keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Kasvitieteellisessä puutarhassa

Kiva yllätys oli kun sain viesin ystävältäni Marlelta, että hän on nyt Turussa serkkunsa kanssa ja kyseli menovinkkejä. Päädyttiin sitten menemään Kasvitieteelliseen puutarhaan koska olin sinne tällä viikolla aikonutkin mennä. Fölin vesibussilla Ruissaloon pääsikin tosi nopsaan, sitten vähän peltomaisemassa kävelyä ja kohta puutarha olikin jo edessä.

Marlella on Museokortti puhelimessa ja se olikin piiiitkä ja vaikea prosessi saada kortti 'ladattua esille' ja näytettyä kassalle. Uh-huh, tuo aplikaatio kyllä vaatii pikaista ja täydellistä parantamista.

Pionit eivät vielä olleet kukassa, osa oli jo kukkinutkin mutta suuri osa oli nupulla. Menen siis uudestaan katsomaan ne.
Ruissalossa on runsaasti tammia. Niihin on tarttunut kelmukovertajakoi! Se syö lehtivihreän lehdistä jättäen ne kuivuneiksi kurttuisiksi lehdiksi puuhun. Jäks. En hoksannut kuvata kuivia lehtiä mutta pari tammea kuitenkin. Trooppisissa kasvihuoneissa on mitä ihmeellisempiä kasveja. Joitain tuttujakin kasveja, ihme että ne menestyvät kotioloissa kun tuolla niillä oli niin erikoiset ja kosteat oltavat.
Kaunis kuvauspenkki!

Bussilla tultiin takaisin kaupungin puolelle, Marle ja Kirsti jatkoivat vielä Kakolaan. KIITOS seurasta ja tervetuloa Turkuun toistekin.

Sain Marlelta kauniin pussukan. Monen monta kivaa ja käytännöllistä pussukkaa olen vuosien varrella häneltä saanut.


Tällä reissulla nähtiin monta hauskaa maalattua sähkökaappia. Kuvasin tämän yhden kissamaaalauksen.


KS

5 kommenttia:

 1. Voi tammiraukkoja. Meidän lähistöllämme on muutama oikein komea tammi. Pitääkin käydä siellä katsomassa onko heille käynyt samoin.

  VastaaPoista
 2. Upea puutarha, moninaiset kasvit.

  VastaaPoista
 3. Kiitos seurasta ja hyvästä opastuksesta! Hienoja kuvia! Ihanaa kesää uudessa kotikaupungissa! T. Kirsti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kiva tavata ja tutustua. Mihinkä mahdoittekaan jatkaa matkaanne.

   Poista
 4. Aurinkoista ja mukavaa juhannusta sinulle. Turussa onkin varmaan paljon nähtävää ja retkikohteita, ei käy aika pitkäksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.