tiistai 4. kesäkuuta 2024

Neuleleirillä

Käväisin Neule'retriitillä' eli mun makuun Neuleleirillä (laittakaa tapaamisille jotain muuta nimeksi kuin -retriitti).  Jalovilla järjesti nyt kolmannen kerran neuleviikonlopun Sääksjärven rannalla. Osallistujia oli peräti 35! Mahtava määrä langoista ja neulomisesta innostunutta nuorta ja vanhaa.

Syötiin ja taas syötiin, välipalaa ja iltapalaa, lounasta ja päivällistä. Useat saunoivat ja uivat aamuin illoin. Äänimaljojen äänet ja värähtelyt rentouttivat ja toisaalta saivat tunteita pintaan.









 Menomatkalla ehdin pikaisesti kuvata Rexin aukiolla olevia sammalhahmoja, yksi puuttuu.




Junamatkoilla mennen-tullen (Turku-Helsinki-Turku) virkkasin kukkaron ja siihen korttikotelon. Tuli ihan kiva, ehkä vähän tiukka mutta pysyvätpähän tavarat sisällä.




Kässäpuodin puodista ostin Tukuwool Sock vyyhdin kokeiltavaksi kun se on nyt niiiin pehmoista. Oikeasti on, sain hypistellä tekeillä olevaa Ilo-sukkaa, joka on Folkkia ja villaa festareiden yhteisneulontasukka. Lankojen vaihto/kirppispöydältä otin Lanettin BabyUll kerän koska siitä saa just hyvän Cousteu-pipon just oikeassa värissä.


 Superhyvä juttu tässä reissussa oli se, että vihdoin sain polkupyöräni tänne Turkuun. Nurmijärven kirkonkylältä lähtiessä sitä oli kyllä tosi-tosi vaikea saada linja-auton rahtitilaan. Pakko oli onnistua ja onnistuihan se lopulta. Junaan se sujahti sujuvasti ja konnari oli avulias neuvomaan vaikka ei sitä sitten tarvinnutkaan laittaa sellaiseen pelottavan vaikean näköiseen roikottimeen tai mikä lie se on.

Koska tiedossa oli pyörän tuominen kotiin niin pakkasin leirille mukaan vain pienen repun, ja CPAP-laitteen. Lähtiessä se kyllä unohtui leiripaikalle mutta onneksi ei ollut pitkä matka se hakea kun tieto unohduksesta saatiin Johannalta. Kaikilla muilla oli kantamuksia niin, että hyvä kun kädet riittivät. Mutta olihan se kiva nähdä paljon kauniita valmiita neuleita, joita heillä oli vaihtovaatteina.

Nyt täytyy vaan tottua tähän Turun villilänsi-pyöräilyyn. Täällä on ja ei ole pyöräkaistoja, monet ajavat ilman kypärää. Ja ne jokaipaikan kauhistus sähkölaudatkin ovat kaiken keskellä väistettävinä. Nehän eivät väistä!
 

Kässäpuoti järjestää Folkkia ja villaa -tapahtuma 27.7.2024 Jumesniemellä Hämeenkyrössä. Olen siellä ollut kaksi kertaa ja se on kertakaikkisen mukava tapahtuma ja päivä. Suosittelen. 


PS Yksi leirin suuri anti oli se, että kun harmittelin uuninluukkuni tosi tiukkaa ja hankalaa avaamista niin joku totesi " se lapsilukko" ! Heureka! Heti kotiintultua ruuvasin moisen lukituksen irti ja kas-kas, nyt luukku aukeaa hienosti! Kiitos tästäkin vinkistä, aina kannattaa puhua kaikenlaisista asioista ja oppia uutta, saada tärkeätä tietoa ym.

KS

4 kommenttia:

  1. Voi miten ihana idea neuloa ja tehdä käsitöitä isommalla porukalla. Voi kunpa tuollaisia leirejä olisi enemmänkin
    Tuo Tukuwool-lanka on ihanaa neulottavaa ja apua miten ihanaa vihreää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä leirejä on mutta ne kovin vaikeasti löydettävissä. Sattumalta huomaa jonkun ilmoituksen jossain. Tämän nyt tiesin Jalovillan ja Kässäpuotia seurattuani.

      Poista
  2. Naapurissasi tapahtuu: https://www.ts.fi/uutiset/6350451

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas vaan, tämä ei ole vielä tullut vastaan tapahtumissa kun tiedotusta aktiivisesti seuraan. TUo taitaa kyllä jäädä käymättä koska onBrinkkalan lankatori ja ystävä käymässä. Kiitos tiedosta!

      Poista

Kiitos kommentistasi.