussa on paljon mielenkiintoista nähtävää. Joo liian kuuma ei ole kiva. Paljon olet jaksanut kulkea ja kokea.

  VastaaPoista
 4. Minun edesmenneitä sukulaisiani on asunut juuri kuvien näköisessä puutalossa. Osoite oli Allintie. Ovatko nuo kuvat samoilta seuduilta?

  VastaaPoista
 5. Ei ole Allintieltä mutta Turku on täynnä samannäköisiä taloja siellä ja täällä. Paljon on tietysti purettu mutta paljon on säästynytkin ja puutalot ovat nykyään haluttuja koteja.

  VastaaPoista
 6. Hesassa oli myös viikonloppuna perinteellinen "maailma kylässä" tapahtuma eli Turku ottanut mallia kansainvälisyydestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma kylässä -tapahtuma on ihan eri ja eri teemainen kuin tämä Kansainvälinen Suurmarkkinat. Tämä on ollut monta vuotta ja se kiertää koko kesän ympäri Suomen. Kävijöitä oli ollut 90000 tuhatta!

   Poista
  2. Jyväskylässäkin on ollut vuosia nämä markkinat.

   Poista

Kiitos kommentistasi.