keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Raparperipiirakka

Uuden kodin eka leivonnainen on rapsupiirakka. Ihan hyvä siitä tuli mutta seuraavalla kerralla vähemmän paistoaikaa. Mulla on nyt kiertoilmauuni ja se on vähän outo mutta kait senkin oppii. Pitää vaan laittaa muistiin mitä säätöjä nyt on ollut.

 Hyvä syy pysyä sisällä: epämiellyttävä helle ja hurjan korkea UV.



Eilen olin muutamalla uudella kadulla kun kävin hammasteknikolla (kaikki tällaiset palvelut täytyy etsiä uudessa kaupungissa). Park Hotel on kyllä joskus koettava ihan yön yli. Siellä on ollut Jaakko-papukaija noin 30 vuotta vieraita ilahduttamassa. Se on kuitenkin menehtynyt vuonna 2018.  Viereiseen Puolalanpuistoon täytyy käydä tutustumassa, toisella kerralla.


Torikahvit Naantalin Aurinkoisessa. Naantalissahan aurinko paistaa yötä päivää tai ainakin aamusta iltaan. Turun torilla on kiva kun kaikkilla kahviloilla on ihan oikeat tuolit ja pöydät. Hyvä istua ja viihtyä. Ei mitään keikkuvia pieniä jakkaroita. Tässä kahvilassa on jopa pari sohvaa. Tämä tori on kyllä viihtyisä, aurinkoinen ja kojut kivan keveitä, ei mitään telttavirityksiä.



 

Iki-ihana Triumph-mainos, kaunis fontti.


Yliopistokadulla on näinkin kaunis vanha rakennus. Tällaisia on täällä paljon siellä täällä ja niissä kauniita yksityskohtia. On mitä katsella ja pysähtyä ihailemaan.

KS

2 kommenttia:

  1. Raparperi piirakka on herkkua. En vaan ole täällä löytänyt raparperia kaupoista. Oiskohan torilla.
    Kivoja paikkoja sinulla siellä tutustuttavaksi.

    VastaaPoista
  2. Raparperipiirakka on herkullista. Teen aina Maisemakahvilan raparperipiirakkaa ja samalla ohjeella kaikki marjapiirakat.
    Onpa siellä kunista ja aurinkoista. Minä olin taas koko päivän ulkona. En pala, vaikka en kytä ihorasvoja ollenkaan. Ehkäpä juurikin siksi. (ja olen parkkiintunut paksunahka)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.