maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kässäkysymyshaasteen vastaukset

Helmikuun loppupuolella sain Terhiltä haasteen vastata näihin vaikeisiin kässäkysymyksiin.
Haasteen säännöt: Kiitä ja linkitä bloggaaja jolta sait tämän haasteen. Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata 11 kysymykseen, jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten viisi uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait tämän.
 
1. Mikä on kunniahimoisin käsityöhaaveesi?
Tehdä kuvakudos tai jotain muuta tosi hienoa kangaspuilla. Tämä ei tule toteutumaan mutta haave on kulkenut mukana elämässäni niin pidän sen hamaan loppuun asti
.
2. Mikä on ollut kunniahimoisin toteutuneista käsitöistä?
Lähtökohtana oli postimerkin kokoinen kuva josta tein luonnoksen ja toteutin ryijyn. Nyt olen tekemässä kolmatta samanlaista mutta kuitenkin siitä tulee omanlaisensa.

3. Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta,kun ei osaa päättää mitä?
Joskus haahuiluun ja miettimiseen menee se aloittamisen hetki, siis jää aloittamatta.

4. Mitä käsityötä teet mieluiten?
Hetkillä ja ajoilla on omat mieluisat tekemisensä.
 
5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?
Ei liity mitenkään. Olen kyllä jonkun aikaa ollut lankakaupassa myyjänä kiireapulaisena.

6. Vallitseeko työpisteessäsi(tai missä ikinä välineitä säilytätkään)totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys.
Hyvässä järjestyksessä materiaalit ovat mutta silloin tällöin vallitsee kaaos kun esille otettuja tavaroita ei tule laitettua takaisin paikoilleen.

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varstossa valmiina odottamassa,mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään. Kuinka kauan olet sitä säilönyt.
Jotain askartelumateriaaleja on tullut hankittua mutta enpä ole niistä mitään tehnyt. Jokusen vuoden ne on tuolla inspiraatiota odottaneet.

8. Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä?Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen,rauhoittuen? Miten?
Liinojen neulominen on erityisen rauhoittavaa ja vie joskus ihan muihin maailmoihin. Joku mukamas hyvä idea/tekniikka tms. täytyy tehdä heti-nyt-just. Useimmiten olis kannattanu vielä miettiä tovi. Joskus joku lanka tai malli innostaa neulomaan vielä vaikka silmät jo lupsuu. Haasteellista työtä teen innolla ja mielenkiinnolla ja usein miettien voisiko tämän tehdä toisinkin.

9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa,mutta oletko sinä keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi.
Useinkin! Siinä vaan käy niin, että sitt joku muu keksii saman tai samanlaisen jujun. Viimeisin sovellutukseni on: i-cord päättelyssä pitäisi kolme neulottua silmukkaa siirtää vasemmalle puikolle. Miksi ihmeessä? Käytän i-cordiin kahta sukkispuikkoa, otan neljännen silmukan työstä sukkikselle ja työ etenee joutuisasti.
 

10. Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?
Kyllä mä ysin antaisin.

11. Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?
Neuleystäviltä olen vuosien mittaan saanut monenlaisia kivoja käsitöitä. En niitä osaa enkä voi mihinkään rakkausjärjestykseen laittaa. Jokunen työ on esillä koristeena, esim. Terhiltä saamani sanomattoman upea enkeli.
Ehkä eniten käytetty on Virpiltä saamani neulatyyny ja saksikoriste. Tietysti jokuset saadut sukat on jo loppuunkäytetyt:)

Tähän kuuluisi keksiä 11 uutta käsityöaiheista kysymystä valitsemilleni blogilaisille,mutta uusia kysymyksiä ei ole haasteen eteenpäin laittaneetkaan keksineet, niinpä nämä kysymykset jäävät voimaan. Ne voi napata mukaansa ken haluaa, en haasta ketään erikseen.
KS

9 kommenttia:

 1. Kiva kun kävit kylässä! Sinun blogia en ollu kait aiemmin löytäny blogilistalle ja vuodatuksen rempassa katos jokskii aikaa se seuraamieni blogien virta kojetaululta. Nyt en oo vielä oikein osannu alkaa sitä käyttää, kun toimii hiukan erilailla kun ennen.
  Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 2. Ja ryijytyö se sullakin! Toi icordi täytyy pitää mielessä.
  Muuten - kun muistelee tarpeeks vanhoja niin vuodatuksestakin löytyi jotain...
  Ai niin - ja niist mun onnettomist kuva-arkistoist löyty kuva teidän visiitist meille:-)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista!! Tämä on ollut tosi kiva haaste, mukava on ollut lueskella vastauksia!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että kissapistely on kovassa käytössä, siihen se tarkoitettiinkin. Kuin myös biscornu. Enpäs enää muistanuyt noitakaan tehneeni. Hyviä vastauksia olt keksinyt, ja jaksanut vastata noin isoon haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mä kyll käytän kaikkea mitä oon saanu vaikk ois kuinka nättiä ku mun mielestä ne On tehty käyttöä varten! Ei kaikkea voi museoida, ja silleenhän ystävät on mielessä ku on niiltä saatuja juttuja esillä ja käytössä. "Ei komeroon-kampanja".

   Poista
 5. Kiva kun otit haasteen vastaan. Oli mukava lukea sinunkin vastauksesi.

  VastaaPoista
 6. Mikähän mun blogia vaivaa ku tuo blogilukulista ei oo päivittyny vaikk monessa blogissa on uusia kirjoituksia? Ja tähän kirjoitukseen ei oo tullu ku muutama kommentti? Onks niitä hävinny jonnekin. Okei, voihan olla ettei oo haluttu kommentoida mutta vähän epäilyttää tämäkin hiljaisuus. Onks muilla ollu jotain häikkää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastaanpa itselleni: nyt yks kaks lista päivittyi, outoa?!

   Poista
 7. Onpas aikamoinen haaste.Taitaa monelta jäädä vastaamatta. - Kiitos kommentistasi ja kiva ,kun kävit sivuillani.Vuodatus alkaa pikkuhiljaa olla toimintakelpoinen.Juuri äsken sain kommenttien yhteydessä tulleet sähköpostiosoitteet näkyviin.Vähän kärsivällisyyttä vielä...Mukavaa uutta viikkoa Sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.