tiistai 24. syyskuuta 2013

Vielä kuvia saaresta

Näyttää kuva-arkistossa vielä olevan kuvia saaresta. Viikon olen laittanut kaikenlaisia lempiruokia, jotka on kesän aikana jääneet kokkaamatta, mm. juustokastikekuorrutettua ruusukaalia (eli vauvakaalia = *vilkutus* Villelle). Saaressa on omat herkkunsa, säilykeliharisottokin On hyvää. Vaan kyllä siellä paljon tuli syötyä kaikenlaista grilliherkkuakin.
* Toiseksi viimeisenä lauantaina Erjan kanssa herkuteltiin taas pihveillä, kiitos kun toit! Alkupalana syötiin niitä ah niin herrrkullisia voissa paistettuja lampaankääpiä. Välillä naposteltiin jalopeno-oliiveja. Pääruokana pihvit, paistettua sekä nyytissä haudutettua suppilovahvero-sipulia ja toisesta nyytistä tomaatti-sipuli-paprika-herkkua. Jälkkäriksi paahdettua vaahtokarkkia! Nämä karkit olikin koko kesän herkkuja kun Erja toi kesäkuussa Porvoon tuliaisena jättipussin vaahtareita. Huomatkaa, että saaressakin mulla on pihviaseet ja oliivihaarukat;)
Tämä mun pikkuinen grilli, joka on palvellut jo kesästä 2006 asti, on näppärä ottaa mukaan rantakalliollekin. Siellä on monet makkarat paistettu. Kiitos Erja mukavista kesäisistä ruokahetkistä!

* Hyvin moni saarelainen oli purkanut leirinsä tokavikana viikonloppuna. Sunnuntaina stadiin lähtenyt iltapäivävene oli todella tupaten täynnä. Ei olis enää yhtään nyyttiä mukaan sopinut. Tavaraa oli yläkansi täynnä, oven päällinen ja vielä ohjaamonkin katto täyttyi nyyteistä. Yleisesti ottaen kaikki oli hyvin pakattuna mutta yhdellä seurueella oli ajattelemattomasti retkipatjat ja -pehmusteet ja täysinäinen mikälie uimarengasväline kainalossa sellaisenaan mitenkään sitomatta. Olishan niille saaresta löytynyt jätesäkki tmv pakkauspussiksi.

Ja jäi niiltä tiskitkin tiskaamatta ja ruuan jämät lokkien syötäväksi, harmittaa niin peevelisti ku yritetään pitää keittis siistinä.

* Sienimetsällä, hyvässä haaparousku paikassa,  tuli vastaan tällainen kulmikas kivi, kuin suuri laatikko.

* Syksyn satoa on myös nämä minikokoiset porkkanat, jotka naapuritelttailija Päivi antoi mulle, kiitos.

* Mikälie vinokassieni, komea kasvusto näitä olikin.

* Lauantaina Teurastamon sienipäivässä selvisi sekin, että Kaunissaaressa kasvavat torvisienet eivät ole mustatorvisieniä vaan ruskotorvisieniä.  Näin olen arvellut asian olevan mutta en ole sitä saaressa ääneen ihmetellyt kun olis vaan tullut turhaa sananvääntöa asiasta. Nyt kun on varma tieto niin on helpompi asiaa esittää sitt ens kesänä jos torvisieniä löytyy taas. Netistä en löytänyt selkeätä ykisttäistä kuvaa tästä näytettäväksi, ja keskustelupalstoilla puhutaan myös tummatorvisienestä. Saaren torvisienet kasvavatkin erilaisessa maastossa kuin mustatorvisienet.
Mutta herkkutatti on Herkkutatti vaikka voissa paistais;)
KS

10 kommenttia:

 1. Mulle tuli kamala nälkä kun näin noi sun pihvit.
  Jostain netistä eilen luin, että ruskotorvisienet on herkullisempia kuin mustatorvisienet joten ensi kesänä silmä tarkkana siellä saaressa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkullisemmiksi niitä tuolla tapahtumassakin mainittiin. Ilmankos mun ruuat mihin oon torvisientä lisännyt on olleet niiiin herkullisia. Edelliskesänä kaalilaatikkoonkin laitoin ja sitä syötiin sitt saaressa ja Viki sanoi, ettei oo koskaan saanu niin hyvää kaalilaatikkoa.

   Poista
  2. Nyt sun ei parane kertoa tuota sienipaikkaa muille että saat itse poimia ne herkut.

   Poista
 2. Samat sanat täältäkin, kaamee nälkä näiden kuvien kera.
  Mikähän noilla ihmisillä tekee sen kiireen ettei jälkiä saa korjattua ja jätetään sitten muiden siivottavaksi :(

  VastaaPoista
 3. kuulostaa herkulliselta! Kerran olen vain mustatorvisieniä löytänyt (tai mies ne löysi ja minä tunnistin :) ja toisen kerran syönyt ruokakurssilla, niistä oli laitettu sairaan hyvät briossit. Niin ja jollain ruokakurssilla laitettiin jotain, mutta niitä ei pesty kunnolla ja hiekka narskui hampaissa, yäk

  VastaaPoista
 4. Metässä näkee kaikenlaista ihmeellistä, kun pitää silmät auki. Kurja, kun eivät ihmiset osaa korjata jälkiään.

  VastaaPoista
 5. Kyllä rupes kuola valuun suupielestä. Ihanat kesämuistot sulla jälleen. Olikin yllättävän (?) pitkä saarikausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normaalipituinen kausi oli, virallisesti se on 15.5.-15.9. mutta pikkusen vaihtelee miten sattuu viikonloppu noiden päivien lähelle ja miten laivaliikenne sovittaa siihen aikataulunsa.

   Poista
 6. Tuollainen pikkugrilli onkin kaikkein paras. Paljon parempi kuin jotkut isot hienoudet. Kivoja kuvia saaresta ja tosiaan muuttokuorma on suuri:)

  VastaaPoista
 7. Voi mikä kuorma....laiva on lastattu ;) Ihania ruokakuvia, tulee jo nälkä kun tällasia katselen, heh. Se sun pikkugrilli on kyllä niin mainio :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.