perjantai 23. marraskuuta 2012

Alpakkajumpperi

Mä oon ihan unohtanut esitellä mun huippuhienon alpakkajumpperin. Se valmistui jo kesällä saaressa. Paljon oon sitä käyttänyt ja on tosi kiva.

Lanka: Bolivialainen Caserita 100 % alpakka, (väri nr 7850), Vihreästä Vyyhdistä viime syksynä. Noin 360 grammaa, vähempikin olis riittänyt jos olisin tehny hihat vähän kapeammiksi.
Puikot: 3.5 Addi-pyörö
Malli: oma, ihan peruslaatikkomalli, hihasilmukat poimittu hiha-aukosta. Kaula-aukkoon tein tavallisen raglankavennukset. Hihat ja kaula päätelty i-cord-päättelyllä.

Kaula-aukon silmukat oli odottaaneet puikolla niin kauan, että olivat aivan hirveät kun niistä neuletta jatkoin. Niiden kohdalle jäi kurja raita. Noh, hätä keinot keksii: ompelin raidan piiloon ketjusilmukoilla! Siitä tulikin sitt ihan kiva ketjukokonaisuus poimittujen silmukoiden kanssa. Koristeeksi ompelin Tallinnasta ostetun napin, joka on just samaa värimaailmaan puseron kanssa.


Kävin sitt Ogelista ostamassa Jannea ja nyt alko lapasetkin sujumaan ja tuleen suht oikean kokoisia, tai siis ainakin lapasen näköisiä.
 

Mulla on tässä blogihommassa menossa semmonen projekti, että yritän saada "Tallinnan lankakaupat" jotenkin luettavaan muotoon ja puuttuvia kuvia lisättyä. Niissäkin kirjoituksissa on jokunen Vuodatuksen hävittämä kuva, arrggh. Osan mä saan takaisin Kuvagalleriani kautta ja loput levykkeiltä, mutta ne onkin jo pakattu ties mihin laatikkoon;)

Enpä tiedä tarviiko noita mun kauppaohjeita enää kun hyviä ohjeita on saatavana muualtakin, esim:
Karnaluks Tallinnassa -blogi
Tallinn Tourism -sivusto, siellä on listattuna lanka- ja kangaskaupat

KS

14 kommenttia:

  1. Kyllä sinun kauppaohjeet ovat olleet hyvä apu Tallinnan lankamatkalaisille ja sinä kun vielä käyt siellä niin usein, olet voinut päivittää tietoja ajantasalle. Jos vaan viitsit tehdä, niin kyllä varmaan ohjeillesi on käyttöä!
    Kiva pusero!

    VastaaPoista
  2. Kyllä minä ainakin edelleen neuvon sinun ohjeillasi ihmisiä suunnistamaan, eikä ainakaan minulle ole tullut tietoa, että ei olisi onnistunut. Päinvastoin.

    VastaaPoista
  3. Tuo sinun alpakkajumpperi on livenä tosi ihana. Ja kaula-aukko tekee siitä kivan ja mielenkiintoisen.
    Olet ostanut kivan värisiä Janne-lankoja. Niistä tulee varmasti mieleiset lapaset.

    VastaaPoista
  4. Ai niin tää oli tää pusero joka valmistui mun saarivisiitin aikaan, mä olin ihan unohtanut tän! Se on kyllä niin ihana ja värikin kaunis :) Se on just ikävää jos työ jää odottamaan niin silmukat löystyy ja näkee mistä kohdasta on jatkettu, mutta ainahan sä näppäränä naisena keksit niksit pulmaan kuin pulmaan :D

    Janne on kyllä hyvä lanka, itekin hamstrasin sitä muutaman kerän puodista viime lauantaina kun olin siellä myyjänä :)

    VastaaPoista
  5. Ihana pusero ja korjaus on kuin asiaankuuluva. Nappeja pitäisikin opetella käyttämään koristeina eikä aina vaan kiinnittiminä.
    Noista langoista tuleekin komeat lapaset.
    Samaa mieltä kahden ensimmäisen kommentoijan kanssa, laita vaan ne ohjeet tänne, minäkin aina neuvon katsomaan Kristiinan Silmukoista.

    VastaaPoista
  6. Kyllä kauniin paidan olet neulonut.

    VastaaPoista
  7. Nätti pusero! Usein olen huomannut, että niitä perusmalleja tulee eniten käytettyä.

    VastaaPoista
  8. Tosi kaunis pusero :) Enpä ole tiennytkään että Jannea on myös tuollaisena liukuvärjättynä, lila näyttää tosi kauniilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jannessa ja Maijassa on kivoja värejä noissa monivärisissä, ne on lyhyitä pätkävärejä, ei siis liukuva värjäys.

      Poista
  9. Alpakkalangat on ihania!! Seuraavalla Karnaluksin reissulla toivottavasti tarttuu mukaan kerä jos toinenkin...

    VastaaPoista
  10. Hei, unohditko vaihtaa blogin osoitteen Blogilistassa? Olin klikkanut suosikkisivun siun vanhaan blogiin, eikä uuteen blogiosoitteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Blogilistalla molemmat blogit omilla osoitteillaan. Siis tämä uusikin on siellä.

      Poista
  11. Täältä on ollut mukava käydä tutkimassa Tallinnan kauppoja ja kaikkea tarpeellista tietoa, kun tänä vuonna olen käynyt 2 kertaa.
    Mielenkiinnolla luen myös Hesan esittelyistäsi. Juuri katsoin Kampin kappelista jutun. Olisi ollut tosi kiva tavata, tarkoitus oli laittaa viikolla juttua tulostani, mutta tuli niin esteitä, että jäi viime minuuteille. Mukava seurata tuleeko talvi ensin sinne etelään!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.