maanantai 20. toukokuuta 2024

Kuvia kaupungilta ja kotoa

 

 Uuden talon kattoikkunat mukailevat vanhaa taloa. Etualalla toripaviljonki.

 

Portsan Puutarhakadun katumarkkinoilla oli paljon myyjiä ja väkeä. Viimeisenä kohteena oli Mikaelin kirkko, joka oli heti tutunoloinen koska sen on suunnitellut Lars Sonck kuten Kallion kirkonkin.

Liikkeellä oli myös kaksi enkeliä, heiltä sain siunauksen uuteen elämääni Turussa. 

Täällä on myös Kristiinankatu!
 


 

Valaanpyrstön kohdalla on aikoinaan laskettu vesille sekä Väinämöinen että Ilmarinen.


Käväisin perjantaina Inkoossa, Maija-systeriltä sain pienen-pienen mehiläisvahasta tehdyn kissakynttilän, vaikkapa Uskon synttärinä käytettävä.

 


 Yhtenä yönä Usko oli käynyt leipävarkaissa!

 


KS

10 kommenttia:

 1. Wau, Kristiinankatu ja enkelin siunaus. Usko on tarvinnut yöpalaa. Niinhän me ikäihmisetkin. :)

  VastaaPoista
 2. Olet löytänyt jo monen mukavan äärelle Turussa. 🤗 Tuli mieleen, että Sinulle voisi olla silti iloa tästä linkistä: https://www.turku.fi/ulkoile-ja-kuntoile-citynomadin-opastamana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuolla oli taas paljon hyvää tietoa. Citynomadia ei tule käyttöön koska en älypuhelinta oikein hallitse (enkä haluakaan). Paperikartalla meinaan seutuihin tutustua kunhan saan fillarini tänne. Seniorirannekkeet hankin sitten syksyllä, nyt ei millään kerkiä kaikkiin tarjolla oleviin harrastuksiin yms.

   Poista
 3. Esim. Turun kulttuurikuntoilureittien paperikartat ovat maksuttomia ja niitä saa monesta paikasta: https://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/kulttuuri/kulttuurikuntoilureitit
  Onneksi ilman älypuhelintakin saa vielä palvelua! ♥️ Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. Unohdin ensimmäisestä viestistäni tänään nimeni.

   Poista
  2. Oletko turkulainen? Tunnetaanko me? Aurajoentie-kartta mulla jo onkin.

   Poista
 4. Olen asunut Turussa aikanaan kymmenkunta vuotta, mutta pitkään jo muualla. Olen jättänyt (hävettävän harvoin) kommentteja blogiisi ja joskus laittanut sulle sähköpostia (mm. Luotolaiseen liittyen). Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, siis 'tunnetaan', nimimerkin Sari kyllä muistin mutta en osannut yhdistää ja Sari nimellähän voi olla vaikka kuka.

   Poista
 5. Kivoja tapahtumia on ollut sinulla. Olen yhden lukuvuoden asunut Puutarhakadulla. Hieno katu , ihan oma katu. Niin saa oman kadunkin kun kuningatar Kristiinan kaima. Uskolla on alkanut hiukoa yöllä. Sellaista se on joskus.

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin! Teidän kulmilla enkelitkin liikkuvat ☺️ Varmaan viihtyisä kesä, kun pääset tutustumaan uuteen kaupunkiin.
  Meillä oli käyty rinkelivarkaisa 😺 t. Sartsa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.