sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Hagiksen markkinat ja kissaverkko

Taas on uusi kuukausi alkanut ja Hagiksessa oli Maalaismarkkinat. Siellä ei nyt ollutkaan sitä kirjontamyyjää, olisin ostanut yhden huoneentaulun. Noh, ensi kerralla sitten tai nettitilauksena. Nyt ei ollu grillillä niin pitkää jonoa kuin viimeksi niinpä söin Kivikylän superhyvän ryynärin puolukkahillolla. Namskis.
Vähillä ostoksilla selvisinkin:
Saunavihta vanhemmalta naishenkilöltä ja Sate Herkkutuote, perheyrityksen valmistamaa superhyvää toffeeta. Appelsiininmakuista en ole vielä maistanut (ei makeaa mahan täydeltä) mutta salmiakinmakuinen on tosi hyvää, oikein salmiakkifriikin toivemaku, ja sitä on just riittävästi eli sopivasti.

X X X X X

Viikolla ostin Musti&Mirristä kissaverkon. Saiturinpörssistä ostin kukkatukikeppejä, 150 cm pitkiä ja nippusiteitä. Kotoa löytyi sopivan kokoisia jotain verhokoukkuja jotka laitoin nippusiteellä katonrajaan ja siihen sitt ripustin verkon.

Oli siinä huoneen täydeltä verkkoa kun tuon tiiviin nipun avasin.
 Tukikepit tulee alareunaksi mutta kiinnitystä täytyy vielä vähän  virittää, samoin sivureunoja.
 Vaan kyllä tämä on hyvä. Nyt ei tarvi olla sydänsyrjällään kun Hali on parvekkeella. Eihän se siellä yksin olekaan mutt kun tuuletusikkunankin rako on tarpeeksi iso kissan tyhjyyteen hypätä niin en ole uskaltanut selkääni kääntää kun partsilla olemme olleet.
X X X X X

Hali on aika hyvin antanut mun käsitöiden olla rauhassa, joskus käy tarttumassa korista työhön tulevaan lankaan. Mutta keriminen näytti kiinnostavan erityisesti ja siihen lankaan se kävi koko ajan tarraamassa.
KS

17 kommenttia:

 1. Tyytyväisenä katti parvekkeella.

  VastaaPoista
 2. Hei. Kisu tykkää liikkuvasta kohteesta. Ensin vaaniminen, sitten hyökkäys:)

  VastaaPoista
 3. On tuo vaan niin suloinen ja vyyhditys ei meilläkään suju ilman apulaisia:)

  VastaaPoista
 4. Onpas nyt Halin kiva ja turvallinen ulkoilla partsilla. Ja kunhan kesä tulee, niin voi pitää partsin ovea aukikin.
  Ryynäreitä ja salmiakkitoffeeta, nam.
  Minä en ehtinytkään sinne Hagikseen, kun tuli pari pitkää puhelua ja muuta niin, että meni pitkästi yli puolen päivän.

  VastaaPoista
 5. Siis mitä mitä, Kivikylän ryynäreitä??? Oikein niitä kunnon possunlihamakkaroita ohranryyneillä höystettynä? Miks mä en tiennyt noista, niiden takia olis ajellut pidemmänkin matkan. Noita saa yleensä vain äidin luona, siellä melkein Kivikylän naapurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep, ihan oikeita ryynäreitä, siis grillattuna. Huhtikuussa sitt taas ovat Hagiksessa. Lauantaina oli olleet jossain Espoossa. Ja Kivikylällä oli myös myymälä -sellainen auto- ja siinä olikin pitkä jono. Kaikkia Kivikylän tuotteita näytti olevan tiskillä tarjolla.

   Poista
 6. Hali on leikkisä ja ei ymmärtänyt miksei nyt saisi kun mukavasti lanka vilistää.Hyvä tuo verkko juttu.

  VastaaPoista
 7. On sulla ollut virittelemistä tuon verkon kanssa mutta hyvin onnistuit ja nyt on partsihankaluudet selätetty.
  Mitäs meinaat neuloa tuosta langasta?

  VastaaPoista
 8. Ei noiden eläinten ja lasten kanssa voi olla liian varovainen. Hienosti sait verkon asennettua ja nyt on Halin turvallista ulkoilla partsilla.

  Kun olin ihan pieni, niin meidän kissa tippui kolmannesta kerroksesta ikkunasta. Tosin ei sille käynyt kuinkaan. Ehkä se käytti vaan yhden niistä hengestään. Parempi kuitenkin, kun Hali ei pääse edes kokeilemaan.

  VastaaPoista
 9. Kivoja postauksia sulla ja kaunis pinaattitunika. Mulla on ne Riihivillan vanamot edelleen käytössä, vaikka ovat yli 15 v sitten neulotut. Ovat huopuneet ihanan tiiviiksi ja lämpöisiksi.

  Enpä ollut kuullutkaan tuollaisesta kissaverkosta, mutta varmasti käytännöllinen. Hali on niin ihanan näköinen. Ihan voin kuvitella miltä tuntuu sormet upettaa turkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää verkko on siis semmosta vähän niinku kalaverkko. Vuosaaressa terassi oli verkotettu semmosella vihreellä rautalankaverkolla.
   Hali on niin kiva kaveri, ei tarvi yksin nököttää.

   Poista
 10. Sä olet monitaitoinen, monelta jäisi tollanen verkko ripustamatta.
  Näitkö, viimeisessä Kotiliesi-lehdessä oli yli 80-vuotias rouva joka on viettänyt useita kymmeniä vuosia kesänsä Kaunissaaressa miehensä kanssa. Tänä vuonna ei taida enää mennä, myi varusteet jollekkin nuorelle parille, koska miehensä on kuollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon vähän semmonen pelle-peloton eli pitää keksiä kaikenlaisia ratkaisuja niin onnistuu. Tuo verkkokin kun piti saada laitettua poraamatta mitään ripustuksia yms.
   Kiitos vinkistä, en oo nähny tuota lehteä. Tunnen naisen hyvin, on täällä blogissakin ollut esillä.
   Viime kesänä toimittaja ja kuvaaja kävivät saaressa ja muakin haastateltiin ja kuvattiin koko mun asumus. Saas nähdä kevään aikana onko mikään lehti ostanut sitä juttua;)

   Poista
 11. Eipä pahemmin meidänkään kissat ole lankojani sotkeneet. Välillä täytyy muistaa piilottaa nuo puu- tai bambupuikkojen päät. Ne voisivat olla aika säleillä jos tuo nuorempi kisu pääsee hampaitaan teroittamaan.

  VastaaPoista
 12. Hassua, me kysyttiin just perjantaina Mustista ja Mirristä kissanverkkoa (olis ollut sinne alennuskuponkikin, joka ei käy esim. hiekkoihin), mutta ei ollut! Odotellaan nyt sitten Zooplussalta tilausta, hm. Mielenkiintoista miten saadaan verkko paikalleen ja toimimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zooplussasta sen verkon saakin Paljon edullisemmin! Mä huomasin sieltä katsoa vasta kun olin ostanut M&M:stä. Tai noh, mähän halusin sen kuitenki heti-nyt, eli ehkä en olis jaksanut odottaa Zoon postia;)
   Toi on kyll superhyvä, ja nyt ku viritin sitä vielä vähän niin on bueno.

   Poista

Kiitos kommentistasi.