maanantai 16. syyskuuta 2013

Kesä paketissa

Suvikoija paketoituna

Mun teltanpohja on tällainen, kolme kehikkoa jotka pinotaan ja niiden sisään saan kaikki tavarat. Lattialaatat päälle kanneksi ja peitetään pressulla.

SaariVaari-telttatonttu jäi vahtimaan:)

Tavaraa oli paljon - ei mitään ylimääräistä - mutta kotiin tuli vain vähän.

Kassillinen sieniä: suppilovahverot on kuivattu, torvisienet ovat kuivurissa ja saaressa jo suolasin neljä purkillista karva- ja haaparouskuja. Haaparouskuja oli aivan valtavasti, en varmaan koskaan ole saanut niitä näin paljon.

Upea kesä sai todella hienon, mahtavan päätöksen:
Kesäravintolan Kari tarjoutui ajamaan tavarani laivarantaan. Se olikin oikein hulppea ja hauska kyyti. Erjan kanssa hihkuttiin kuin vuoristoradassa tukat hulmuten. Vilkutettiin Hei-Heit kaikille tutuille telttapaikoille, mökeille ja ohi vilahtaville sienille. Ai että oli hauska matka, tämä muistetaan vielä "kiikkustuolissakin"!

KIITOS Kari!

Sinne Saari jäi, eiköhän se ole paikallaan ensi keväänä:)
KS

22 kommenttia:

 1. Voi että, niin se kesä taas meni, aiva liian äkkiä! Ja mä en sit saareen ehtinyt sua helssaamaan ollenkaan :( Ensi kesänä ehdin, se on varma! Toisaalta kyllä tässä syksyssä on puolensakin, sut saa "kiinni", hihhih! Kiva kun ootte Halin kanssa taas mantereella :) Halille rapsutusterkut!

  VastaaPoista
 2. On nämä mielenkiintoisia nämä sun saaritarinat! Varmaan tuntuu haikealta näin syksyisin, mutta varmasti pääset sinne taas ensi kesänä :)

  VastaaPoista
 3. Ensi keväänä sitten uudelleen:)

  VastaaPoista
 4. Hali-kisulin bongasin parista kuvasta ihmettelemässä, miten koti paketoidaan. Kiitos saarikesästä!

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa kaupunkimaisemiin. Toivottavasti Halikin tottuu taas parvekekissaksi.

  VastaaPoista
 6. Ihana ,kun olet taas koneen ääressä! Minä aina odotan sinua saaresta:)

  VastaaPoista
 7. Sinne se Suvikoija sit jäi, ootteleen ens kesää. Onneksi se tulee se ens kesäkin. Tosin on (kylmä) talvi välissä. Ens kesää ootellessa. Syksyssä ei ole muuta hyvää kuin sienet. Talvessa ei ole mulle mitään hyvää, kun en enää pysty laskettelemaan enkä hiihtämäänkään. No kesää ootellessa, Halille haleja. Toivottavasti on ihan tokentunut puudelin hyökkäyksestä. Hassuu, vaikk Ossi on metsästyskoira, niin kun se tottui aikoinaan naapurin kissoihin, niin se ei ole kissoille lainkaan vihamielinen, oikeesti:) Terveisii, M-L ja Ossi-mäyris.

  VastaaPoista
 8. Syksy on nyt sitten tullut, olet kotona, tai siis talvikodissa. Hali raukalla taitaa olla opettelemista, kun pitää olla sisällä, ainakin suuri osa ajasta. Kumalla lienee vaikeampaa sinulla vai Halilla...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halilla on vaikeata olla sisällä. Parvekkeella se onkin nyt ollut, jopa nukkunut pesässä, joka on partsilla. Täällä on varmaan liian kuumakin Halille, se on outo kissa ku ei tykkää lämpimästä, auringostakin aina meni varjoon. Ja olihan metsässä helpompi käydä pisulla ja kakilla, sai kuopio maata. Nyt on tommonen typerä hiekkalaatikko.
   Mulla oli niin hieno kesä, että kyllä sen voimalla sopeudun kaupunkielämään ihan hyvin, no promlem.

   Poista
 9. Pieneen tilaan se kesäpaikka kasaantuu.

  VastaaPoista
 10. tervetuloa takaisin. Eilen kävin paloheinässä sienessä, mutta ei ollut paljoakaan edes rouskuja. toisaalta ihmisillä on ollut koko viikonloppu aika kerätä ennen meitä. miten suolaisia niistä teet? pitääkö liuottaa ennen syömistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän tehdä vähäsuolaisia mutta aina on liikaa suolaa ollut. Nyt ehkä olis sitt vähän ku suola oli kortilla saaressa.
   Kyllä mä ne liotan tai useimmiten pikaisesti kiehautan suolan pois.
   Onhan suolanmäärälle joku sääntökin (100g/1 kg sieniä?) mutta milläs niitä punnitset ja onko kyse ryöpätty vaiko vasta kerättyjen sienien paino?

   Lauantaina 21.9. on Kellohallissa Sienipäivä 10-16.

   Poista
 11. Niin se kesä vähitellen päättyy. Huikea kesä on ollutkin. Lämmintäkin riittänyt, ainakin täällä mantereella. Erityisen kesästäni on tehnyt eläkkeelle siirtyminen, jonka vuoksi on ollut aikaa monenlaisiin puuhiin. Marjasato oli mitä parhain täällä Kanta-Hämeessä. Tuli kerättyä runsain määrin ahomansikoita, vadelmia, mustikoita ja nyt ovat vuorossa karpalot. Puolukka ei jostain syystä tee kauppaansa tässä taloudessa, mutta sitäkin hieman. Puutarhamarjat ovat oma lukunsa, tosin mansikkaa ei tarvinnut ostaa, kun nuo ahomansikat saivat niiden paikan.
  Tervetuloa siis taas kaupunkiin ja pianhan se uusi kesä jälleen tulee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksesta, kesää odotellen.
   Hienolta vaikuttaa kesäsi ja varsinkin marjasato on hyvä. Ahomansikoita oli saaressakin aikalailla, ja vadelmia. Niitähän siellä on valtava pusikot, sade tuli kyllä pikkusen myöhään niin kaikki eivät ehtineet isoiksi kasvaa, mutta kuivuudessa oli se hyöty ettei ollu vattumatoja.

   Poista
 12. Vietin pitkän tovin tällä saarellasi, luin koko kesäsi.
  Aivan mahtava paikka viettää kesää.
  Mukavaa syksyä kaupungissa:)

  VastaaPoista
 13. Tervetuloa kotiin, toivottavasti pian nähdään. ps. miksi sä teet sukkia, eiks niit saa ihan kaupastaki ;)

  VastaaPoista
 14. Oi ja voi, menipä se kesä nopeasti. En ole ehtinyt lukemaan kaikkia kesän postauksiasi korjaan asian talven aikana.
  En ole päivittänyt omaa blogianikaan heinäkuun jälkeen, mutta siihenkin tulee korjaus, jos ei ennen niin talvella, mutta hengissä ollaan.

  VastaaPoista
 15. Voi että! Teltan purku on niin konkreettinen kesän loppuminen. Kesä laitetaan pakettiin. Mutta ihan niin kuin luontokin pikkuhiljaa vetäytyy talvehtimaan samoin kesäkoijakin. Sieltä se talvikasasta ensi keväänä taas nousee :)

  VastaaPoista
 16. Oi kuinka ihana kuvasarja saaresta mereltä päin. Jäin ihastuneena katselemaan kuviasi. Tuli lapsuusmuistot mieleen, vietin itse Kaunissaaressa lapsuuteni kesät. Mukavaa talvenjatkoa sinulle täältä Itä-Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kiva huomata, että saari ja meri kiinnostavat näin talvellakin. Tulepa sieltä Itä-Suomesta piipahtamaan saareen, kahvia on aina tarjolla.

   Poista

Kiitos kommentistasi.