sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Kaikenlaisia menoja

Kiirettä on pitänyt! Marlen jälkeen perjantaina tuli Virpi ja oli ihan yön yli, nukkui Boressa. Oli oikein kiva visiitti. Juteltiin paljon, käytiin iltapalalla läheisessä ravintolassa ja lauantaina lounas syötiin Kirkkopuiston terassilla.

 Brinkkalan lankatorilla tavattiin monta värjäriä ja Virpi taisi ostaa lankaakin. Mä ostin tämän rannemittanauhan, tosi kiva.


Ompelin uuden päällisen korituoliini. Purin vanhan niin sain pehmusteen käytettyä ja kaavan uuden kankaan leikkaamiseen. Koristetikkauksia en tähän ompele kun niistä ei kuitenkaan tulisi siistit. Uskoa varten ompelin jämistä pienen 'tyynyn', ettei mun tarvitse istua sen jättämiin karvoihin. Tuo on helpompi ottaa pois kuin joka kerta harjata karvat pois.
 

Maanantaina tuli Maria. Aluksi käveltiin 'vanhassa kaupungissa'. 


 

Käytiin Taiteen talossa katsomassa näyttely Dressed for Dinner. Ruokalajeja oli joka lähtöön, kuvasin Pekingin ankan.  

Tietysti Maria kävi katsastamassa uuden kotini, takaisin kaupunkiin käveltiin joen rantaa ja Förillä toiselle puolelle. Sadekuuro yllätti mutta ei se meitä haitannut. Vettä tulikin tosi paljon sillä huleviemärit suorastaan syöksivät vettä jokeen.

Keskiviikkona kylässä kävi isosysteri Piko ja tyttärensä Inkku. Koti todettiin valoisaksi ja hyväksi, 'feng-sui' olisi kuulemma parempi jos sänky olisi toisinpäin. Kauppahallin halusivat nähdä ja haukkapala syötiin Deliberissä. He yöpyivät Hamburger Börssissä mutta ei enää torstaina tavattu. Lähtivät täältä  suoraan Pikon mökille juhannusjuhlaa valmistelemaan.

Juhannusaattona kävin tietysti torilla ostamassa mansikat ja muut herkut. Illansuussa neuloin Vaaka villatakkia odotellessani vesibussin lähtöä. Pieni kierros joella ja Ruissalon telakalla käytiin kääntymässä takaisin. Molemmat jättilaivat olivat lähdössä Tukholmaan. Kaunis ilta niillä mennä saariston läpi. Mä jäin kyydistä 'omalla' vesibussipysäkillä Forum Marinumilla! On se hienoa kun vesibussilla pääsee korttelin päähän kodista:)

Juhannuspäivänä neuloin kotona tässä ranskalaisen parvekkeen ääressä, ihan kuin olis ollu oikealla parvekkeella paitsi että kaikki tarvittava olikin käden ulottuvilla.


Alkavalla viikolla onkin sitten vuorossa Turun Keskiaika ja Käsityöläismarkkinat. Näitä varten olen usein matkustanut Turkuun mutta kas-kas! nyt ne ovatkin vain kävelymatkan päässä ja voin käydä vaikka joka päivä! Jezz! Mä niin tykkään täällä asumisesta ja nautin olostani!

PS Kaikki toivat tuliaisia mutta ihanasti ajatuksella, että ei mitää tavaraa! Näkkileipää, juustokeksiä, suolaa, suklaata ja Uskolle herkkuja. Kiitos!

KS

9 kommenttia:

 1. Onpa siellä sinulla eloisaa. Ei tule aika pitkäksi. Kovin on tapahtumarikasta sielläkin vaikka niinhän se taisi olla entiselläkin asuinalueellasi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sinulle, kun pääsen näin ihanasti upeille kierroksille synnyinkaupungissani.

  VastaaPoista
 3. Ihanat ja tunnelmalliset kuvat.Taidat kotiutua mainiosti Turkuun. Ihana tuo vanha kaupunki. En ole koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, tänne on hyvä kotiutua. Hyvä henki koko kaupungissa. Tämähän on ihmisen kokoinen kaupunki, kävelymatkan päässä on melkeinpä kaikki tarvittava.

   Poista
 4. Nyt kun olet 1+ kk Turussa asunut ja paljon siellä liikkunut, niin mikä on käsityksesi turkulaisista? Ovatko he niin tylyjä muualta muuttaneille kuten Turun ulkopuolella puhutaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei ole ollut tyly tai muutenkaan hylkinyt tulokasta. Paljon olen ollut puheissa turkulaisten kanssa ja kaikki ovat jutelleet kivasti ja neuvoneet kun olen tietä kysynyt. Pari nuorta isää katsoi ihan puhelimeltaan kaukanako on paikka mistä kysyin!Toisaalta osaan aika hyvin nähdä kehen kannattaa ottaa kontaktia. Pari kertaa olen ynähdyksen saanut vastaukseksi mutta sitä osasin odottaakin. Eihän kaikki ihmiset ole sosiaalisia eivätkä halua tuntemattomille puhua. Ei sellaista pidä yleistää koko paikkakuntaa koskevaksi epäystävällisyyttä. Kun ystäväni oli täällä kylässä niin hänellekin juteltiin terassin lounaspöydässä ihan tavallisesti vaikka ilmi kävi, että oli ihan Espoosta asti. Ja mut toivottettiin taas kerran tervetulleeksi.

   Poista
 5. Onpa kivat näköalat sinulla kun Turun linnakin näkyy ikkunastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo näkymä oli yksi syy valita tämä asunto. Illalla valaistuna se on kaunis ja vaikuttava näky. Talven pimeydessä varmasti jopa huikea.

   Poista

Kiitos kommentistasi.