perjantai 7. kesäkuuta 2024

Kässäilyä ja kulttuuria

 Ei ole kaupallinen yhteistyö

Käsityökuplatkussa ei ole kaikenmaailman lankoja mutta Salla tilaa tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan asiakkaan tarvitseman langan. Mä tilasin ekalla visiitillä Raffiaa sinisenä toiseen kesähattuun. 'Saattaa kestääkin' oli toimitusaika  mutta lanka tulikin tosi nopsaan. Ilmeisesti oli ollut muutakin samasta paikasta tilattavaa.

Tiistaina otin fillarin alle ja polkaisin noutamaan langat. Vähän ns eksyin matkalla kun täällä on nuo kadunnimikyltit vähän huonossa jamassa. Mutkan kautta löysin kuitenkin perille. Fiksuna olin ottanut virkkuukoukun ja ohjeen mukaan niin saatoin istuutua virkkaamaan hyvään nojatuoliin. Paikalle tuli muitakin kässäilijöitä, vakkareita joihin toivottavasti pikkuhiljaa tutustun paremmin.

 



 

Hyvää Isontuvan jäätelöä ja Askaisten prännärin erinomaista kahvia tunsin ansainneeni fillaroinnin päälle.


Paikalla on myös nypläysnäyttely (päättyy lauantaina 8.6., silloin KIP-neulotaan sään salliessa ulkona) ja mahdollisuus kokeilla nypläystä. Parin päivän takaisessa FB-postauksessa näyn minäkin nypylöiden ääres. Joo, on se kivaa ja ehkä ei niin vaikeata kuitenkaan mutta en mä nyt näin haastavaan harrastukseen enää sorru.


Torstaina hain pari kirjaa kirjastosta. Vanha puoli on oikein vaikuttava. Walter Runebergin 1893 tekemä PAX-veistos komeilee porrasaulassa.




Usko uinuu ilta-auringon lämmössä.



KS

1 kommentti:

  1. Tuossa kuvassa taitaa olla kuuden parin utti. Ei nypläys ole ollenkaan vaikeaa, kun oppii lukemaan mynsteriä. Sen jälkeen voi tehdä vaan ja ajatella omiaan. Rentouttavaa hommaa. Opettelin sen joskus 70-luvun puolivälissä opaskirjan avulla. Ajattelin, että jos miehetkin osaavat nyplätä, ei se kovin vaikeaa voi olla. :) Eikä ollutkaan.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.