keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Kuvia päiväkävelyltä

 Tiistaina helteestä huolimatta lähdin kävelylle. Aurajoen rannassa paistaa porotti niin ettei siihen voinut jäädä istuksimaan. Sen sijaan päädyin Linnanpuistoon. Siellä suuret lehmukset muodostavat hienon lehtisalin, tai pesän tms. Monet linnut sirkuttivat ja naakat nauroivat. Kaikkia lintuja en tunnistanut. Hetki oli todella rauhallinen. Neule oli mukana ja niinpä neuloin pitkästä aikaa.

Klikkaamalla kuvaa ne tulevat näkyviin hieman suurempina.


Tuosta paikaltani näin vähän matkan päässä olevan oikein valkoisen pensaan. Lähempänä se paljastuikin tuomeksi, joka on niin tuomenkehrääjäkoin peitossa, että en ole koskaan tuollaista nähnyt.

En ole koskaan käynyt linnan "takapuolella", nyt kiersin sen kokonaan. Heinäkuun 11.- 14. päivinä täällä on Turun linnan turnajaiset. Monena kesänä on niitä pitänyt tulla katsomaan mutta on vaan jäänyt tulematta. Nyt ne sitten ovat tässä kotikulmilla niin eiköhän tule turnajaiset nähtyä.
Turun satama onkin mulle lähin rautatieasema! Hevoskastanjat ovat kukassa, myös punakukkainen puu tässä on.Kun koti-ikkunasta näkyy linna niin rappukäytävän ikkunasta näkyy komea graniittinen Kakola!


KS6 kommenttia:

 1. Oletko muuten käynyt Turun linnassa? Hieno paikka ja varmaan aika viileä vielä. Eläkeläiset pääsevät puoleen hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä ole ehtinyt, ole kyllä aiemmin käynyt siellä monta kertaa. Minulla on museokortti, jolla pääsee 'ilmaiseksi', .

   Poista
 2. Turku on sitten kaunis. Ihanaa kun saat nauttia siellä olosta.

  VastaaPoista
 3. Todella upeita kuvia. Tuomenkehrääjäkoin vahinkoja on täälläkin. Ihmettelin, mistä ihmeestä moinen puun ulkonäkö johtuu ja sanoin jo naapurille, pitääkö puu kaataa. Puu toki tekee lehdet ja toipuu tuosta vielä.

  VastaaPoista
 4. Juu, mutta sun rautatieasemalta pääsee vain Tampereen suuntaan. Turku-Kupittaa väliä muutetaan kaksiraiteiseksi, siltoja menee uusiksi. Valmista pitäisi olla 2026.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Kupittaata olenkin nyt käyttänyt mutta saattaahan sitä tulla matkaa Tampereenkin suuntaan ennenkuin ratatyö on valmis.

   Poista

Kiitos kommentistasi.