lauantai 2. maaliskuuta 2013

Silmä, pisto, tikki, takki tapahtuma yms.

Anittan kanssa treffattiin Kiseleffin talossa, jossa Keittiönperäyrittäjät järjestivät markkinansa. Olipas mukava tapahtuma. Paikalla oli monta tuttua ja ruuduntakaa puolituttua yrittäjää. Kaikilla oli niiiin kauniita ja hienoja tuotteita että jos tarvetta olis ollu niin kukkaro olis auennu monenkin myyntipöydän ääressä.

Mulla oli sinne ihan oikein asiaakin: Mari Voipio oli esittelemässä nyöritekniikoita ja mua kiinnosti haarukkanyöri. Enköhän mä sen nyt opi kun näin kädestäpitäen miten sitä tehdään. Haarukkani, jonka sain SeijaP:ltä, oli mukanakin mutta tyydyin vain katsomaan Marin työskentelyä. Kyllä kävi näppärästi. Outoja itämaisiakin tekniikoita hän esitteli.

Tuttuja neulojiakin näin monen monta, mm. Neuleharput jotka olivat tämän jälkeen menossa katsomaan Queen-musikaalia. Toisen kerroksen kahvilassa neulottiin usean neulojan voimin. Ai että oli taas kivaa.
Mä ostin vain Riihivillan pieniä vyyhtejä niin saan neuloa kirjoneulelapaset kun niistä Kellot-lapasista jäi jonkin verran lankaa.

Lähtiessä Anittan kanssa Kiseleffin talosta nähtiin pieni mielenosoitus. Ei kylläkään selvinnyt minkä puolesta tämä pienen pieni porukka marssi. Myöhemmin iltapäivällä näin vielä toisenkin marssin, siinä oli jo vähän enemmän väkeä.

Meillä oli tarkoitus mennä Kluuvikadun Fazulle jäätelölle, siis semmoinen oikein kunnollinen annos oli nautintolistallamme. Mutta: paikka oli tupaten täynnä ja jäätelolistan annokset ei olleet lainkaan houkuttelevia, sellaisia kuin ennenvanhaan oli tapana syödä. Mentiin sitt Espalle Ben&Jerryyn ja juotiin = imettiin pillillä kirsikkapirtelöt.

Oli se ihan hyvää mutta ei niin kermaisen maukasta ja paksua kuin muinoin. Paikan parasta antia oli ikkunapöytä, josta näki jos jonkinlaista ohikulkijaa. Yksi noin 70v nainen oli pinkissä turkiksessaan kuin Hello Kitty, rillit ja kengät ja nahkaiset housut oli jotain aivan uskomatonta. Mies punaisessa stetsonissa ja toinen mies pitkässä vihreässä hiippapipossa, nämä nyt vain muutaman mainitakseni.
Siitä Anitta lähti sitt asioilleen ja mä palasin Kiseleffille katsomaan sitä nyörijuttua ja neulomaan.
KS

9 kommenttia:

  1. Oho, Kiseleffillähän on elämää!! Harmi, että se Helsinki on niin sivussa, että tuollaiset kivat tapahtumat jää aina kokematta... Mutta onneksi huomenna pääsen Taikasormet-messuille. :)

    VastaaPoista
  2. Äh. Mä olin taas niin saamaton, etten jaksanut lähtee. Tai no, aamu meni tallilla ja ratsailla - sit menin päiväunille ja kolmelta totesin, etten mä enää markkinoille lähe. Olin jo tän aavistanut, että näin käy. Mutta nyt vähän harmittaa - toisaalta, kotona rahat säästyivät.

    VastaaPoista
  3. Sulla on ollut taas kiva päivä!
    Onko sulla jokin idea ja ajatus noille nyörille? Ihan piti googlettaa mitä ne ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla nyt sen kummempaa tarvetta ole. Uusi tekniikka pitää aina silloin tällöin opetella. Vois vaikka avaimille nauhan tehdä tms. Ja mulla on ohutta silkkilankaakin, siitähän tulis hienoa nyöriä vaikka mihinkä. Tällä haarukalla tulee siis nelikulmaista nauhaa. Sekaan voi laittaa vaikk helmiäkin ynnä muuta jujua kunhan oppii miten se tehdään.
      Mä oon nyt tehny nyöriä semmosella veivattavalla vehkeellä, neulemylly. Saman idea kuin muinoin lankarullaan laitetut naulat joiden avulla lankaa kieputeltiin nyöriksi, neulenukke nykyään nimeltään.

      Poista
  4. Voi, voi kun tää Suomi on niin pitkä maa;(
    Kuulostaa ja näyttää kivalta tapahtumalta ja päivältä.

    VastaaPoista
  5. No nyt olisi ollut viikonloppuna kaksikin kivaa tapahtumaa, joissa olisi pitänyt käydä. Tuo Kiseleffin talon ja sitten kädentaitomessut. Onnistuinpa missaamaan molemmat. No ehkä ensi vuonna.. . Halille halauksia M-L ja Ossi-mäyris.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jufe, mun tarvii ilmeisesti laittaa aina blogiin ilmoitus ku jotain kivaa on tekeillä (jos ite oon tietoinen). Näistä eilisistä laitoin muutamalle neuleystävälle e-meilin muistutuksena, mutt pitää siis ruveta kattamaan suuremalle joukolle;)

      Poista
  6. Sä oot taas kerennyt ties missä riennoissa käymään. Mä petyin myös viime kesänä Fasun Kluuvikadun kahvilassa käydessäni...sieltä sai vielä takavuosina aivan ihania jädeannoksia, Nougat-annos oli mun suursuosikki, siinä oli marenkia ja ihanaa nougat-kastiketta, lurps, mut ne on muuttuneet ihan tylsiks :( Näppärä tuo kissaverkko! Meillä Viiru ei juuri välitä mun langoista (Pekka onkin toista maata!), mutta kun otan kerintälaitteen esille niin johan pomppaa herra paikalle! Siitä ei meinaa tulla yhtään mitään kun joku tunkee koko ajan käpälät väliin...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.